Fruhvirtová v Ningbu řádí a je podruhé v semifinále. Kvitová a Siniaková dohrály

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Fruhvirtová v Ningbu řádí a je podruhé v semifinále. Kvitová a Siniaková dohrály
Aktualizováno
Fruhvirtová v Ningbu řádí. Po dalším skalpu nasazené soupeřky je podruhé v semifinále
Fruhvirtová v Ningbu řádí. Po dalším skalpu nasazené soupeřky je podruhé v semifináleProfimedia
Linda Fruhvirtová (18) dorazila do Ningba se sérií devíti porážek a na výhru čekala tři měsíce. Talentovaná teenagerka ovšem v čínském městě vyhrála už tři zápasy v řadě a podruhé v kariéře postoupila do semifinále na nejvyšším okruhu. V něm se mohla potkat s krajankou Petrou Kvitovou (33), která ale nečekaně prohrála s Dianou Šnajderovou (19). Noční čtvrtfinálový duel nezvládla na závěr čtvrtečního programu Kateřina Siniaková (27), jež uhrála s Nadiou Podoroskou (26) jen dva gamy.

Bronzettiová –⁠ L. Fruhvirtová 0:6, 3:6

Linda Fruhvirtová v Ningbu ukazuje, co dokáže se sebevědomím hráčky udělat jediná výhra, i když v nedohraném utkání. Do čínského města dorazila se sérií devíti porážek táhnoucí se tři měsíce a po skreči Rebeky Masárové na začátku rozhodujícího setu se každým zápasem zlepšuje a ukazuje formu, díky níž se loni v Indii stala zbrusu novou šampionkou turnajů WTA.

Talentovaná teenagerka vyřadila v obou následujících kolech nasazené soupeřky. Nejprve přemohla ve třech setech čtyřku Annu Blinkovovou, proti které si připsala svůj šestý kariérní skalp TOP 50 a teprve třetí letošní vítěznou sérii, a ve čtvrtek deklasovala osmičku Luciu Bronzettiovou. Postupem do semifinále si zajistila návrat do elitní stovky žebříčku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport / Profimedia

Až do stavu 6:0, 3:0 na kurtu naprosto dominovala. Díky přesné a agresivní hře favorizovanou soupeřku k ničemu nepustila, výborně servírovala a nečelila jedinému brejkbolu. Kanára nadělila poprvé od červnového vystoupení v Eastbourne, od něhož sama tři schytala.

Luxusní náskok jako kdyby ji však uchlácholil, Fruhvirtová ubrala na agresivitě a ve všech následujících třech gamech na podání řešila stav 15:40. Z něho se pokaždé dokázala vyhrabat, ale jednou o servis přišla.

Setbol a mečbol ze zápasu Lucia Bronzettiová – Linda Fruhvirtová.
Livesport

"Hlavně ve druhém setu jsem musela bojovat o každý game a jsem velmi ráda, že jsem dokázala zahrát svůj nejlepší tenis na ty nejdůležitější body. Dobře jsem podávala a celý zápas se soustředila," radovala se v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Fruhvirtová nastoupí v pátek ke svému druhému semifinále na nejvyšším okruhu. Před rokem v Čennaí v této fázi po obratu porazila Nadiu Podoroskou. Její příští soupeřkou bude další z mladých talentů Diana Šnajderová, která vyřadila chybující Petru Kvitovou. Na závěr programu bude bojovat o postup mezi nejlepší kvarteto Kateřina Siniaková proti Podoroské.

Pozápasový ohlas Lindy Fruhvirtové.
Livesport

Šnajderová – Kvitová 6:1, 4:6, 6:3

Petra Kvitová letos ovládla podniky WTA 1000 v Miami, kde se stala vůbec první českou šampionkou, a WTA 500 v Berlíně, ale jinak nemůže hodnotit sezonu jako povedenou. Na další semifinálovou účast totiž stále čeká, už na čtvrtém turnaji v řadě skončila s bilancí jen jedné výhry a porážky a nejspíše definitivně přišla o šanci na start na Turnaji mistryň.

Mezi nejlepší kvarteto se dvojnásobná královna Wimbledonu neprobojovala ani na slabě obsazené akci v čínském Ningbu, ačkoli plnila roli nasazené dvojky a v Číně v minulosti posbírala řadu úspěchů. Po dvousetové výhře nad Annou-Lenou Friedsamovou měla po odstoupení Julie Putincevové volno a ve čtvrtfinále nestačila na 85. hráčku žebříčku Dianu Šnajderovou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

České favoritce hodně dlouho trvalo, než srovnala mířidla. V úvodním dějství trefila trojnásobek nevynucených chyb než vítězných úderů a uhrála jediný game. Ve druhé sadě neudržela náskok dvou brejků, ale set zakončila suverénní hrou na returnu.

V rozhodujícím dějství se Kvitové vymstila mizerná úspěšnost na brejkbolech. Napříč dvěma gamy nevyužila ani jednu ze čtyř příležitostí, v sedmé hře se vyházela a manko brejku se jí dotáhnout nepodařilo. V utkání spáchala osm dvojchyb a celkem šestkrát přišla o servis.

Koncovky setů ze zápasu Diana Šnajderová – Petra Kvitová.
Livesport

Zatímco Kvitovou teď čeká přesun na velkou "tisícovku" v Pekingu, Šnajderová zabojuje o své premiérové finále na akcích WTA. Mladá Ruska, která vyhrála i svůj pátý souboj s českými tenistkami, vyzve ve svém druhém semifinále na této úrovni o rok mladší Lindu Fruhvirtovou.

Siniaková – Podoroská 1:6, 1:6

Kateřina Siniaková v čínském Ningbu přerušila sérii sedmi porážek a dočkala se první výhry od Wimbledonu. Ve čtvrtfinále ale navázat na skalpy Američanky Elizabeth Mandlikové a neoblíbené rumunské soupeřky Sorany Cirsteaová nedokázala. S Nadiou Podoroskou prohrála jednoznačně 1:6, 1:6. 

Česká tenistka Argentince nabídla 17 brejkbolů, pětkrát o servis přišla, nevyužila ani jednu z pěti šancí na brejk a po hodině a půl pro ni skončil první vzájemný duel debaklem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Čtvrtfinále letos sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové nezvládla až při třetí příležitosti.

Výsledky turnaje WTA 250 v Ningbu