Tennis Tracker: Nadal se odhlásil z Masters v Monte Carlu, Thiem neukončí trápení ani v Estorilu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Nadal se odhlásil z Masters v Monte Carlu, Thiem neukončí trápení ani v Estorilu
Nadal se na kurty nevrátí ani na Masters v Monte Carlu.
Nadal se na kurty nevrátí ani na Masters v Monte Carlu.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. dubna?

Hlavní události

18:21Rafael Nadal stále není stoprocentně fit a odřekl účast na blížícím se antukovém Masters v Monte Carlu, kde v minulosti 11krát triumfoval. Antukový král se letos vrátil po operaci kyčle, ale odehrál jen tři soutěžní zápasy, všechny na úvodním lednovém podniku v Brisbane. V dalších týdnech má naplánovány starty v Barceloně a Madridu.

"Bohužel musím oznámit, že nebudu hrát v Monte Carlu. Tělo mi to prostě nedovolí," uvedl na sociálních sítích. "I když tvrdě trénuju a každý den dělám maximum, abych se mohl zase účastnit turnajů, které pro mě byly velmi důležité, je pravdou, že hrát za současného stavu nemůžu," řekl Nadal, jenž pravděpodobně absolvuje poslední sezonu v kariéře.

15:17Dominic Thiem nenajde cestu ven z dlouholeté krize ani na probíhající akci ATP 250 v Estorilu. Grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa, který letos v případě špatných výsledků ukončí kariéru, vypadl v portugalské metropoli už ve druhém kole po porážce 4:6, 6:7 s veteránem Richardem Gasquetem. Po prohraném souboji bývalých členů TOP 10 žebříčku si zhoršil bilanci v sezoně na 6:6.

Sestřih zápasu

Ruud zvládl úvodní zápas v Estorilu suverénně.
Livesport

19:28 – Největší favorit a nasazená jednička Casper Ruud suverénně vykročil za obhajobou loňského triumfu a na antuce v Estorilu zvládl i pátý kariérní zápas. Osmý hráč světa si v prvním utkání poradil 6:1, 6:2 s trápícím se Boticem van de Zandschulpem a ve čtvrtfinále nastoupí proti Mártonovi Fucsovicsovi, nebo Gaëlovi Monfilsovi. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu Fognini – Djere.
Livesport

00:30Fabio Fognini na antuce v Marrákeši udolal 7:6, 2:6, 6:4 nejvýše nasazeného Srba Lasla Djereho, vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2 a po čtvrté třísetové výhře v řadě postoupil poprvé v sezoně do čtvrtfinále. V něm se 36letý italský kvalifikant střetne s Rusem Pavlem Kotovem (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Další zprávy

23:37Viktoria Azarenková se při čtvrtém startu poprvé probojovala do čtvrtfinále na zelené antuce v Charlestonu. Bývalá světová jednička udolala po bezmála tříhodinové bitvě 6:7, 6:3, 6:4 domácí Taylor Townsendovou, která prohrála i své 11. osmifinále na nejvyšším okruhu. Ve čtvrtfinále vyzve nasazenou jedničku Jessicu Pegulaovou (H2H 3:2).

23:14Jaqueline Cristianová po nečekaném skalpu Madison Keysové překvapivě porazila 6:3, 5:7, 6:1 světovou dvacítku Emmu Navarrovou a na zelené antuce v Charlestonu prošla po třech výhrách nad domácími hráčkami do čtvrtfinále. O své největší semifinále v kariéře zabojuje proti Darje Kasatkinové (H2H 0:1).

22:28Darja Kasatkinová se i při svém pátém startu na zelené antuce v Charlestonu probojovala do čtvrtfinále. Šampionka ročníku 2017 a loňská semifinalistka zastavila po setech 6:1, 6:4 Anhelinu Kalininovou a v dalším kole narazí na Emmu Navarrovou, či Jaqueline Cristianovou.

21:51Gaël Monfils zakončil svůj první turnaj v rámci antukového jara už ve druhém kole. Francouzský veterán nestačil v Estorilu 6:1, 1:6, 5:7 na Mártona Fucsovicse, ačkoli měl tři mečboly na returnu a vyhrál všechny tři předchozí souboje. Maďar ve svém prvním letošním čtvrtfinále vyzve obhájce titulu Caspera Ruuda (H2H 1:0).

20:36Jessica Pegulaová v úvodním zápase na zelené antuce v Charlestonu bojovala dvě a půl hodiny s Amandou Anisimovovou a derby vyhrála až po obratu. V osmifinále ovšem nasazená jednička za hodinu hry deklasovala dvakrát 6:2 Magdu Linetteovou a postoupila do čtvrtfinále. O vyrovnání loňského výsledku se popere s Viktorií Azarenkovou, nebo krajankou Taylor Townsendovou.

20:03Stan Wawrinka zakončil svůj debut na antukových dvorcích v Marrákeši už ve druhém kole. Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý třetí hráč světa nedotáhl vedení setu a brejku, s rozjetým Marianem Navonem prohrál 6:3, 5:7, 2:6 a už na 11 turnajích v řadě nevyhrál více než jeden zápas. Argentinský finalista nedávné pětistovky v Rio de Janeiru se ve čtvrtfinále utká s Aleksandarem Vukicem, nebo Sebastianem Ofnerem. Více informací najdete v článku.

19:23Petr Nouza si zahraje na podniku ATP 250 v Estorilu čtvrtfinále deblové soutěže. Po boku Vlada Victora Corney z Rumunska porazil 6:4, 6:7, 10:3 domácí duo Jaime Faria, Henrique Rocha startující na divokou kartu.

