Plíšková se po triumfu v Kluži posunula v žebříčku WTA o 19 míst, polepšil si i Macháč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plíšková se po triumfu v Kluži posunula v žebříčku WTA o 19 míst, polepšil si i Macháč
Bývalá jednička Plíšková se po titulu v Kluži posunula v pořadí WTA na 59. místo
Bývalá jednička Plíšková se po titulu v Kluži posunula v pořadí WTA na 59. místoProfimedia
Karolína Plíšková (31) si po zisku titulu v Kluži polepšila v žebříčku WTA o 19 míst. Bývalé světové jedničce patří 59. příčka. Českou jedničkou je nadále osmá Markéta Vondroušová, mezi muži Jiří Lehečka na 32. pozici.

Plíšková v Rumunsku ukončila hned dvě nepříznivé série. Postoupila do prvního finále od srpna 2021 a vyhrála první turnaj od ledna 2020. V utkání o titul v Kluži porazila 6:4 a 6:3 domácí Anu Bogdanovou.

Díky celkově 17. titulu v kariéře si Plíšková v žebříčku polepšila o 19 míst. Dvojnásobná grandslamová finalistka do nové sezony vstoupila na 38. příčce, ale postupně v pořadí WTA klesla až na 78. místo.

Plíšková se posunula na 59. místo.
Plíšková se posunula na 59. místo.Livesport

V první stovce ženského žebříčku jsou vedle Vondroušové s Plíškovou také Karolína Muchová (10. místo), Barbora Krejčíková (12.), Petra Kvitová (17.), Linda Nosková (28.), Marie Bouzková (35.), Kateřina Siniaková (42.) a Brenda Fruhvirtová (98.).

Polepšil si i Macháč

Český mužský tenis má v první stovce jen dva zástupce. Za Lehečkou je na 62. místě Tomáš Macháč, který si po postupu do čtvrtfinále v Marseille, kde navíc získal první titul ve čtyřhře, polepšil v žebříčku ATP o čtyři příčky.

Světovou jedničkou je nadále vítěz rekordních 24 grandslamů Novak Djokovič ze Srbska před Carlosem Alcarazem ze Španělska a Rusem Daniilem Medveděvem. Ženám vládne Polka Iga Šwiateková před Arynou Sabalenkovou z Běloruska a Američankou Cori Gauffovou.

Aktuální pořadí mužského žebříčku. (12.2.)
Aktuální pořadí mužského žebříčku. (12.2.)Livesport