Azarenkové se nedaří ukončit krizi. V Hertogenboschi prohrála s hráčkou druhé stovky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Azarenkové se nedaří ukončit krizi. V Hertogenboschi prohrála s hráčkou druhé stovky

Azarenkové se v poslední době příliš nedaří.
Azarenkové se v poslední době příliš nedaří.Profimedia
Viktoria Azarenková (33) zatím neukončila už několik měsíců trvající krizi ani na trávě. Dvojnásobná semifinalistka Wimbledonu prohrála ve druhém kole v Hertogenboschi 3:6, 2:6 s až 152. hráčkou světa Ashlyn Kruegerovou (19). Američanka, která na turnaji sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, si ve svém prvním čtvrtfinále na této úrovni zahraje s Viktórií Hrunčákovou, nebo Biancou Andreescuovou.

Azarenková - Kruegerová 3:6, 2:6

Viktoria Azarenková měla silný vstup do sezony, jenže po čtvrtfinále v Adelaide a semifinále na lednovém Australian Open na další čtvrtfinálovou účast stále čeká a dvě soupeřky po sobě naposledy porazila v únoru v Dubaji. Tyto nelichotivé série neukončila ani v Hertogenboschi, kde absolvovala svůj první turnaj na trávě po dvou letech a měla další možnost dosáhnout na premiérový triumf na nejrychlejším povrchu.

Bývalá světová jednička měla potíže už v úvodním kole s kvalifikantkou a 231. ženou pořadí Natalijí Stevanovičovou a ve středu jasně prohrála s teenagerkou Ashlyn Kruegerovou.

Sestřih zápasu Azarenková – Kruegerová.
Livesport

Favoritka ztratila úvodních pět her, pak sice nastartovala obrat, ale soupeřka za stavu 5:3 dopodávala set čistou hrou. Do vedení se nedostala ani ve druhé sadě, kterou odstartovala prohraným servisem. Během ní si vypracovala jediný brejkbol, a to až v závěrečném gamu.

"Vika je šampionka, takže to pro mě byl výjimečný zápas. Snažila jsem se být v klidu a hrát co nejlépe. Soustředila jsem se hlavně na podání," prohlásila v pozápasovém rozhovoru Kruegerová.

Pozápasový ohlas Američanku Kruegerové.
Livesport

Kruegerová si na tomto turnaji připisuje svá vůbec první vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu, před Azarenkovou nedala šanci ani Rebecce Petersonové. Ve svém největším čtvrtfinále vyzve Viktórii Hrunčákovou, nebo další grandslamovou šampionku Biancu Andreescuovou.