Sinner snadno zvládl první zápas po triumfu na Australian Open, v Rotterdamu ztratil šest gamů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner snadno zvládl první zápas po triumfu na Australian Open, v Rotterdamu ztratil šest gamů

Sinner vyhrál první zápas v roli grandslamového šampiona.
Sinner vyhrál první zápas v roli grandslamového šampiona.AFP
Jannik Sinner (22) suverénně vyhrál svůj premiérový zápas v roli grandslamového šampiona. Italský mladík absolvuje v Rotterdamu svůj první turnaj po triumfu na lednovém Australian Open a v nizozemské hale začal obhajobu loňského finále snadnou výhrou 6:3, 6:3 nad domácím Boticem van de Zandschulpem (28). Ve druhém kole změří síly s Gaëlem Monfilsem (37), který v tomto dějišti vyhrál posledních 11 utkání.

Sinner – Van De Zandschulp 6:3, 6:3

Jannik Sinner prožívá od loňského léta životní období. Italský mladík zaznamenal v posledních měsících ohromný progres, když poprvé triumfoval na turnajích Masters, zahrál si finále Turnaje mistrů a porazil alespoň jednou všechny ostatní členy TOP 4 žebříčku, světovou jedničku Novaka Djokoviče dokonce třikrát.

V aktuální sezoně je stále neporažen. Do nového tenisového roku se rozhodl vstoupit až na Australian Open, kde po cestě do semifinále neztratil set, v souboji o finále vyřadil 10násobného šampiona Djokoviče a ve svém prvním finále na grandslamech otočil stav 0:2 na sety proti Daniilovi Medveděvovi.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Jako teprve druhou zastávku v letošní sezoně zvolil pětistovku v rotterdamské hale. V nizozemské metropoli se v minulosti ukázal dvakrát, v roce 2020 skončil ve čtvrtfinále a loni padl až ve finále po porážce s Medveděvem. V uplynulé sezoně zvládl na halových betonech 17 z 19 duelů.

Obhajobu loňské finálové účasti odstartoval suverénním vítězstvím nad trápícím se domácím zástupcem Boticem van de Zandschulpem a protáhl svou aktuální neporazitelnost na 11 zápasů. Poslední nezdar zaregistroval ve finále Turnaje mistrů proti Djokovičovi.

Van De Zandschulpa, který si zhoršil bilanci s hráči TOP 5 na 1:10, potkal v prvním kole na druhém turnaji v řadě. Po souboji v Melbourne Parku mu nedal šanci ani v Rotterdamu. V utkání odvrátil všechny tři brejkboly, které měl Nizozemec za stavu 40:0 v úvodním gamu druhé sady, a na postup potřeboval jen 87 minut.

Ve druhém kole se utká s Gaëlem Monfilsem. Francouzský veterán, který při posledních dvou návštěvách Rotterdamu triumfoval, zdolal ve dvou tie-breacích trápícího se Denise Shapovalova a připsal si 11. vítězství v řadě v tomto dějišti. Proti nasazené jedničce Sinnerovi, s nímž prohrál čtyři z pěti měření sil, zabojuje o své první letošní čtvrtfinále.

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu