Tennis Tracker: Muchová dle očekávání nestihne French Open, Murray na operaci nepůjde

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Muchová dle očekávání nestihne French Open, Murray na operaci nepůjde
Muchová dle očekávání nebude hrát na French Open.
Muchová dle očekávání nebude hrát na French Open.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 15. dubna?

Hlavní události

22:08 –  Linda Nosková si na podniku WTA 500 ve Stuttgartu odbyla vítěznou premiéru a po skalpu světové desítky Jeleny Ostapenkové postoupila mezi šestnáct nejlepších hráček turnaje. Devatenáctiletá Češka zvítězila nad nasazenou osmičkou jasně 6:3, 6:1 a letošní bilanci si vylepšila na 15:6 a s Lotyškou srovnala vzájemnou bilanci na 1:1.

18:44 –  Markéta Vondroušová vstoupila vítězně do prvního turnaj po měsíční pauze. Ve Stuttgartu vyhrála souboj s nebezpečnou Donnou Vekičovou ve dvou setech 6:4, 6:3 a vzájemnou bilanci vylepšila na 2:1. Češka tak zvládla vstup do třetího turnaje v řadě a na německé pětistovce dorovnala zdejší maximum.

Sestřih zápasu Nadal – Cobolli

Rafael Nadal zvládl v Barceloně svůj první antukový zápas po 22 měsících ve dvou setech. Španěl, který se na okruhu představil naposledy v lednu v Brisbane, smetl 6:2, 6:3 Itala Flavia Cobolliho. V dalším kole se místní 12násobný šampion střetne s ve formě hrajícím Alexem De Minaurem.

Sestřih zápasu
Livesport

15:16Karolína Muchová se na konci února podrobila operaci problémového zápěstí, která si vyžádá několikaměsíční rekonvalescenci. Světová dvanáctka tak dle očekávání nestihne French Open, kde měla obhajovat senzační loňskou finálovou účast. Hlavní soutěž antukového vrcholu sezony si zahraje minimálně šest Češek.

Sestřih zápasu Macháč – Juncheng Shang

Tomáš Macháč si na podniku ATP 500 v Barceloně připsal úspěšný vstup do letošního antukového jara. Aktuálně 50. muž pořadí dorazil po senzačním čtvrtfinále na Masters v Miami a ve španělské metropoli začal vítězstvím 6:4, 6:4 nad talentovaným teenagerem Juncheng Shangem. O postup do osmifinále se utká s domácím zástupcem Alejandrem Davidovichem (H2H 0:0). Další informace najdete v článku.

Macháč začal v Barceloně dvousetovou výhrou.
Livesport

08:12 – Šestatřicetiletý britský tenista Andy Murray nepůjde s přetrhanými vazy v kotníku na operaci. Bývalý první hráč světa se zranil před třemi týdny při zápase s Tomášem Macháčem na turnaji v Miami a nosil ortézu, v léčbě nyní bude pokračovat bez zákroku. Jeho mluvčí v pondělí také oznámil, že datum návratu je stále těžké odhadnout.

"Už sundal ortézu a rehabilitace probíhá dobře. Doufá, že se vrátí brzy, ale těžko říct, kdy by to mohlo být," řekl mluvčí majitele tří grandslamových titulů. Cílem Murrayho, jenž před pěti lety podstoupil druhou operaci kyčle, zůstávají Wimbledon a olympijský turnaj v Paříži. Po nich plánoval kariéru ukončit.

Další zprávy

20:55 – Domácí favoritka Caroline Garcíaová přežila v Rouenu úvodní zápas proti Italce Elisabettě Cocciarettové. Druhá nasazená hráčka turnaje vyhrála po boji 6:1, 3:6, 7:5, když v rozhodující sadě prohrávala už 3:5 a 0:30 a s Italkou zvládla i čtvrtý vzájemný zápas. Bývalá světová čtyřka bude usilovat teprve o druhé letošní čtvrtfinále proti vítězce duelu mezi Annou Karolínou Schmiedlouvou a Dianou Parryovou.

