Užívala jsem si svůj tenis, zase jsem se tu našla, řekla Bouzková po konci ve Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Užívala jsem si svůj tenis, zase jsem se tu našla, řekla Bouzková po konci ve Wimbledonu

Marie Bouzková končí po souboji s Markétou Vondroušovou.
Marie Bouzková končí po souboji s Markétou Vondroušovou.Profimedia
Tenistka Marie Bouzková (24) hodnotila své vystoupení ve Wimbledonu navzdory osmifinálové porážce s Markétou Vondroušovou (24) pozitivně. Přestože nasazená dvaatřicítka neobhájila na travnatých dvorcích v All England Clubu loňské čtvrtfinále, věří, že našla po dosavadních kolísavých výkonech herní pohodu a má do budoucna na čem stavět. V Londýně chce uspět ještě ve čtyřhře se Španělkou Sarou Sorribesovou a novinářům řekla, že vyhlíží za měsíc turnaj v Praze, kde bude obhajovat loňský titul.

"Upřímně jsem za tohle vystoupení velice ráda. Byl to pro mě super turnaj a připadalo mi, že jsem se zase našla a užívala si svůj tenis. Nasbírala jsem tu strašně moc zkušeností, jak bych chtěla hrát, a měla jsem z toho radost," uvedla Bouzková. "Minulý rok to bylo trošku jiné, protože jsem předtím měla na antuce dobré výsledky a měla hodně nahráno. Teď je to zase jiná situace, že jsem tu nějaké zápasy vyhrála a vybojovala to svou cestou. Chci na tom stavět dál a držet tuhle úroveň," doplnila.

Bouzková vyřadila ve Wimbledonu nejprve švýcarskou kvalifikantku Simonu Waltertovou, poté porazila loučící se Estonku Anett Kontaveitovou a ve 3. kole zdolala i turnajovou pětku Caroline Garciaovou z Francie. Zastavila ji až krajanka Vondroušová, proti níž sice vyhrála první set 6:2, další ale prohrála 4:6 a 3:6.

Vondroušová – Bouzková 2:6, 6:4, 6:3

"Myslím, že první set mi sedl. Šla jsem si pro míče, ale potom jsem byla trochu pasivní a připadalo, že jsem nechala Maky až moc hrát. Ve druhém setu jsem prohrála game na 2:3 a tam byl možná byl klíč k zápasu. Maky potom hrála o dost líp a šla si pro to víc," hodnotila Bouzková, která na rozdíl od loňska získala i body do žebříčku WTA. Vloni se kvůli absenci ruských a běloruských sportovců neudělovaly. "Hodí se to. Minulý rok to byla unikátní situace a teď je zase vše při starém," podotkla.

Stejně jako v případě Vondroušové i pro Bouzkovou byl zápas s krajankou zvláštní. Obě hráčky se znají řadu let, Vondroušová dokonce připomněla společnou fotku z dětství. "Myslím, že mi ji Maky minulý rok ukazovala. Je to neskutečné, že se známe tak dlouho. Už jsme také spolu odehrály spoustu zápasů. Je to taková hezká rivalita," řekla Bouzková, která však s vrstevnicí na okruhu WTA poslední tři poslední zápasy prohrála.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po utkání ji čekala ještě čtyřhra se Sorribesovou. Podařilo se jim vyřadit česko-čínský pár Linda Nosková, Wang Si-jü. "Byla jsem už trošku unavená, ale hraju se svou nejlepší kamarádkou a vždy si to v deblu užíváme. Hrajeme ho pro radost, jsme tam jedna pro druhou, takže to bylo fajn. Jsme ve druhém kole grandslamu a to hrajeme teprve druhé kolo. Super úspěch zatím," narážela s úsměvem na program posunutý kvůli dešti.

Po Wimbledonu je čtyřiadvacetiletá tenistka přihlášená do turnaje ve Varšavě, o startu se ale rozhodne po konci grandslamu v Londýně. Na přelomu července a srpna bude obhajovat titul na turnaji WTA v Praze. "Tam určitě hrát budu. Už se na to těším," dodala Bouzková.