Kuděrmetovová vyhrála maraton s Pavljučenkovovou. V Tokiu si zahraje o první trofej z hardu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kuděrmetovová vyhrála maraton s Pavljučenkovovou. V Tokiu si zahraje o první trofej z hardu

Veronika Kuděrmetovová zdolala Anastasii Pavljučenkovovou.
Veronika Kuděrmetovová zdolala Anastasii Pavljučenkovovou.Profimedia
Veronika Kuděrmetovová (26) na podniku WTA 500 v Tokiu udolala po 3 hodinách a 25 minutách boje 7:6, 6:7, 6:3 krajanku Anastasii Pavljučenkovovou (32), navázala na skalp Igy Šwiatekové a posedmé v kariéře postoupila do finále. O teprve druhý titul a první na tvrdém povrchu se rodačka z Kazaně utká s Jessicou Pegulaovou (29), která zastavila čtrnáct setů neporaženou Mariu Sakkariovou (28).

Kuděrmetovová – Pavljučenkovová 7:6, 6:7, 6:3

Světová devatenáctka Veronika Kuděrmetovová za poslední tři měsíce prohrála 6 z 9 zápasů, v Tokiu ale po čtvrt roce vyhrála dvakrát po sobě a v pátek si dokonce vyšlápla na světovou dvojku Igu Šwiatekovou.

O 24 hodin později přidala již čtvrtou výhru během pěti dnů. Krajanku Anastasii Pavljučenkovovou v náročných klimatických podmínkách udolala po 3 hodinách a 25 minutách boje 7:6, 6:7, 6:3 a vzájemnou bilanci upravila na 3:2.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Kuděrmetovová v prvním setu za stavu 4:5 odvrátila celkem pět setbolů a v tie-breaku strhla vývoj úvodní sady na svou stranu. Ve druhém dějství sice otočila z 2:4 na 5:4 a třikrát byla dva míčky od vítězství, k mečbolu se ale dostala až po více než další hodině boje. Využít dokázala až pátou šanci na ukončení zápasu díky povedenému returnu.

Sestřih zápasu Veronika Kuděrmetovová – Anastasia Pavljučenkovová
Livesport

"Udržela jsem se v zápasu a postupně jsem začala hrát agresivněji. Nasťa se vždy snaží hrát rychle a já ve druhém trochu ztratila koncentraci. Ve třetím setu jsem si řekla, že jestli chci vyhrát, musím hrát agresivněji. To byl podle mě klíč k úspěchu," řekla Kuděrmetovová.

Šestadvacetiletá rodačka z Kazaně postoupila do svého celkově 7. finále, jediný titul slavila na antruce v Charlestonu 2021.

Rozhovor s Veronikou Kuděrmetovovou
Livesport

Sakkariová – Pegulaová 2:6, 3:6

O první trofej z tvrdého povrchu si Kuděrmetovová zahraje v neděli s Jessicou Pegulaovou., s níž jediný vzájemný duel letos na antuce v Madridu vyhrála ve třech setech.  Američanka si v druhém semifinále poradila 6:2, 6:3 s Mariou Sakkariovou, jež minulý týden triumfovala v mexické Guadalajaře.

Devětadvacetiletá Pegulaová v prvních dvou duelech ztratila jen čtyři gamy a v suverénních výkonech pokračovala i proti sedm zápasů a čtrnáct setů neporažené Řekyni.  Odvrátila 8 z 9 brejkbolů, ve druhém setu otočila vývoj z 0:2 a o rok mladší sokyni oplatila srpnovou porážku z Washingtonu. Celkovou vzájemnou bilanci upravila na 4:5. 

Sestřih zápasu Maria Sakkariová – Jessica Pegulaová
Livesport

"Oproti poslednímu zápasu jsem nic neměnila, jen jsem hrála o trochu lépe. Když jste ve špičce, tak někdy záleží jen na tom, jak ten den zrovna hrajete a jestli jste schopni realizovat svůj herní plán. Zdejší rychlejší povrch sedí mé hře více než ty pomalejší, na kterých jsme spolu hrály předtím. A toho jsem se snažila využít," komentovala Pegulaová.

Rozhovor s Jessicou Pegulaovou
Livesport

Výsledky turnaje WTA 500 v Tokiu