Po senzaci výbuch. Veselý neuhrál set s O'Connellem a na skalp Kordy ve Wimbledonu nenavázal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Po senzaci výbuch. Veselý neuhrál set s O'Connellem a na skalp Kordy ve Wimbledonu nenavázal
Aktualizováno
Veselý na zápas s Kordou nenavázal a na turnaji končí.
Veselý na zápas s Kordou nenavázal a na turnaji končí.Profimedia
Jiří Veselý (29) si v úvodním kole letošního Wimbledonu vyšlápl na jednoho z černých koňů Sebastiana Kordu a připsal si své nejcennější vítězství za dlouhou dobu. Na skalp nasazeného Američana však dvojnásobný osmifinalista nenavázal a ve druhém kole prohrál jasně 3:6, 5:7, 4:6 s Christopherem O'Connellem (29). Australan si tak zahraje o své premiérové grandslamové osmifinále.

O'Connell – Veselý 6:3, 7:5, 6:4

Jiří Veselý musel uzavřít loňskou sezonu už po US Open a na kurty se vrátil kvůli přetrvávajícím problémům se zadním stehenním svalem až na konci dubna. Comeback zahájil nadějným postupem do čtvrtfinále na challengeru v Ostravě, ovšem na dalších čtyřech turnajích ztroskotal hned na prvním protivníkovi. Bývalý 35. hráč světa v současnosti figuruje až v šesté stovce pořadí a pro start ve Wimbledonu musel využít chráněného žebříčku.

Své působení v All England Clubu zahájil fantasticky, když si v úvodním kole vyšlápl na nasazeného Sebastiana Kordu, který se řadil mezi černé koně turnaje. Jedná se o jeho nejcennější skalp od senzačního loňského tažení do finále únorové akce v Dubaji, kde porazil čtyři členy TOP 25 včetně tehdejší světové jedničky Novaka Djokoviče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

V následujícím zápase se však k postupu ani nepřiblížil a opět potvrdil, že v posledních letech nedokáže předvádět stabilní výkony. Proti Christopherovi O'Connellovi se dostal jen ke čtyřem brejkbolům, soupeřovi sebral podání pouze jednou a sám čelil 12 hrozbám, z nichž čtyři odvrátit nezvládl. Australanovi stačily na postup zhruba jen dvě hodiny. Veselému, jenž tahal za kratší konec od začátku, nepomohlo ani 16 es.

Jeho vrstevník O'Connell postupem do třetího kola vyrovnal své grandslamové maximum z domácího Australian Open 2022. V Londýně si o premiérové osmifinále zahraje s dalším  překvapením Christopherem Eubanksem.

Sedmadvacetiletý Eubanks si minulý týden na trávě na Mallorce zahrál první semifinále na okruhu ATP, nakonec dokráčel k triumfu a nyní na vítězné vlně pokračuje i ve Wimbledonu. Dnes americký tenista porazil 6:3, 3:6, 6:2, 7:6 domácího semifinalistu loňského ročníku a světovou třináctku Camerona Norrieho, získal první skalp hráče TOP 15 a při debutu v hlavní soutěži Wimbledonu postoupil poprvé do 3. kola grandslamu.

Veselému se nepodařilo ve třetím kole doplnit Jiřího Lehečku. Poslední český mužský zástupce na turnaji se v sobotu střetne o místo mezi šestnáctkou nejlepších s nasazeným Američanem Tommym Paulem.

Výsledky dvouhry mužů ve Wimbledonu