Tennis Tracker: Murray dál čeká na čtvrtfinále, Garín neukončil trápení ani doma v Santiagu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Murray dál čeká na čtvrtfinále, Garín neukončil trápení ani doma v Santiagu

Andy Murray končí v Dubaji už v osmifinále.
Andy Murray končí v Dubaji už v osmifinále.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 28. února?

23:41Marta Kosťuková na pětistovce v San Diegu dál obhajuje body za loňský triumf na WTA 250 v Austinu, svůj jediný dosavadní na nejvyšší tour. Ukrajinka si ve druhém kole poradila 6:4, 6:3 s Taylah Prestonovou a o první semifinále od zmíněného prvenství v Texasu si zahraje s Anastasií Pavljučenkovovou, nebo Xinyu Wang.

23:33Kateřina Siniaková zvládla v San Diegu, kam dorazila pár dní po deblovém triumfu v Dubaji se Storm Hunterovou, vstup i do čtyřhry. Bývalá deblová světová jednička právě po boku Australanky porazila 7:5, 6:1 krajanku Miriam Kolodziejovou a Katarzynu Piterovou, když od stavu 2:5 prohrály už jen jeden game.

21:33 – Šestý nasazený Facundo Díaz Acosta na antukovém klání ATP 250 v chilském Santiagu druhou třísetovou bitvu nevyhrál. V boji o postup do čtvrtfinále argentinský tenista podlehl 6:7, 7:6, 1:6 španělskému šampionovi z roku 2022 Pedru Martínezovi a s bilancí 9:3 zakončil úspěšnou Golden Swing.

21:02Anna Sisková s Elixane Lechemiaovou na turnaji WTA v Austinu nezvládly roli favoritek v utkání prvního kola. Česko-francouzská dvojice podlehla 7:6, 4:6, 4:10 australsko-ukrajinskému tandemu Maya Jointová a Sabina Zejnalovová.

20:06 – Světová osmička Hubert Hurkacz na pětistovce v Dubaji porazil 7:6, 6:4 Australana Christophera O'Connella a zkompletoval osmičku čtvrtfinalistů. O místo v semifinále se polský tenista utká již potřetí v sezoně a popáté za posledních devět měsíců s Francouzem Ugem Humbertem (h2h 3:1), s nímž prohrál před třemi týdny v Marseille.

18:50Jakub Menšík v Dubaji sedmý zápas během devíti dnů nedohrál. Osmnáctiletý Čech, který si minulý týden v Dauhá zahrál první finále na okruhu ATP, den po tříhodinové bitvě s Bornou Čoričem nastoupil proti Alejandru Davidovichovi, v úvodní sadě ale nevyužil tři setboly a po hodině a čtvrt za stavu 6:7 a 0:1 kvůli zranění pravého stehenního svalu vzdal. Španěl ve čtvrtfinále vyzve obhájce titulu Daniila Medveděva (h2h 0:3).

18:13Daniil Medveděv v Dubaji udělal druhý z pěti kroků na cestě za premiérovým obhájením titulu. Itala Lorenza Sonnega zdolal 3:6, 6:3, 6:3 a vzájemnou bilanci upravil na 3:0. Ve čtvrtfinále čtvrtý hráč světa čeká na vítěze duelu mezi Jakubem Menšíkem a Alejandrem Davidovichem.

17:26Sebastian Korda na turnaji ATP 500 v Dubaji deklasoval za pouhých 43 minut hry 6:1, 6:0 Nizozemce Botice Van de Zandschulpa, vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2 a postupem do čtvrtfinále vyrovnal výsledek svého otce Petra z roku 1994. O semifinále si třiadvacetiletý Američan zahraje s Andrejem Rubljovem (h2h 0:3), s nímž dosud neuhrál ani set.

16:16Jiří Lehečka se ve třetím vzájemném střetnutí se světovou patnáctkou Karenem Chačanovem dočkal prvního vyhraného setu a nakonec i celého zápasu. Předtím ale český tenista musel odvrátit celkem pět mečbolů, než čerstvého šampiona z Dauhá udolal po takřka tříhodinovém boji 6:7, 7:6, 6:4 a vybojoval postup do čtvrtfinále.  V něm se utká s Kazachem Alexanderem Bublikem (h2h 0:0).

14:40 – Andy Murray si čtvrtfinále nezahraje ani v Dubaji. Stopku vystavil skotskému veteránovi Francouz Ugo Humbert, který ani jednou nepustil Murrayho k brejkbolu (2:6 a 4:6). Poslední účast mezi osmi nejlepšími tenisty turnaje zaznamenal trojnásobný grandslamový vítěz loni v červnu v Nottinghamu.

13:57 – Andrej Rubljov postoupil po výsledku 6:4 a 6:4 přes Arthura Cazauxe mezi osm nejlepších hráčů tenisové "pětistovky" v Dubaji. Ruskému tenistovi se povedlo zvládnout zápas bez ztráty podání a mladému Francouzovi nepomohlo ani 16 es. Ve dvou setech vyhrál své osmifinále i Alexander Bublik, který přestřílel Tallon Griekspoora z Nizozemska díky 22 esům a dvěma úspěšně zvládnutým tiebreakům. V tom prvním čelil Kazach dvěma setbolům.

