Tennis Tracker: Menšík na challengeru a Bouzková s Vondroušovou v deblu jsou v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík na challengeru a Bouzková s Vondroušovou v deblu jsou v semifinále

Jakub Menšík si v Bahrajnu zahraje o druhé letošní finále
Jakub Menšík si v Bahrajnu zahraje o druhé letošní fináleProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 15. února?

23:16 – Osmičku čtvrtfinalistů na pětistovce v Rotterdamu zkompletoval Emil Ruusuvuori, který si ve druhém kole poradil s Němcem Janem-Lennardem Struffem. O semifinále si finský tenista zahraje s domácím Tallonem Griekspoorem (h2h 0:4), s nímž dosud neuhrál ještě ani set.

22:02 – 106. hráč světa Federico Coria na domácím antukovém turnaji ATP 250 v Buenos Aires zdolal 6:2, 4:6, 6:3 loňského finalistu a světovou dvacítku Camerona Norrieho a v 31 letech si připsal čtvrtý skalp člena TOP 20. Ve čtvrtfinále se argentinský bratr šampiona z roku 2004 Guillerma Corii utká s rozjetým Italem Lucianem Darderim, nebo krajanem Sebastiánem Báezem.

21:34 – Vítěz lednového Australian Open Jannik Sinner v Rotterdamu porazil 6:3, 3:6, 6:3 o patnáct let staršího francouzského šampiona z let 2019 a 2020 Gaëla Monfilse, vzájemnou bilanci upravil na 5:1 a připsal si 9. výhru v řadě. Ve čtvrtfinále se italský obhájce finále utká s Kanaďanem Milosem Raonicem (h2h 0:0).

20:48Karolína Plíšková v sobě dál nachází síly prodlužovat vítěznou sérii během extrémně náročného programu. Po triumfu v rumunské Kluži a ukončení měsíce trvajícího trápení pokračuje na vítězné vlně i v katarském Dauhá. Ve čtvrtfinále udolala v souboji bývalých světový jedniček 7:6, 7:6 Japonku Naomi Ósakaovou, vyhrála osmý zápas během osmi dnů na dvou kontinentech a svou neporazitelnost protáhla na devět utkání. O finále si zahraje s dvojnásobnou šampionkou a světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (h2h 0:3).

19:13 – Trest amerického tenisty Jensona Brooksbyho za porušení dopingových pravidel vyprší už letos v březnu, původně měl za zameškání tří dopingových kontrol pykat o deset měsíců déle. Mezinárodní agentura pro integritu tenisu ITIA, která hráči vloni v říjnu činnost na 18 měsíců zastavila, dnes oznámila, že se s Brooksbym dohodla na zkrácení suspendace na 13 měsíců.

18:46 – Světová jednička Iga Šwiateková na turnaji WTA 1000 v Dauhá neprohrála již 11 zápasů a 21 setů v řadě. Ve čtvrtfinálovém souboji dvojnásobných šampionek smetla 6:4, 6:0 Bělorusku Viktorii Azarenkovou a vzájemnou bilanci vylepšila na 3:1. O finále si polská tenistka zahraje s další bývalou světovou jedničkou Karolínou Plíškovou, nebo Naomi Ósakaovou.

18:24 – Řecká tenistka Maria Sakkariová krátce po prohře s Lindou Noskovou ve druhém kole turnaje v Dauhá ukončila spolupráci s trenérem Tomem Hillem. S koučem, který ji dovedl mimo jiné ke dvěma semifinálovým účastem a na místo světové trojky, se rozešla po šesti letech. Hill o tom informoval na sociálních sítích.

17:40 – Tallon Griekspoor si ve druhém kole domácího halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu připisuje znovu po roce cenný skalp. Po loňské výhře nad Alexanderem Zverevem si letos vyšlápl na světovou osmičku Huberta Hurkacze, Poláka udolal i díky 23 esům 6:7, 7:6, 7:6 a bilanci s hráči TOP 10 upravil na 2:12. Až dosud bylo jeho nejcennější výhrou vítězství nad Taylorem Fritzem (9.).

17:33Barbora Palicová na halovém turnaji ITF W50 v britském Roehamptonu na finále z minulého týdne nenaváže. Devatenáctiletá Češka skončila ve druhém kole na raketě Švýcarky Lulu Sunové, které podlehla jednoznačně 2:6, 0:6.

17:10 – Kazaška Jelena Rybakinová v Dauhá porazila 6:4, 6:2 Kanaďanku Leylah Fernandezovou, vyhrála sedmý zápas v řadě a letošní bilanci vylepšila na 14:2. O již třetí finále v této sezoně si světová čtyřka zahraje s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 0:1).

