Tennis Tracker: Cornetová na turnaji v Lyonu nestačila na Osoriovou, Nosková postupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Cornetová na turnaji v Lyonu nestačila na Osoriovou, Nosková postupuje
Aktualizováno
Tennis Tracker: Cornetová na turnaji v Lyonu nestačila na Osoriovou, Nosková postupuje
Tennis Tracker: Cornetová na turnaji v Lyonu nestačila na Osoriovou, Nosková postupujeTwitter @alizecornet
První grandslam sezony Australian Open je sice za námi, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 30. ledna?

20:26 – Domácí Kristina Mladenovicová končí na turnaji v Lyonu v 1. kole. Stopku ji vystavila šestatřicátá hráčka světa Petra Marticová z Chorvatska, která vyhrála 6:3, 3:6, 5:7. Její další soupeřkou bude lepší z dvojice Parksová – Grabherová.

Sestřih utkání Mladenovicová – Marticová.
Livesport

17:14 – Talentovaná Linda Nosková zvládla na turnaji v Lyonu po kvalifikaci i zápas 1. kola. Bývalou světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou porazila 6:1, 6:4. Více informací najdete v článku. "Tyto zápasy mě velmi baví, nikdy jsem neměla mít možnost hrát proti takovým tenistkám," řekla Nosková.

Sestřih utkání Nosková – Muguruzaová
Livesport
Krátký rozhovor s Lindou Noskovou.
Livesport

16:50 – "V Lyonu jsem hrála poprvé, tak jsem nevěděla, co mám čekat. Ale byla to opravdu zábava, jde o jedno z největších vítězství mé kariéry. Mám opravdu radost," řekla po postupu do 2. kola Camila Osoriová.

Rozhovor s Camilou Osoriovou, české titulky najdete v nastavení.
Livesport

16:05 – Domácí hráčka Alize Cornetová nezvládla v Lyonu roli favoritky a v prvním kole vypadla s Camilou Osoriovou ve třech setech 4:6, 6:4, 1:6. 

Sestřih zápasu Cornetová – Osoriová
Livesport

13:15 – Čeští tenisté se v Portugalsku, kde je o víkendu čeká kvalifikace Davisova poháru, potýkají s velkou zimou. V hale bylo při jejich dnešním tréninku pět stupňů Celsia. Nevytopené jsou i šatny a některé hotelové pokoje, kde bydlí. Kapitán Jaroslav Navrátil v on-line rozhovoru uvedl, že takové podmínky za bezmála 17 let ve funkci ještě nezažil. Považuje je za nebezpečné pro hráče. Vedení týmu proto bude o situaci jednat s vrchním rozhodčím a dalšími představiteli mezinárodní federace ITF, kteří do dějiště zápasu dorazí v úterý. Více informací najdete v článku.

12:33 – Čerstvá vítězka Australian Open Aryna Sabalenková a její pozdrav fanouškům.

12:30 – Sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hin úspěšně vstoupila do soutěže deblistek. S Annou Kalinskou na úvod smetly 6:3, 6:0 japonsko-indonéskou duo Miju Katóvá a Aldila Sutjiadiová, které před třemi týdny triumfovaly v Aucklandu.

09:50 – Hned řada českých tenistů si po Australian Open výrazně polepšila ve světovém žebříčku. Například Jiří Lehečka si po postupu do čtvrtfinále Australian Open vylepšil maximum ve světovém žebříčku na 39. místo. V ženském pořadí je nejlepší Češkou Petra Kvitová, která si navzdory vyřazení v Melbourne už ve druhém kole polepšila na 13. místo. Více informací najdete v článku.

09:25 – Tři hodiny a dvanáct minut, tak dlouho trval nejdelší zápas na Australian Open mezi ženami. Ve 2. kole se o něj postaraly Laura Siegemundová s Rumunkou Beguovou. Pomyslné třetí místo obsadila Karolína Muchová, která v duelu proti Collinsové na kurtu strávila téměř tři hodiny.

07:25 – Během dvou týdnů navštívilo zápasy Australian Open rekordních 839 192 fanoušků. Pokud by se počítal i kvalifikační týden, dosáhla by návštěvnost na číslo 902 312.

06:20Novak Djokovič se na Australian Open může pyšnit neuvěřitelnou bilancí.

06:11 – Úspěšná kvalifikantka Linda Nosková se v prvním kole halového turnaje WTA v Lyonu utká s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou a bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou. Dlouhodobě se trápící Španělka letos prohrála všechny tři zápasy a od triumfu na Turnaji mistryň 2021 jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě.