Tennis Tracker: Berrettini se odhlásil z French Open, o antukový grandslam přijde i Pegulaová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Berrettini se odhlásil z French Open, o antukový grandslam přijde i Pegulaová

Berrettini se zúčastnil French Open naposledy v roce 2021.
Berrettini se zúčastnil French Open naposledy v roce 2021.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. května?

Hlavní události

12:07Jessica Pegulaová odehrála poslední soutěžní zápas v půlce dubna v rámci Billie Jean King Cupu a na klasických antukových dvorcích se letos nakonec vůbec nepředstaví. Světová pětka se stále zotavuje ze zranění zad a krku a potřebovala by pár dní navíc, aby byla připravená startovat na French Open. Antukový grandslam tak vynechá, ale dle svých slov bude zpět v plné síle na travnatých dvorcích.

Sestřih utkání Macháč – Michelsen

Tomáš Macháč se na poslední antukové generálce v Ženevě dostal do svého premiérového semifinále na nejvyšším okruhu. Rodák z Berouna potvrdil roli favorita ve čtvrtfinálovém utkání s Alexem Michelsenem, Američana přehrál 6:3, 7:6. Na své největší finále v kariéře může zaútočit proti světové jedničce Novakovi Djokovičovi, pokud Srb zvládne souboj s Tallonem Griekspoorem. Více informací najdete v článku.

Macháč přehrál Michelsena ve dvou setech.
Livesport

12:00Matteo Berrettini v posledních třech sezonách bojuje s neustálými zdravotními problémy a už třetím rokem po sobě vynechá French Open. Finalista Wimbledonu 2021, který v dubnu triumfoval na antuce v Marrákeši, to oznámil na Instagramu. "Nejsem na zápasy na tři vítězné sety připravený. Rád bych se do akce vrátil na travnatých dvorcích," napsal bývalý šestý hráč světa, který hrál naposledy v dubnu v Monte Carlu.

Sestřih utkání Djokovič – Griekspoor

Tomáš Macháč nastoupí ve svém prvním semifinále na nejvyšším okruhu proti světové jedničce Novakovi Djokovičovi (H2H 0:1). Rekordman v počtu grandslamových trofejí si v Ženevě poradil i díky čtyřem odvráceným setbolům 7:5, 6:1 s Tallonem Griekspoorem a má na dosah své první letošní finále. Více informací najdete v článku.

Djokovič v Ženevě stále neztratil set.
Livesport

Další zprávy

21:30Casper Ruud na antukovém turnaji ATP 250 v Ženevě zdolal 6:3, 3:6, 6:4 Argentince Sebastiána Báeze a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3:0. V semifinále se norský šampion z let 2021 a 2022 utká s Italem Flaviem Cobollim (H2H 0:0).

20:24 – Pokud Markéta Vondroušová v pátek ve Štrasburku porazí Ukrajinku Anhelinu Kalininovou a postoupí do semifinále, vyzve v něm ještě tentýž den světovou dvanáctku Danielle Collinsovou. Ve skvělé formě hrající třicetiletá Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, ve čtvrtfinále smetla 6:1, 6:3 domácí Claru Burelovou a vyhrála 21. z 23 posledních zápasů.

19:31Markéta Vondroušová bude hrát čtvrtfinále s Anhelinou Kalininovou až v pátek a v ten samý den případně absolvuje i souboj o finále s Danielle Collinsovou, nebo Clarou Burelovou. Čtvrteční program ve Štrasburku dlouho brzdil déšť a pořadatelé zápas nasazené jedničky s předstihem odložili.

19:29Flavio Cobolli se poprvé prodral do semifinále na nejvyšším okruhu, ve čtvrtfinále na antuce v Ženevě přehrál 6:4, 6:4 Alexandera Ševčenka. Od finálové účasti ho dělí výhra nad Sebastiánem Báezem, nebo dvojnásobným šampionem Casperem Ruudem.

19:02Majar Šarífová porazila v Rabatu dvakrát 6:3 Saru Sorribesovou a zajistila si své čtvrté kariérní semifinále na nejvyšším okruhu, všechna uhrála na antuce. Egypťanka bude o své třetí finále, první od října 2022, usilovat proti Kamille Rachimovové, nebo Elisabettě Cocciarettové.

18:58 – Madison Keysová přehrála ve čtvrtfinále na pětistovce ve Štrasburku 6:1, 6:3 Magdu Linetteovou a vyrovnala své maximum v tomto dějišti. O své první finále od červencového triumfu na trávě v Eastbourne se Američanka popere s Ljudmilou Samsonovovou (H2H 3:1).

18:25Alexander Bublik se v Lyonu poprvé v kariéře dostal do antukového semifinále na nejvyšším okruhu. Druhý nasazený po více než tříhodinové bitvě zdolal 6:7, 7:6, 6:3 Pavla Kotova a jeho dalším soupeřem bude vítěz domácího derby mezi Giovannim Mpetshim Perricardem a Hugem Gastonem.

17:09Lucia Bronzettiová svůj jediný dosavadní triumf na nejvyšším okruhu neobhájí. Italka předvedla v Rabatu nevídaný kolaps, když nevyužila mečbol za stavu 5:0 v rozhodujícím setu ani v 10. hře a nakonec Peyton Stearnsové podlehla 4:6, 6:4, 5:7. Američanka si o své druhé finále na akcích WTA zahraje s Viktorijí Tomovovou (H2H 1:0), která je v semifinále po třech letech.

14:48 – Pořádně těžký los letošního French Open vyfasoval Jakub Menšík, který hned v prvním kole vyzve finalistu posledních dvou ročníků Caspera Ruuda. Ještě horší to má rekordman turnaje Rafael Nadal, antukový král se v prvním kole utká s jedním z největších favoritů Alexanderem Zverevem. Tomáš Macháč bude čelit Nunovi Borgesovi a obhájce titulu Novak Djokovič začne proti domácímu Pierrovi-Huguesovi Herbertovi. Více informací najdete v článku.

14:33 – V Paříži byla rozlosována hlavní soutěž ženské dvouhry se šesti českými zástupkyněmi. Titul obhajuje Iga Šwiateková, nedorazila loňská finalistka Karolína Muchová. Hlavní soutěž startuje v neděli. Markéta Vondroušová se utká s Rebekou Masárovou, Barbora Krejčíková s Viktorijí Golubicovou, Linda Nosková s Harriet Dartovou, Kateřina Siniaková s někým z kvalifikace, Marie Bouzková s Veronikou Kuděrmetovovou a Karolína Plíšková s Elinou Svitolinovou. Více informací najdete v článku.

14:05Andrew Paulson prohrál i své třetí kariérní čtvrtfinále na challengerech, ve Skopje nestačil 6:3, 4:6, 4:6 na Joela Josefa Schwärzlera.

12:49Tomás Martín Etcheverry přehrál v Lyonu 6:4, 6:1 Dominika Köpfera a potřetí v sezoně postoupil do semifinále. O první finále na nejvyšším okruhu od loňského dubna bude usilovat proti Lucianovi Darderimu (H2H 0:0), který prošel mezi nejlepší kvarteto bez boje po odstoupení domácího Arthura Rinderknecha.

12:41Ljudmila Samsonovová dosáhla na pětistovce ve Štrasburku na své druhé letošní semifinále a teprve osmé vítězství v sezoně. Přemožitelka Barbory Krejčíkové poprvé nepotřebovala tři sety a ve čtvrtfinále smetla 6:3, 6:0 nasazenou dvojku Beatriz Haddadovou Maiaovou. O první letošní finále zabojuje proti Magdě Linetteové, či Madison Keysové.