Tennis Tracker: Českým deblistům se vstup na trávu daří a jsou stoprocentní

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Českým deblistům se vstup na trávu daří a jsou stoprocentní

Barbora Krejčíková na trávě zahájila úspěšně
Barbora Krejčíková na trávě zahájila úspěšněfacebook.com/BKrejcikova
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 19. června?
Moment dne z utkání Korda – Evans.
Livesport
Moment dne WTA z utkání Svitolinová – Fruhvirtová.
Livesport

20:34 – Venus Williamsová dva dny po oslavě 43. narozenin zaznamenala druhou letošní výhru. Na úvod travnatého turnaje WTA 250 v Birminghamu pětinásobná wimbledonská šampionka udolala po 3 hodinách a 15 minutách boje 7:6, 4:6, 7:6 Italku Camilu Giorgiovou a poprvé od roku 2019 si připsala skalp hráčky TOP 50.

20:10 – "Byla to těžké bitva, rozhodně nešlo o můj nejlepší zápas v životě. Pořád mi trochu chyběl rytmus, ale všechny těžké chvíle jsem si zachránil na podání," řekl po výhře Medveděv.

Pozápasový rozhovor s Medveděvem.
Livesport

19:59 – Daniil Medveděv si na druhý pokus připsal první letošní výhru na trávě. V německém Halle vykročil za obhajobou finále vítězstvím 6:4, 6:3 nad Američanem Marcosem Gironem.

Statistiky utkání Medveděv – Giron.
Livesport

19:06 – Diego Schwartzman, jenž kvůli dlouhodobě špatné formě vypadl z TOP 100, si v londýnském Queensu připsal nečekané vítězství. Na trávě, na níž pouze dvakrát v kariéře vyhrál dva zápasy po sobě, Argentinec porazil 6:2, 6:4 rozehraného amerického kvalifikanta Mackenzieho McDonalda.

19:05 – Sebastian Korda si připsal teprve druhou výhru po dubnovém návratu po zranění zápěstí. V Queen's Clubu v prvním letošním utkání na trávě porazil Američan 6:4, 7:5 domácího Daniela Evanse.

19:05 – Francouzka Caroline Garciaová v Berlíně odstartovala krátkou trávnatou část sezony očekávaným vítězstvím. Světová čtyřka porazila domácí bývalou wimbledonskou finalistku Sabinu Lisickou 7:6, 6:3 a neprohrála s ní už osm setů v řadě.

19:00 – Jakub Menšík v prvním kole antukového challengeru v Poznani prohrál bitvu teenagerů. Sedmnáctiletý Čech podlehl o dva roky staršímu Francouzi Giovannimu Mpetshimu Perricardovi po nevyužití tří setbolů v první sadě, dvou mečbolů v závěru a více než třech hodinách boje 6:7(8), 6:3, 6:7(11), i když sám dokázal odvrátit pět soupeřových šancí na ukončení zápasu.

18:40 – "Travnatý kurt je vzrušující. Minulý týden jsem to teda moc nepotvrdil a ani dnes to nebylo tak hladké, jak jsem si myslel. Když hraju s nízko postavenými soupeři, nemyslím si o sobě příliš. Dnes Greg ukázal, že umí hodně tlačit a že je schopný hrát na velmi vysoké úrovni. Musel jsem se trápit, dostat se na dno a urvat tuhle vlastně ošklivou výhru," zhodnotil kriticky na kurtu Stefanos Tsitsipas.

Pozápasový rozhovor se Stefanosem Tsitsipasem
Livesport

18:25 – Třináctý hráč světa Cameron Norrie úspěšně zahájil přípravu na Wimbledon. Na domácí akce na trávě v Queen's Clubu britský finalista z roku 2021 zdolal 6:4, 7:6 Srba Miomira Kecmanoviče a vzájemnou bilanci upravil na 3:0. O čtvrtfinále se utká s Raonicem, nebo Thompsonem.

18:14 – V Halle pokračuje světová pětka Stefanos Tsitsipas, ale Gregoire Barrere mu postup neulehčil. Řek vyhrál až za dvě hodiny a 25 minut v poměru 6:7, 6:4, 7:6.

Sestřih utkání Barrere – Tsitsipas.
Livesport

17:45 – Zdeněk Kolář přehrál v prvním kole na challengeru v Poznani dvakrát 6:2 Damira Džumhura, na nějž našel recept až na třetí pokus. O čtvrtfinále si zahraje s Carlosem Tabernerem, nebo Kacperem Žukem.

17:15 – "Nebyla jsem podle mě ani favoritkou zápasu, protože Elina hrála poslední dva měsíce neskutečně. Takže jsem opravdu šťastná, že mi to šlo takhle dobře a těším se na další zápas," řekla po zápase Fruhvirtová.