12:50 – Jakub Menšík se zřejmě kvůli náročnému programu posledních dnů odhlásil z kvalifikace prvního Masters sezony v Indian Wells. Před týdnem v Dauhá došel až do finále a v tomto týdnu stále působí v Dubaji, přičemž kvalifikace v kalifornské poušti startuje už v pondělí. Jedinou další možností je divoká karta od pořadatelů, ale zatím žádná oficiální zpráva není.

07:53Alexander Zverev v Mexiku utrpěl druhou nečekanou porážku během pár dnů. Po nezdaru v semifinále v Los Cabos proti Jordanu Thompsonovi nezvládl své úvodní vystoupení v Acapulcu, kde šampion z roku 2021 a letos nejvýše nasazený Němec podlehl 3:6, 6:3, 3:6 krajanu Danielu Altmaierovi. Ten v 25 letech získal čtvrtý skalp hráče TOP 10 a první mimo antuku.

07:48 – Jordan Thompson tři dny po triumfu v Los Cabos a zisku prvního titulu na okruhu ATP skončil na dalším turnaji v Mexiku hned v prvním kole. Devětadvacetiletý Australan v Acapulcu nestačil na Aleksandara Kovacevice, který zvítězil 6:3, 5:7, 6:4 a oplatil soupeři loňský debakl z Newportu. Američan z chvostu TOP 100 ve druhém kole vyzve Holgera Runeho (h2h 0:0).

07:45 – Bývalá světová jednčika a grandslamová šampionka Caroline Wozniacká prohrála třetí ze čtyř letošních zápasů.Třiatřicetiletá Dánka, jež loni obnovila kariéru po mateřské pauze, v San Diegu neudržela vedení 6:1 a 2:0 proti Anně Blinkovové a nakonec Rusce podlehla 6:1, 4:6, 1:6.

07:42 – Světová jedenáctka Casper Ruud tři dny po porážce ve finále v Los Cabos zvládl v Mexiku vstup do dalšího turnaje. Na úvod pětistovky v Acapulcu ale potřeboval tři sety proti Američanovi Christopheru Eubanksovi, kterého zdolal 6:4, 6:7, 6:3 a vyhrál třetí vzájemný duel v řadě.

07:38Luciano Darderi se v rámci Golden Swing na jihoamerických antukách postavil v šestém zápase po sobě argentinskému soupeři a počtvrté dokázal zvítězit. Na úvod podniku v chilském Santiagu dvaadvacetiletý Ital udolal až po 3 hodinách a 9 minutách boje 7:6, 6:7, 7:6 Facunda Bagnise, kterého porazil i před třemi týdny v Córdobě ve svém prvním finále na okruhu ATP. O čtvrtfinále si zahraje jak jinak než se soupeřem z Argentiny, Juanu Manuelu Cerúndolovi může oplatit pár dní starou porážku z Ria de Janeiro

07:36 – Světová sedmička Holger Rune zvládl svůj první zápas po obnovení spolupráce s trenérem Patrickem Mouratoglouem. V mexickém Acapulcu druhý nasazený Dán vykročil za obhajobou semifinále vítězstvím 6:2, 6:3 nad Američanem Michaelem Mmohem, s nímž si poradil podruhé během necelého měsíce.

07:32 – Dvanáctý hráč světa Stefanos Tsitsipas vstoupil do turnaje ATP 500 v Acapulcu výhrou 6:3, 6:4 nad Romanem Safiullinem, s nímž vyrovnal vzájemnou bilanci na 2:2. K výhře si řecký tenista pomohl 5 esy, přičemž za každé slíbil věnovat 1000 dolarů na obnovení hurikánem poničeného města. O čtvrtfinále si finalista z roku 2021 zahraje s Italem Flaviem Cobollim (h2h 0:0).

07:03 – Leylah Fernandezová skončila na turnaji WTA 500 v San Diegu i potřetí hned v prvním kole. Letos osmá nasazená Kanaďanka vzdala za stavu 7:6 a 0:4 kvůli bolestem levého ramena německé veteránce Tatianě Mariaové.

06:58 – Cristian Garín neukončil své trápení ani na domácí antuce v Santiagu, kde před třemi lety získal svůj poslední 5. titul na okruhu ATP. Letos sedmadvacetiletý Chilan vypadl už v prvním kole, v němž prohrál 6:7, 5:7 s krajanem Marcelem Barriosem a v 6. letošním zápase utrpěl pátou porážku.

00:31 – Kateřina Siniaková tři dny po deblovém triumfu na turnaji WTA 1000 v Dubaji suverénně zvládla vstup do dvouhry podniku WTA 500 v kalifornském San Diegu. Česká tenistka v 1. kole smetla 6:3, 6:1 japonskou kvalifikantku Mai Hontamaovou a zajistila si odvetu proti domácí Emmě Navarrové (h2h 1:1), které může oplatit porážku z minulého týdne.