Tennis Tracker: Murray vyrovnal rekord v počtu udělených divokých karet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Murray vyrovnal rekord v počtu udělených divokých karet

Andy Murray vyrovnal rekord Tommyho Haase.
Andy Murray vyrovnal rekord Tommyho Haase.Profimedia
První grandslam sezony Australian Open je sice minulostí, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 9. února?
Moment dne WTA předvedly Haddadová Maiová a Putincevová
Livesport
Moment dne ATP předvedli Gomez a Kecmanovič
Livesport

22:09 – V Montpellieru pokračuje také nasazená jednička devatenáctiletý Dán Holger Rune. Na něj nestačil o sedm let starší Marc-Andrea Hüsler, který prohrál 6:7, 2:6.

Sestřih utkání Rune – Hüsler
Livesport

20:13 – Třetí nasazený Borna Čorič porazil v Montpellieru ve 2. kole domácího Arthura Rinderknecha 6:3 a 7:5.

Sestřih utkání Čorič – Rinderknech.
Livesport

20:09 – "Jsem ráda, že se mi dařilo dobře podávat. Řekla bych, že na začátku mi první podání moc nešlo, ale nakonec se to ve druhém setu zlepšilo," řekla Rybakinová po výhře nad Plíškovou.

Rozhovor s Jelenou Rybakinovou, české titulky najdete v nastavení
Livesport

18:05Karolína Plíšková dál střídá skvělé výkony s těmi nepovedenými. Dnes ve druhém kole turnaje WTA 500 v Abú Zabí prohrála 4:6, 2:6 s vítězkou loňského Wimbledonu a finalistkou letošního Australian Open Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, s níž neuhrála set ani ve třetím vzájemném střetnutí. Více informací najdete v článku.

Sestřih utkání Plíšková – Rybakinová
Livesport

17:50 – Maročan Junís Rašídi dostal doživotní zákaz působení v tenisu za ovlivňování výsledku zápasu. Mezinárodní jednotka pro bezúhonnost tenisu (ITIA) uvedla, že bývalý tenista byl shledán vinným ze zmanipulování 135 utkání, což je rekordní počet odhalených podvodů u jednoho člověka. Rašídi, jehož maximem v žebříčku bylo 473. místo ve čtyřhře, dostal k doživotnímu distanci pokutu 34.000 dolarů (750 tisíc korun).

17:25Darja Kasatkinová neuhrála v pěti setech po sobě více než dva gamy, nicméně nakonec do podniku WTA 500 v Abú Zabí vstoupila úspěšně. Nasazená jednička si poradila 1:6, 6:0, 6:2 s Jil Teichmannovou a ve čtvrtfinále narazí na Qinwen Zheng.

Sestřih zápasu Kasatkinová – Teichmannová
Livesport

16:20Markéta Vondroušová se o své první semifinále na turnajích WTA po roce popere s Dalmou Gálfiovou. Maďarská kvalifikantka dnes v Linci přetlačila 6:4, 3:6, 6:3 divokou kartu Evu Lysovou a bude útočit na své teprve druhé semifinále na hlavní tour a zároveň vyrovnání svého maxima na nejvyšším okruhu.

16:17 – "Dnes jsem se snažil hrát agresivně, navíc se mi dařilo trefovat míčky a skvěle jsem podával. Se svou hrou jsem tedy spokojený. Z dnešní výhry mám velkou radost," prohlásil Halys v pozápasovém rozhovoru.

Rozhovor s Quentinem Halysem, české titulky najdete v nastavení.
Livesport

16:15Quentin Halys pokračuje ve skvělém vstupu do sezony a zahraje si své druhé letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Šestadvacetiletý Francouz v domácí hale v Montpellieru přehrál 6:3, 6:3 Alejandra Davidoviche a o premiérové semifinále na této úrovni se utká s krajanem a divokou kartou Arthurem Filsem.

Sestřih zápasu Davidovich Fokina – Halys
Livesport

15:40Andy Murray vyrovnal a nejspíše ještě letos překoná rekord Tommyho Haase v počtu divokých karet udělených na mužském tenisovém okruhu od roku 1990. Bývalý lídr žebříčku ATP a trojnásobný grandslamový šampion dostal poslední volnou vstupenku od pořadatelů prestižního podniku v Dubaji, který se uskuteční na přelomu února a března. Více informací najdete v článku.

15:00 – "Nemůžu tomu uvěřit, protože po dvou nevyužitých mečbolech bylo těžké pokračovat, bojovat. Takže jsem moc ráda, že jsem po celou dobu zůstala ve hře a bojovala," prohlásila v pozápasovém rozhovoru Samsonovová.

Rozhovor se Samsonovovou, české titulky najdete v nastavení.
Livesport

14:50 – Barbora Krejčíková skončila i na svém třetím letošním turnaji před branami čtvrtfinále. Česká tenistka v Abú Zabí podlehla 5:7, 6:7(6) Ljudmile Samsonovové, ačkoli mohla úvodní dějství dopodávat a v tie-breaku měla setbol. Ruska, která si připsala svou první vítěznou sérii v sezoně, bude ve svém prvním čtvrtfinále od zářijového triumfu v Tokiu čelit krajance Veronice Kuděrmetovové. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Krejčíková – Samsonovová
Livesport

13:55Zdeněk Kolář pokračuje na challengerech ve zlepšené formě a zahraje si už třetí čtvrtfinále v řadě. Šestadvacetiletý Čech si v litevském Vilniusu po setech 6:4, 1:6, 6:1 vyšlápl na nasazenou trojku a 122. hráče světa Jurije Rodionova a o vyrovnání svého letošního maxima se utká s Antoinem Escoffierem.

07:45Yibing Wu v Dallasu na svém prvním turnaji v roli hráče elitní stovky porazil 7:6, 6:4 Kanaďana Denise Shapovalova, získal první skalp člena TOP 30 a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm se 23letý Číňan utká s Mannarinem, nebo Thompsonem. Více informací najdete v článku.

07:41Frances Tiafoe vstoupil do domácího halového turnaje ATP 250 v Dallasu hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad Mackenziem McDonaldem. Ve čtvrtfinále se druhý nasazený Američan utká s dalším krajanem Jeffreym Wolfem.

06:00Alexander Bublik trápení na místě svého největšího úspěchu neukončil. V hale v Montpellier, kde loni získal jediný titul na okruhu ATP, kazašský tenista podlehl 4:6, 7:6, 6:7 domácímu Grégoireu Barréremu, přestože ve druhém setu odvrátil tři mečboly a v rozhodující sadě vedl 4:2. Když už v závěru tušil, že prohraje i sedmý letošní zápas, rozmlátil o kurt tři rakety a dokumentoval své současné rozpoložení.