19:10Danielle Collinsová sice přišla v utkání druhého kola na zelené antuce v Charlestonu o sérii 17 vyhraných setů, nicméně vítěznou šňůru protáhla na devět zápasů. Šampionka tisícovky v Miami přehrála 6:3, 1:6, 6:3 trápící se obhájkyni titulu Ons Jabeurovou a ještě v ten samý den nastoupí k osmifinále proti krajance a další bývalé šampionce Sloane Stephensové (H2H 1:0).

17:31Adam Pavlásek s Arielem Beharem nepotvrdí na turnaji ATP v Estorilu roli nasazených trojek. Česko-uruguayský tandem skončil v Portugalsku hned v prvním kole po těsné prohře 6:7, 7:6, 4:10 s Romainem Arneodem a Samem Weissbornem.

17:11Barbora Palicová si mohla na podniku W75 v chorvatském Splitu zahrát své největší semifinále v kariéře. Dvacetiletá Češka ale ve čtvrtfinále podlehla 6:7, 3:6 aktuálně 223. hráčce světa Ipek Özové.

15:35Roberto Carballés si poprvé od ledna zahraje čtvrtfinále, na oblíbené antukové akci v Marrákeši se mezi nejlepší osmičku probojoval už třetím rokem po sobě. Obhájce titulu ve druhém kole přetlačil 6:4, 7:6 nasazenou trojku Daniela Evanse a v útoku na zopakování loňského triumfu bude pokračovat proti Davidovi Goffinovi, nebo Nicolasovi Morenovi De Alboranovi.

15:05Hubert Hurkacz vstoupil na podniku ATP 250 v Estorilu do antukového jara, v úvodním dějství zlikvidoval manko 3:5 a nakonec kvalifikanta Jana Choinského zdolal 7:6, 6:4. Ve svém prvním antukovém čtvrtfinále od Madridu 2022 bude druhý nasazený a 10. hráč světa čelit Pablovi Llamasovi, nebo Davidovi Jordáovi.

06:28 – Bývalá světová trojka a vítěz US Open 2014 Marin Čilič příští týden na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu na první výhru od loňského ledna nezaútočí. Pětatřicetiletý Chorvat, který letos prohrál všecvhny čtyři zápasy navzdory zisku jednoho setu, loni podstoupil dvě operace kolena a dosud není stoprocentně fit.

06:04 – Ruska Jekatěrina Alexandrovová, jež minulý týden v Miami skolila světovou jedničku Igu Šwiatekovou či Jessicu Pegulaovou, nezvládla vstup do antukového jara. V Charlestonu 15. hráčka světového žebříčku podlehla 5:7, 2:6 domácí Taylor Townsendové, které se povedla odveta za dvě loňské třísetové porážky.

06:00 – Nejvýše nasazený Američan Ben Shelton na úvod domácího klání v Houstonu porazil 3:6, 6:4, 6:3 Belgičana Zizoua Bergse a jediná výhra mu stačila k premiérovému postupu do čtvrtfinále antukového turnaje ATP. V něm se 16. hráč světa střetne s krajanem Brandonem Nakashimou (H2H 0:0).

05:56Veronika Kuděrmetovová na zelené antuce v Charlestonu porazila 7:6, 6:4 domácí Shelby Rogersovou, vzájemnou bilanci vyrovnala na 2:2 a připsala si teprve pátou výhru v sezoně. O první minisérii dvou výher po sobě od loňského triumfu v Tokiu a následné šňůry 11 nepovedených turnajů, si šampionka z roku 2021 zahraje s Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo Caroline Dolehideovou.

05:51 – Světová dvacítka Emma Navarrová i na 9. letošním turnaji porazila svou úvodní soupeřku. Na domácí půdě v Charlestonu dvaadvacetiletá Američanka deklasovala v prvním zápase na antuce dvakrát 6:1 krajanku Katie Volynetsovou a připsala si již 21. výhru v sezoně. O čtvrtfinále se utká s Rumunkou Jaqueline Cristianovou (H2H 0:0).

05:47Darja Kasatkinová na úvod podniku WTA 500 v Charlestonu odehrála divoký zápas. Ruská šampionka z roku 2017 poprvé v sezoně dostala kanára, ale potřetí v kariéře a poprvé proti jiné soupeřce než Angelique Kerberové dokázala takový zápas vyhrát, když domácí Ashlyn Kruegerovou zdolala 6:3, 0:6, 6:1. O čtvrtfinále, v němž při žádné ze čtyř předchozích účastí nechyběla, se utká s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou (H2H 3:1).

05:44 Marie Bouzková v kolumbijské Bogotě na prvním letošním turnaji na antuce zvládla vstup i do čtyřhry. Se Španělkou Sarou Sorribesovou si na úvod poradily 6:2, 5:7, 10:6 s kanadským duem Rebecca Marinová a Carol Zhaová.

01:11 – Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková se na pětistovce v Charlestonu s rozmary počasí úspěšně vyrovnala. Italku Elisabettu Cocciarettovou, která před třemi týdny v Jižní Karolíně ovládla podnik WTA 125k, v prvním letošním vystoupení na antuce deklasovala 6:1, 6:2.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

01:05 – S téměř sedmihodinovým zpožděním začal středeční program na turnaji WTA 500 v Charlestonu a dlouhé čekání na zápas nevonělo bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké. Dánská šampionka z roku 2011 po úvodní drtivé výhře podlehla ve druhém kole 2:6, 3:6 Ukrajince Anhelině Kalininové, s níž prohrála i na předchozí akci v Miami, kde dokonce nevyužila mečbol.