Krejčíková v Abú Zabí skončila už v osmifinále, Plíšková nestačila na Rybakinovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková v Abú Zabí skončila už v osmifinále, Plíšková nestačila na Rybakinovou

Aktualizováno
Krejčíková v Abú Zabí skončila na raketě Samsonovové.
Krejčíková v Abú Zabí skončila na raketě Samsonovové.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) skončila i na svém třetím letošním turnaji před branami čtvrtfinále. Česká tenistka v Abú Zabí podlehla 5:7, 6:7(6) Ljudmile Samsonovové (24), ačkoli mohla úvodní dějství dopodávat a v tie-breaku měla setbol. Na turnaji končí i Karolína Plíšková (30), jenž nedokázala překvapit Jelenu Rybakinovou (23), se kterou prohrála 4:6, 2:6.

Barbora Krejčíková se loni trápila se zraněním lokte a znovu se chytla až v závěru sezony, kdy ovládla po sobě jdoucí halové podniky v Tallinnu a Ostravě a připsala si skalpy světové jedničky Igy Šwiatekové, Jeleny Rybakinové, Belindy Bencicové či Anett Kontaveitové.

Česká tenistka však na další čtvrtfinálovou účast stále čeká, letos skončila v osmifinále v Adelaide, na Australian Open i v tomto týdnu v Abú Zabí. Bývalá světová dvojka, která momentálně uzavírá nejlepší třicítku pořadí, po skoro dvou a půl hodinách boje podlehla 5:7, 6:7(6) Ljudmile Samsonovové, ačkoli mohla oba sety vyhrát.

Předloňská šampionka French Open otočila z 1:4 na 5:4, ovšem úvodní dějství na podání neuzavřela a nakonec ho po hodině ztratila. Ve druhé sadě zlikvidovala manko 2:5, přestože na vlastním servisu čelila celkem pěti mečbolům. V tie-breaku přišla o náskok 3:0, ale měla jako první šanci zkrácenou hru získat na svou stranu. Samsonovová nicméně setbol odvrátila a za stavu 7:6 využila svůj v pořadí šestý mečbol.

Sestřih zápasu Krejčíková – Samsonovová
Livesport

Zatímco Krejčíkovou čeká přesun do katarského Dauhá, o tři roky mladší Samsonovová si připsala svou premiérovou vítěznou sérii v letošním roce a zahraje si své první čtvrtfinále od zářijového triumfu v Tokiu. V něm ji čeká souboj nasazených Rusek s Veronikou Kuděrmetovovou. S krajankou může srovnat vzájemnou bilanci.

Přehled zápasu Krejčíková – Samsonovová 5:7, 6:7

Neuspěla ani Plíšková

Karolína Plíšková dál střídá skvělé výkony s těmi nepovedenými. Dnes ve druhém kole turnaje WTA 500 v Abú Zabí prohrála 4:6, 2:6 s vítězkou loňského Wimbledonu a finalistkou letošního Australian Open Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, s níž neuhrála set ani ve třetím vzájemném střetnutí.

Češka vstoupila do zápasu proti finalistce letošního Australian Open ztrátou servisu a přestože měla ve dvou gamech brejkbol, podání Kazašce nesebrala. Ve druhé sadě už nevzdorovala ani půl hodiny, ztratila pět gamů v řadě a ani ve třetím vzájemném střetnutí neuhrála jediný set.

Sestřih utkání Plíšková – Rybakinová
Livesport

Krejčíkovou i Plíškovou nyní čeká přesun na další podnik WTA 500 v katarském Dauhá. Rybakinová se o postup do semifinále utká s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, krajankou Julií Putincevovou.

Přehled zápasu Plíšková – Rybakinová 4:6, 2:6