Tennis Tracker: Parksová v Lyonu protáhla halovou neporazitelnost na 13 utkání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Parksová v Lyonu protáhla halovou neporazitelnost na 13 utkání

Parksová si v Lyonu zahraje semifinále.
Parksová si v Lyonu zahraje semifinále.Profimedia
První grandslam sezony Australian Open je sice za námi, ale na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 3. února?
Úder dne má na svědomí Maryna Zanevská a to díky skvěle provedenému kraťasu.
Livesport

22:45 – Němečtí tenisté hrají se Švýcarskem v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Davis Cupu 1-1 na zápasy. O vyrovnání se postaral Alexander Zverev, který si poradil 6:4, 6:1 se Stanem Wawrinkou.

21:33Linda Nosková dohrála na halovém turnaji WTA 250 v Lyonu ve čtvrtfinále. Češka v souboji vítězek dívčího grandslamu podlehla 4:6, 6:7 Kolumbijce Camile Osoriové a nepotvrdila formu z úvodu sezony.

Sestřih zápasu Osoriová – Nosková
Livesport

21:05 – Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová apeluje na pořadatele Wimbledonu, aby stejně jako loni vyloučili z turnaje ruské a běloruské hráče. Semifinalistka londýnského grandslamu z roku 2019 je přesvědčená, že se situace od minulého roku nezměnila a stejný by tedy měl být i přístup organizátorů.

19:40 – Světová pětka a turnajová jednička Caroline Garciaová na turnaji v Lyonu potvrdila roli favoritky a ve čtvrtfinále si poradila s Italkou Jasmine Paoliniovou ve dvou setech 7:5, 7:5. V utkání si Francouzka pomohla výborným podáním a své soupeřce nasázela hned devět es.

Sestřih zápasu Garciaová – Paoliniová
Livesport

18:30 Americká tenistka Varvara Lepchenková uspěla v boji o snížení trestu za doping a místo čtyřletého zákazu startů si odpyká distanc na 21 měsíců. Na nové podobě postihu se dohodla s Mezinárodní tenisovou federací ITF už vloni v říjnu. Tento týden ji schválila i sportovní arbitráž CAS, k níž se hráčka předtím odvolala. Se snížením trestu už souhlasila i Světová antidopingová agentura WADA.

16:15Zdeněk Kolář zvládl na challengeru v Koblenzu další bitvu. Šestadvacetiletý Čech zdolal 7:6(5), 4:6, 7:6(3) Alexandreho Mullera a navázal na skalp nasazené jedničky Zhizhen Zhanga. Ve svém prvním semifinále od dubna narazí na Vaska Pospisila, nebo Louise Wesselse a bude útočit na svou první finálovou účast od září 2021, kdy triumfoval ve Štětíně.

15:50 – Kanaďanka Bianca Andreescuová přehrála v Hua Hinu Ukrajinku Martu Kosťukovou 6:0 a 7:6. Nasazená jednička teprve podruhé od loňského dubna, kdy se vrátila na kurty po šestiměsíční pauze, postoupila do semifinále. O své sedmé finále si zahraje s další ukrajinskou zástupkyní Lesjou Curenkovou.

Sestřih zápasu Andreescuová – Kosťuková
Livesport

15:05Alycia Parksová přehrála v Lyonu 7:5, 6:2 Danku Koviničovou a protáhla svou halovou neporazitelnost na 13 utkání. Dvaadvacetiletá Američanka vyzve ve svém premiérovém semifinále na nejvyšším okruhu  Belgičanku Marynu Zaněvskou. Ta si poradila s Ruskou Anastasií Potapovovou.

15:00Lesja Curenková v Hua Hinu za hodinu a čtvrt deklasovala 6:1, 6:1 semifinalistku loňského Wimbledonu Tatjanu Mariaovou a poprvé od ledna 2019, kdy bojovala o titul v Brisbane, postoupila do semifinále podniků WTA. O své šesté finále bude Ukrajinka usilovat proti nasazené jedničce Biance Andreescuové.

14:55Jiří Lehečka a domácí dvojka Nuno Borges rozehrají v sobotu v Portugalsku kvalifikační utkání o postup do finálové fáze tenisového Davisova poháru. Čtvrtfinalista Australian Open vyzve v hale na antuce 105. hráče světa, zápas začne v 16:00. Ve druhé dvouhře nastoupí Tomáš Macháč proti portugalské jedničce Joau Sousovi. Více informací najdete v článku.

12:55 – Američané v kvalifikaci na finálový turnaj Davisova poháru dle očekávání po prvním dnu vedou 2:0. V uzbeckém Taškentu bodovali po dvousetových výhrách Mackenzie McDonald proti Sergejovi Fominovi i Tommy Paul v utkání s Chumojunem Sultanovem.

11:15 Xinyu Wang v Hua Hinu vyhrála 6:3, 6:7 a 6:4 téměř tříhodinovou bitvu s Heather Watsonovou a podruhé v kariéře postoupila do semifinále na turnajích WTA (Praha 2021). O premiérové finále na nejvyšší úrovni se jednadvacetiletá Číňanka utká s krajankou Lin Zhu, nebo Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.

7:13 – Den po úspěšné operaci kolene se Nick Kyrgios objevil u soudu, kde se přiznal k napadení své bývalé přítelkyně Chiary Passariové. Kyrgios ji měl strčit na chodník poté, co mu během hádky v Canbeře v lednu 2021 zabránila v odjezdu autem. K vině se australský tenista přiznal poté, co jeho právníci neuspěli s návrhem na zrušení obvinění z důvodu duševního zdraví. Soud i přesto obvinění ze společného napadení odmítl.

Soudkyně Beth Campbellová případ zamítla kvůli menšímu charakteru incidentu a kvůli tomu, že Kyrgiosovi hrozí nízké riziko opakování trestné činnosti, uvedl deník Sydney Morning Herald. "Respektuji dnešní rozhodnutí a jsem vděčný soudu, že zamítl obvinění bez odsouzení," uvedl v příspěvku na Instagramu. Více informací najdete v článku.

6:15 Začínají kvalifikační utkání o postup na finálový turnaj Davis Cupu, kterých se zúčastní tenisté z 24 zemí. Český výběr čekají o víkendu v portugalském městě Maia domácí. Nejvýše postaveným hráčem Portugalců je v žebříčku ATP 84. Joao Sousa. Výběr Ruie Machada doplňují ještě Nuno Borges (105.), Frederico Ferreira Silva (220.), Gastao Elias (246.) a Francisco Cabral (61. ve čtyřhře).