Tennis Tracker: Na prestižním turnaji v Indian Wells si zahraje minimálně osm českých zástupců

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Na prestižním turnaji v Indian Wells si zahraje minimálně osm českých zástupců

Turnaj v Indian Wells má za sebou los.
Turnaj v Indian Wells má za sebou los.BNP Paribas Open
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 5. března?

22:51Linda Fruhvirtová se prvního letošního úspěchu nedočká ani v Indian Wells. Česká teenagerka na prestižním podniku WTA 1000 v Kalifornii neprošla dvoukolovou kvalifikací, v rozhodujícím utkání o postup do hlavní soutěže podlehla 1:6, 5:7 oblíbené španělské soupeřce se slovenskými kořeny Rebece Masárové, s níž v minulosti vyhrála všechny tři vzájemné duely, a přišla o možnost obhájit body za loňské druhé kolo.

17:20 – Arbitrážní sportovní soud (CAS) zkrátil bývalé světové tenisové jedničce Simoně Halepové (32) trest za doping ze čtyř let na devět měsíců. Pro rumunskou hráčku to znamená, že se s okamžitou platností může vrátit na kurty. Zastavenou činnost měla zpětně od 7. října 2022, tudíž si trest již odpykala.

07:02 – Hlavní soutěž prvního letošního podniku Masters budou hrát alespoň tři Češi. Tomáš Macháč se v prvním kole v Indian Wells utká se Stanem Wawrinkou, Jiří Lehečka se jako poslední vešel mezi nasazené a má na úvod volno a Jakub Menšík startující na divokou kartu vyzve někoho z kvalifikace. Z té může postoupit Vít Kopřiva. Po pěti letech se v kalifornské poušti představí aktuální lídr žebříčku Novak Djokovič, Rafael Nadal bude čelit Milosovi Raonicovi a titul se bude snažit obhájit Carlos Alcaraz.

06:54 – Minimálně pět českých tenistek bude účinkovat v hlavní soutěži prestižní tisícovky v Indian Wells, české řady může z kvalifikace rozšířit Linda Fruhvirtová. Volno v prvním kole mají nasazené Linda Nosková a Markéta Vondroušová. Marie Bouzková začne proti své kamarádce a obvyklé deblové parťačce Saře Sorribesové, Karolína Plíšková nastoupí proti Anně Blinkovové a Kateřina Siniaková se utká s Greet Minnenovou. Titul bude obhajovat Jelena Rybakinová.