Lehečka má první výhru na trávě. Ve Stuttgartu oplatil nedávnou porážku Gironovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka má první výhru na trávě. Ve Stuttgartu oplatil nedávnou porážku Gironovi

Jiří Lehečka si na úvod turnaje ve Stuttgartu poradil s Američanem Gironem.
Jiří Lehečka si na úvod turnaje ve Stuttgartu poradil s Američanem Gironem.Profimedia
Jiří Lehečka (21) se na čtvrtý pokus dočkal svého premiérového vítězství na nejrychlejším povrchu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP ztratil úvodní sadu, ale pak už dominoval a po setech 4:6, 6:3, 6:4 oplatil Marcosovi Gironovi (29) nedávnou porážku z antukového French Open. O čtvrtfinále se utká s nasazenou trojkou a dalším americkým zástupcem Francesem Tiafoem (25).

Giron –⁠ Lehečka 6:4, 3:6, 4:6

Jiří Lehečka měl v úvodu sezony životní formu. Na Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech a o měsíc později v Dauhá byl pětkrát jediný míček od premiérového finále na turnajích ATP. Po nevyužitých mečbolech však přišel propad formy a v posledních týdnech i potíže s pravou nohou.

Znovu chytit se bude chtít na trávě, na níž se pokusí zapomenout na brzké vyřazení na French Open a také nepovedené vystoupení v Prostějově. Na domácím challengeru ztroskotal v roli nasazené jedničky už ve čtvrtfinále na hráči z druhé stovky žebříčku Lukášovi Kleinovi.

A začal dobře. Ve Stuttgartu po obratu přehrál Marcose Girona, Američanovi oplatil nedávnou porážku ze druhého kola antukového majoru a na čtvrtý pokus si připsal své premiérové vítězství na trávě.

Rodák z Mladé Boleslavi, který na nejrychlejším povrchu debutoval loni a prohrál všechny tři duely, nevyužil své šance a úvodní set za 38 minut ztratil. V následujících dvou však dominoval a vyhrál všech 29 bodů po prvním podání. Zápas mohl ukončit dříve, napoprvé však utkání nedoservíroval a na returnu nevyužil první ze dvou mečbolů. Na druhý pokus už ale uspěl, dokonce čistou hrou.

O první čtvrtfinále na travnatých dvorcích bude usilovat proti dalšímu americkému zástupci a nasazené trojce Francesovi Tiafoeovi. S osmifinalistou loňského Wimbledonu změří síly poprvé.

Výsledky turnaje ve Stuttgartu