Co znamená triumf ve Wimbledonu? 65 milionů korun i skok mezi elitní desítku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co znamená triumf ve Wimbledonu? 65 milionů korun i skok mezi elitní desítku

Markéta Vondroušová dobyla Wimbledon.
Markéta Vondroušová dobyla Wimbledon.Wimbledon
Markéta Vondroušová (24) ovládla senzačním způsobem Wimbledon a v příštích dnech, týdnech a měsících ji jistojistě čeká mediální peklo. První tenistka v historii otevřené éry, která londýnský turnaj ovládla jako nenasazená hráčka, ale podstoupí i příjemnější momenty.

Pokud budeme brát v potaz sportovní stránku věci, Vondroušová si výrazně polepší. Místo 42. místa, které ji v žebříčku WTA patřilo během londýnského tažení, poskočí do elitní desítky. Patřit ji nově bude právě desátá pozice – vylepší si tak i své kariérní maximum.

Příjemná je jistě i odměna. Prize money pro vítěze ženské dvouhry na nejslavnějším z turnajů velké čtyřky činí 2,35 milionů liber, tedy v přepočtu asi 65 milionů korun. To je, stejně jako v roce 2019, kdy Wimbledon ovládla Simona Halepová z Rumunska, dosud vůbec nejvyšší finanční injekce udělená ženě za úspěch v All England Clubu.

Mimochodem stejný obnos si odnese po finálové bitvě i jeden z mužů – Novak Djokovič, či Carlos Alcaraz.

Další příjemné starosti spojené s velkou slávou budou následovat. Vondroušovou, jakožto wimbledonskou vítězku, čeká velmi pravděpodobně řada sponzorských nabídek...

Vondroušová – Jabeurová 6:4, 6:4