Tennis Tracker: Siniaková s Hunterovou jsou ve finále, Valentová vyhrála poosmé v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková s Hunterovou jsou ve finále, Valentová vyhrála poosmé v řadě

Linda Fruhvirtová v mexickém Puerto Vallarta první letošní čtvrtfinále nevybojovala
Linda Fruhvirtová v mexickém Puerto Vallarta první letošní čtvrtfinále nevybojovalaProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 23. února?

20:17  – Čím dál sebevědoměji hrající Jakub Menšík na štědře dotovaném turnaji ATP 250 v katarském Dauhá vyřadil tří bývalé šampiony během tří dnů a posouvá své maximum na hlavním okruhu. O 19 let staršího francouzského veterána Gaëla Monfilse zdolal 6:4, 1:6, 6:3, navázal na skalpy Andyho Murrayho či Andreje Rubljova a postupem do finále si zajistil posun na 86. místo světového žebříčku. O titul si osmnáctiletý Čech zahraje s Rusem Karenem Chačanovem (h2h 0:0).

19:47Kateřina Siniaková se Storm Hunterovou si na podniku WTA 1000 v Dubaji zahrály i na čtvrtém společném turnaji semifinále a po výhře 6:4, 6:4 nad druhou nasazenou dvojicí Gabriela Dabrowská a Erin Routliffeová postoupily do třetího a dosud největšího finále. O druhý titul si česko-australský tandem zahraje s Američankou Nicole Melicharovou a Ellen Perezovou z Austrálie. Sedmadvacetiletá Češka je ve 40. deblovém finále kariéry a prvním od loňského září, kdy po boku Krejčíkové získala v San Diegu svůj 23. titul. S Hunterovou už v roce 2022 vyhrála turnaj v Berlíně.

19:17 – Osmnáctiletý Jakub Menšík právě v katarském Dauhá čelí ve svém prvním semifinále na okruhu ATP Gaëlu Monfilsovi a o 19 let staršímu Francouzi se vyrovnává nejen kvalitou hry, ale i v exhibičních úderech.

18:07 – Světová jednička Iga Šwiateková utrpěla druhou letošní porážku a opět je její přemožitelkou nečekané soupeřka. V semifinále turnaje WTA 1000 v Dubaji podlehla 4:6, 4:6 čtyřicáté hráčce světa Anně Kalinské a poprvé od loňského března a sérii 74 zápasů neuhrála jediný set. Ruska si proti favorizované Polce připsala životní skalp a po třech výhrách nad členkami TOP 10 během tří dnů postoupila z kvalifikace až do svého premiérového finále. V něm narazí na další nenasazenou hráčku Jasmine Paoliniovou z Itálie (h2h 1:1), kterou porazila před měsícem v osmifinále Australian Open.

17:59 – Pokud Jakub Menšík večer v Dauhá porazí Gaëla Monfilse a postoupí do finále, narazí v něm na Karena Chačanova. Ruský tenista si v prvním semifinále poradil po odvrácení tří setbolů v úvodní sadě 7:6, 6:2 s Australanem Alexeiem Popyrinem, oplatil mu loňskou porážku z Tokia a vzájemnou bilanci upravil na 3:1.

16:04 – Jasmine Paoliniová na turnaji WTA 1000 v Dubaji v přímém souboji o premiérový posun do TOP 20 zdolala po odvrácení šesti setbolů ve druhé sadě 6:2, 7:6 Rumunku Soranu Cirsteaovou, s níž vyhrála i třetí vzájemný zápas, a postoupila do svého pátého a dosud největšího finále. O druhý titul si osmadvacetiletá Italka zahraje s Igou Šwiatekovou, nebo Annou Kalinskou.

15:06Adam Pavlásek a Ariel Behar na turnaji ATP 250 v katarském Dauhá do prvního letošního finále nepostoupili. Česko-uruguayská dvojice v semifinále podlehla 4:6, 6:7 nejvýše nasazenému tandem Jamie Murray a Michael Venus.

12:07 – Čerstvě sedmnáctiletá Tereza Valentová ani v osmém letošním zápase neztratila set. Na turnajích ITF W15 v tuniském Monastiru, kde v neděli slavila premiérový triumf mezi ženami, prodloužila vítěznou šňůru proti Číňance Han Shi, kterou zdolala 7:6, 6:3 a zajistila si místo v semifinále.

11:55Linda Fruhvirtová neukončí temné období své slibně nastartované kariéry ani na turnaji WTA 125k v mexickém Puerto Vallarta. Osmnáctiletá Češka skončila už ve druhém kole po porážce se Španělkou Jessicou Bouzasovou, které v souboji hráček druhé světové stovky podlehla 4:6, 4:6.

07:34Alexander Zverev v Los Cabos pokračuje bez ztráty setu i podání, byť čelil celkem již 15 brejkbolům. Dvanáct jich musel odvracet ve čtvrtfinále proti Thanasi Kokkinakisovi, kterého porazil 6:3, 6:4 a svou letošní bilanci vylepšil na 11:2. O místo ve finále se nejvýše nasazený Němec utká s dalším Australanem Jordanem Thompsonem (h2h 2:1), na kterého nestačil loni na podzim v Tokiu.

07:18 – Stefanos Tsitsipas v mexickém Los Cabos porazil 7:6, 6:3 Američana Aleksandara Kovacevice, byť prohrál první tři gamy, a udělal druhý ze čtyř kroků na cestě za obhájením loňského triumfu. V semifinále se druhý nasazený Řek střetne s Norem Casperem Ruudem (h2h 2:1).

07:13 – Juniorský vítěz loňského US Open Joao Fonseca na domácí antuce v Riu de Janeiro porazil 6:4, 6:4 chilského šampiona z roku 2020 Cristiana Garína, navázal na svou první výhru na turnaji ATP a postoupil do čtvrtfinále. V něm se 17letý Brazilec utká s Argentincem Marianem Navonem (h2h 1:0), jenž si rovněž pod 'dohledem' Sochy Krista Spasitele připisuje premiérová vítězství na hlavním okruhu.

07:08Alex Michelsen v mexickém Los Cabos nezvládl své první čtvrtfinále na tvrdém povrchu. Devatenáctiletý Američan sice získal proti Jordanu Thompsonovi prvních devět gamů, dostal se ke třem mečbolům a ve třetí sadě podával za stavu 5:3 na vítězství, nakonec ale v boji o své druhé semifinále prohrál 6:0, 6:7, 5:7. Australan si o finále zahraje s krajanem Thanasim Kokkinakisem, nebo Němcem Alexanderem Zverevem.

07:02Mariano Navone si na antuce v Riu de Janeiro připisuje první výhry na okruhu ATP. Po krajanu Federicu Coriovi si dvaadvacetiletý Argentinec poradil i s Němcem Yannickem Hanfmannem, kterého deklasoval 6:1, 6:2 a postupem do čtvrtfinále si zajistil posun do TOP 100.

06:57Casper Ruud na turnaji ATP 250 v mexickém Los Cabos porazil 6:3, 6:2 Portugalce Nuna Borgese a po dvou dvousetových výhrách postoupil poprvé od loňského července do semifinále. V něm norský tenista narazí na Stefanose Tsitsipase, nebo Aleksandara Kovacevice.

06:53Sebastian Báez ve druhém kole pětistovky zdolal 7:6, 6:3 šest zápasů neporaženého krajana Facunda Díaze Acostu, který minulý týden v Buenos Aires slavil premiérový triumf. Ve čtvrtfinále pátý nasazený Argentinec narazí na domácího Thiaga Monteira (h2h 3:1), s nímž jediný duel prohrál před třemi lety právě v Riu.