Šwiateková měla v Tokiu potíže s domácí outsiderkou, Pegulaová je zase blíž Turnaji mistryň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šwiateková měla v Tokiu potíže s domácí outsiderkou, Pegulaová je zase blíž Turnaji mistryň
Aktualizováno
Šwiateková se v prvním zápase v Tokiu nečekaně nadřela.
Šwiateková se v prvním zápase v Tokiu nečekaně nadřela.AFP
Iga Šwiateková (22) nepředvedla v úvodním zápase na akci WTA 500 v Tokiu přesvědčivý výkon, v první sadě prohrávala už 1:4 o dva brejky a ve druhé nedotáhla vedení 5:1. Domácí outsiderku Mai Hontamaovou (24) nakonec přetlačila až po dvou hodinách 6:4, 7:5. Suverénní vstup do turnaje má naopak za sebou Jessica Pegulaová (29) a zase je o kousek blíž startu na Turnaji mistryň v Mexiku.

Šwiateková – Hontamaová 6:4, 7:5

Iga Šwiateková zakončila obhajobu na nedávném US Open už v osmifinále po porážce s Jelenou Ostapenkovou a po dlouhé době byla sesazena z postu světové jedničky. Nejvýše nasazená se od té doby nikde nepředstavila a znovu účinkuje až v tomto týdnu na silně obsazené "pětistovce" v Tokiu.

V úvodním zápase měla nečekané potíže s rozjetou kvalifikantkou Mai Hontamaovou. Proti domácí outsiderce prohrávala už 1:4 o dva brejky a ve druhém setu nedotáhla vedení 5:1. Na kurtu se nakonec včetně rozehrávky zdržela přes dvě hodiny.

Sestřih zápasu Iga Šwiateková – Mai Hontamaová.
Livesport

Polka upravila svou famózní zápasovou bilanci v letošní sezoně, během níž posbírala zatím čtyři tituly a obhájila triumf na French Open, na 57 vítězství a 10 porážek. Ve čtvrtfinále se utká s Veronikou Kuděrmetovovou, která dosáhla na svou první vítěznou sérii po třech měsících. Loňskou semifinalistku ve všech čtyřech předchozích soubojích zničila, dohromady jí povolila jen 10 gamů.

"Atmosféra je tu skvělá, v porovnání s olympiádou (2021) je to mnohem větší zábava. Podmínky tu nejsou vůbec jednoduché, obzvláště kvůli vysoké vlhkosti. Mám pocit, že je tady všechno dvakrát těžší než obvykle. Jsem ráda, že jsem tenhle problém vyřešila a nakonec se mi povedlo vyhrát, protože na začátku jsem se cítila ospale a potřebovala jsem co nejdříve začít hrát svou hru," uvedla čtyřnásobná grandslamová šampionka v rozhovoru na kurtu.

Pozápasový ohlas Igy Šwiatekové.
Livesport

Bucsaová – Pegulaová 1:6, 2:6

Jessica Pegulaová naopak ve druhém kole přehrála suverénně 6:1, 6:2 Španělku Cristinu Bucsaovou. Američanka oslavila 45. vítězství v sezoně na nejvyšším okruhu, více výher mají pouze Šwiateková (57) a světová jednička Aryna Sabalenková (50). Za Američankou v pořadí pro Turnaj mistryň v Cancúnu následují šestá Markéta Vondroušová a sedmá Karolína Muchová, které v tomto týdnu nikde nestartují.

Ve druhém kole neuspěla obhájkyně titulu Ljudmila Samsonovová, v ruském souboji podlehla Jekatěrině Alexandrovové 4:6, 2:6. Alexandrovová může být soupeřkou Lindy Noskové, pokud osmnáctiletá česká tenistka ve čtvrtek vyřadí jinou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Tokiu