16:08Nikola Bartůňková na podniku ITF W50 v britském Roehamptonu smetla v souboji teenagerek a žebříčkově podobně postavených tenistek 6:3, 6:1 Belgičanku Sofii Costoulasovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se sedmnáctiletá Češka střetne s Chorvatkou Leou Boškovičovou (h2h 0:0).

16:01Marie Bouzková a Markéta Vondroušová na tisícovce v Dauhá pokračují v úspěšném prvním společném turnaji ve čtyřhře. České tenistky v Kataru vyhrály i třetí zápas, norsko-čínskou dvojici Ulrikke Eikeriová a Hanyu Guo porazily 3:6, 6:1, 10:6 a postoupily do semifinále.

15:20Anastasia Pavljučenkovová na tisícovce v katarském Dauhá porazila 7:5, 6:4 Američanku Danielle Collinsovou, s níž si poradila až ve čtvrtém vzájemném střetnutí, a na druhém turnaji po sobě postoupila bez ztráty setu do semifinále. O první finále od Roland Garros 2021 si dvaatřicetiletá Ruska zahraje s Jelenou Rybakinovou, nebo Leylah Fernandezovou.

15:16Marek Gengel po nepovedeném loňském roce a dvou porážkách v úvodu letošní sezony vyhrál už 12 zápasů v řadě. Vítěznou sérii si připisuje na oblíbených turnajích ITF v egyptském Šarm aš-Šajchu, kde dnes porazl 5:7, 6:1, 6:1 Francouze Amauryho Raynela a postoupil do čtvrtfinále V něm si osmadvacetiletý Čech zahraje o překonání své druhé nejdelší šňůry bez porážky s japonským mladíkem Reiem Sakamotou (h2h 0:0).

14:44 – Trápení Dána Holgera Runeho pokračuje. Ve druhém kole halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu sedmý hráč světa podlehl 4:6, 6:1, 3:6 Alexanderu Ševčenkovi a již posedmé od loňského Wimbledonu prohrál s hráčem mimo TOP 50. Naopak třiadvacetiletý kazašský tenista ruského původu si připsal nejcennější skalp kariéry a může se těšit na souboj s Grigorem Dimitrovem (h2h 0:0), s nímž si zahraje o své druhé a největší semifinále.

13:17Barbora Krejčíková se odhlásila i z druhé únorové tisícovky na Blízkém východě. Po Dauhá se kvůli bolestem zad nepředstaví ani v Dubaji, kde měla příští týden obhajovat triumf z loňska. Před rokem slavila zisk cenné trofeje po skalpu všech tří členek tehdejší TOP 3.

12:38 – Světová třináctka Grigor Dimitrov i na čtvrtém letošním turnaji vyřadil minimálně dva soupeře. Na halovém podniku ATP 500 v Rotterdamu porazil 6:3, 7:5 Maďara Mártona Fucsovicse, s nímž si poradil znovu po měsíci, a svou skvělou bilanci v roce 2024 vylepšil na 12:2. Ve čtvrtfinále se bulharský finalista z roku 2018 utká o obhájení loňského výsledku s Holgerem Runem, nebo Alexanderem Ševčenkem.

11:28Jakub Menšík na challengeru v bahrajnské Manámě neztratil set ani se třetím soupeřem. S Marcem Trungellitim vedl 6:3 a 2:1 ve chvíli, kdy mu argetinský soupeř vzdal, a letošní bilanci vylepšil na 11:2. O třetí kariérní finále a druhé v tomto roce si osmnáctiletý Čech zahraje s Kazachem Michajlem Kukuškinem. nebo Jordáncem Abedallahem Shelbayhem.

6:54 – První nasazený hráč turnaje v Delray Beach Taylor Fritz v úvodním zápase na domácím betonu porazil Nuna Borgese 7:6 a 6:4 a vykročil za obhajobou titulu. 

6:47 – Marcos Giron podruhé během pěti dnů porazil Adriana Mannarina a na turnaji v Delray Beach postoupil mezi osmičku nejlepších. Čtvrtý nasazený Francouz na Floridě po prohře 0:6, 7:6 a 1:6 zůstal po dvou letech před branami čtvrtfinále.

6:43 – Návrat Stana Wawrinky do Buenos Aires skončil již v osmifinále. Švýcarský tenista se na turnaji v argentinské metropoli představil po 11 letech a po prohře 7:6, 2:6 a 6:7 s Nicolasem Jarrym nenavázal na svou tehdejší finálovou účast.

6:35 – Dvaadvcátý hráč světa Francisco Cerúndolo na domácím turnaji v Buenos Aires nestačil na krajana Facunda Diaze Acostu a protáhl svůj nevydařený vstup do sezony. Finalista a čtvrtfinalista z posledních dvou ročníků padl 6:7 a 0:6.