16:36Miomir Kecmanovič vyhrál na turnaji ATP 250 v Bukurešti bitvu s Davidem Goffinem. Srb porazil bývalého člena TOP 10 6:4, 3:6, 6:3 a vyrovnal vzájemnou bilanci na 1:1. O své druhé letošní čtvrtfinále se utká s nasazenou osmičkou Pedrem Martínezem.

16:36Andrej Rubljov spadl po kontroverzní diskvalifikaci v semifinále v Dubaji do pořádné krize, od té doby prohrál čtyři z pěti zápasů a v posledních čtyřech neuhrál set. Aktuálně osmý hráč světa podlehl na pětistovce v Barceloně 4:6, 6:7 Brandonovi Nakashimovi, který se pokusí navázat na svůj druhý skalp TOP 10 v osmifinálovém duelu s Tomásem Martínem Etcheverrym, či Nickem Hardtem.

16:33Stan Wawrinka pokračuje v letošním trápení, na antuce v Bukurešti prohrál po více než dvouhodinovém boji 6:3, 5:7, 2:6 s Nunem Borgesem a zhoršil si bilanci v sezoně na dvě výhry a sedm porážek. Nasazeného Portugalce čeká ve druhém kole souboj s Corentinem Moutetem (H2H 0:0).

16:30Félix Auger-Aliassime měl na antuce v Mnichově velké potíže s trápícím se domácím hráčem Maximilianem Martererem, ale nakonec už na čtvrtém turnaji v řadě zvládl první zápas. Bývalý šestý hráč světa, který je už přes rok v krizi, zdolal Němce 6:7, 7:6 a 7:6, ačkoli v rozhodující sadě prohrával 2:5 a likvidoval mečbol. Jeho dalším soupeřem bude Taro Daniel (H2H 1:0).

14:00Denis Shapovalov se v aktuální sezoně vrací po půlroční zdravotní pauze a stále nemůže najít formu. Bývalý desátý hráč světa, který momentálně figuruje až ve druhé stovce žebříčku, prohrál i svůj druhý letošní zápas na antuce a po porážce 4:6, 2:6 s Corentinem Moutetem v Bukurešti si zhoršil bilanci v tomto roce na 6:10.

13:58Jasmine Paoliniová suverénně zahájila svůj debut na silně obsazené pětistovce ve stuttgartské hale. Senzační šampionka nedávné tisícovky v Dubaji zničila v prvním kole za 47 minut 6:1, 6:0 svou kamarádku a deblovou parťačku Saru Erraniovou a dále vyzve Ons Jabeurovou, či Jekatěrinu Alexandrovovou.

12:16Joao Fonseca v únoru zazářil postupem do čtvrtfinále na domácí akci ATP 500 v Rio de Janeiru a rozhodl se upřednostit profesionální tenisovou kariéru před studiem na univerzitě. Sedmnáctiletý brazilský talent na sebe upozornil znovu v Bukurešti, kde v úvodním kole porazil 7:6, 7:5 nasazenou šestku Lorenza Sonega a připsal si svůj třetí letošní a zároveň kariérní skalp TOP 100. O čtvrtfinále se utká s Radu Albotem, nebo Aleksandarem Kovacevicem.

12:12Diego Schwartzman pokračuje v dlouhém trápení i během antukového jara. Bývalý osmý a nyní až 142. hráč světa sice na pětistovce v Barceloně suverénně prošel kvalifikací, nicméně v prvním kole hlavní soutěže schytal výprask 1:6, 2:6 od Dušana Lajoviče a upravil svou letošní bilanci na nejoblíbenějším povrchu na 2:4. Srb v dalším kole vyzve nasazenou šestku Uga Humberta (H2H 0:1).

09:09 – Po konci spolupráce s českou tenistkou Marií Bouzkovou trénuje bývalá wimbledonská šampionka Conchita Martínezová mladičkou Rusku Mirru Andrejevovou a začaly vítězně. Na turnaji v Rouenu šestnáctiletá rodačka z Krasnojarsku zaznamenala první úspěch od lednového Australian Open. Argentinskou soupeřku Nadiu Podoroskou deklasovala 6:1, 6:3.