Děkuji, paní Navrátilová. To díky vašim radám jsem tu vyhrál, překvapil Alcaraz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Děkuji, paní Navrátilová. To díky vašim radám jsem tu vyhrál, překvapil Alcaraz

Martina Navrátilová poradila Alcarazovi dobře...
Martina Navrátilová poradila Alcarazovi dobře...Profimedia
Dlouho, od roku 2018 až do této neděle, vládl Srb Novak Djokovič Wimbledonu. Než teď přišel španělský dobyvatel Carlos Alcaraz (20) a z trůnu jej po úporné finálové pětisetové bitvě svrhl. Výraznou měrou mu k tomu přitom pomohly rady od české ikony turnaje Martiny Navrátilové (66).

Potkali se zkraje turnaje při jedné talkshow v útrobách All England Clubu. On, dvacetiletý mladík, stále ještě na začátku kariéry (i když už světová jednička). Ona, legenda nejslavnějšího tenisového podniku a s devíti triumfy ve dvouhře také jeho nejčastější vítězka.

"Nemáte pro mě nějakou radu, jak vyhrát Wimbledon?" otázal se jí na konci rozhovoru v televizním studiu Španěl, který byl v pořadu hostem.

"Ze základní čáry to zabíjíš skvěle. Ale podle mě málo používáš úder slicem. Míček tolik neodskočí, to nikdo nemá rád," odvětila ona.

"Určitě ho budu hrát víc," přislíbil.

"A choď víc na síť. Ne, že bys to nutně potřeboval, ale umíš to tam," dodala.

Alcaraz si dobře míněná slova skutečně vzal k srdci. Během turnaje se jimi řídil. Ostatně byly to právě slicované kraťasy, jimiž deptal v závěru finále sedminásobného vítěze travnatého grandslamu Djokoviče. "Moc mi ty postřehy pomohly," vyznal se.

Slov české rodačky si nesmírně vážil. "Když mi řekne, abych chodil víc na síť, nebudu váhat ani vteřinu a udělám to. Je to zdejší devítinásobná šampionka…" sklonil se.

Však také Navrátilové po finále poděkoval. "Zahlédl jsem ji, když jsem vyběhl z kurtu. Řekl jsem jí: ‘Vaše rada s tím slicem byla klíčová!’"