Pozápasový rozhovor s Lindou Fruhvirtovou
Livesport

16:54 – Linda Fruhvirtová v 1. kole podniku WTA 250 smetla Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:2 a 6:0 za 53 minut, přerušila sérii čtyř porážek a poprvé od konce dubna postoupila do druhého kola. Svitolinové, která se k tenisu vrací po mateřské pauze, v zápase na trávě nefungovalo vůbec nic a dělala řadu nevynucených chyb. V dalším kole se osmnáctiletá Češka utká s přemožitelkou Marie Bouzkové Bernardou Peraovou z USA.

Sestřih utkání Svitolinová – Fruhvirtová
Livesport

16:40 – "Jsem šťastná, že zase můžu hrát na trávě. Hrála jsem tu během pandemie a teď jsem moc ráda, že jsem se do Berlína znovu vydala," nechala se na kurtu po zápase slyšet Petra Kvitová.

Pozápasový rozhovor s Petrou Kvitovou
Livesport

16:35 – Marie Bouzková zakončila antukové jaro porážkou v prvním kole French Open a stejným výsledkem zahájila své letošní působení na travnatých dvorcích. Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu nedosáhla na jediný brejk a nestačila 4:6, 6:7 na Bernardu Peraovou. Američanka si o své první čtvrtfinále na trávě zahraje s Lindou Fruhvirtovou.

Sestřih utkání Bouzková – Peraová
Livesport

16:30 – Petra Kvitová zahájila debut na pažitu v Berlíně a vstup do letošní travnaté části sezony vítězstvím 6:3, 6:4 nad krajankou Karolínou Plíškovou, které oplatila jednu z posledních dvou porážek. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si připsala svou první výhru od začátku dubna, kdy triumfovala na WTA 1000 v Miami. O čtvrtfinále se utká s Nadiou Podoroskou, nebo Rebekou Masárovou. Více informací najdete v článku.

Sestřih utkání Plíšková – Kvitová
Livesport

15:27 – Loučící se Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh zvládly první kolo čtyřhry v Birminghamu a i pátý zápas v tomto dějišti. Šampionky ročníku 2019 si na úvod poradily 6:4, 6:1 s asijskou dvojicí Eri Hozumiová, Shuai Zhang.

15:25 – Jiří Lehečka s Taylorem Fritzem si ve svém prvním společném zápase připsali cenný skalp. Česko-americký tandem v londýnském Queen's Clubu porazil 3:6, 6:3, 10:7 vítěze nedávného římského Masters a nasazené čtyřky Huga Nyse a Jana Zieliňského.

15:10 – Donna Vekičová si v 1. kole travnatého turnaje v Berlíně bez problémů poradila s Ruskou Varvarou Garčevovou 6:3, 6:2. Chorvatská tenistka se ve čtvrtfinále utká s vítězkou duelu Polina Kuděrmetovová, Jelena Rybakinová.

Sestřih utkání Vekičová – Gračevová
Livesport

15:07 – Kateřina Siniaková s Markétou Vondroušovou zdolaly v prvním kole čtyřhry v Berlíně 6:2, 2:6, 10:8 Petru Martičovou a Marii Sakkariovou a postoupily do čtvrtfinále.

14:55 – Barbora Krejčíková vstoupila do travnaté části sezony obratem v deblové soutěži. Spolu s Martou Kosťukovou porazily v Birminghamu 6:7, 6:4, 10:6 Oksanu Kalašnikovovou a Irynu Šymanovičovou.

13:47 – Finalista loňského Wimbledonu Nick Kyrgios zrušil svůj start na trávě v Halle. Australský tenista se z turnaje na poslední chvíli omluvil kvůli problémům s kolenem, které mu výrazně komplikují přípravu na grandslamový start v All England Clubu.

11:31 – Emma Raducanuová prožívá od triumfu na US Open 2021 náročné období a občas si přeje, aby grandslam před necelými dvěma lety nevyhrála. Bývalá světová desítka, která zvítězila v New Yorku v 18 letech, pro Sunday Times řekla, že byla tou dobou extrémně naivní a později poznala i odvrácenou tvář tenisového prostředí. Rodačka z Toronta se nyní zotavuje z operace zápěstí a kotníku, kvůli čemuž vynechá i červencový Wimbledon.

9:25 – Matteo Berrettini nebude na turnaji v Queen's Clubu obhajovat tituly z posledních dvou ročníků. Italský tenista se z londýnské trávy na poslední chvíli odhlásil kvůli přetrvávajícím problémům s břišním svalem. "Moc mě mrzí, že se musím odhlásit a nebudu mít šanci obhajovat titul. Přeji všem úspěšný týden a těším se, že se za rok vrátím," uvedl Berrettini.

6:05 – Kei Nišikori absolvoval na challengeru v Portoriku svůj první turnaj od října 2021 a na kurty se vrátil triumfem. Bývalý čtvrtý hráč světa nečelil za celý týden nikomu z TOP 250 a ve finále přehrál 6:2, 7:5 Michaela Zhenga figurujícího ve druhé tisícovce žebříčku. Jedná se o jeho první titul od ledna 2019, kdy kraloval v Brisbane.