Tennis Tracker: Pražskou Stromovku opět sužovalo počasí, finále je odloženo na pondělí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Pražskou Stromovku opět sužovalo počasí, finále je odloženo na pondělí

V Praze se v neděli kvůli dešti stihlo dohrát jen jedno semifinále
V Praze se v neděli kvůli dešti stihlo dohrát jen jedno semifináleLivesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se děje 6. srpna?
Moment dne WTA ze zápasu Hibinová – Cristianová
Livesport
Moment dne ATP ze zápasu Tsitsipas – de Minaur
Livesport

22:09Coco Gauffová na domácím turnaji WTA 500 ve Washingtonu slaví zisk čtvrtého a dosud nejcennější titulu. Ve finálovém souboji hráček TOP 10 devatenáctiletá Američanka přehrála 6:2, 6:3 neoblíbenou soupeřku Mariu Sakkariovou, s níž si poradila teprve podruhé z pěti vzájemných duelů. Naopak osmadvacetiletá Řekyně prohrála již sedmý z osmi finálových duelů.

Sestřih zápasu Gauffová – Sakkariová
Livesport

19:28 – Pondělní program na Livesport Prague Open: "V 10:00, pokud počasí dovolí, začne na centrkurtu dohrávka semifinále (Cristian vs. Hibino). Finále singlu začne nejdříve v 10:30 hodin. Po jeho konci bude následovat ceremoniál, 30 minut po jeho skončení začne finále deblu," oznámili pořadatelé na konci nedělního dne.

19:01 – Druhé semifinále na Livesport Prague Open mezi Nao Hibinovou a Jaquelinou Cristianovou bylo už potřetí přerušeno kvůli dešti. Naposledy za stavu 6:4, 6:7 a 5:2 a pořadatelé Livesport Prague Open oznámili, že už se v neděli pokračovat nebude. Netradičně až v pondělí se tak bude hrát nejen dohrávka, ale i finále, v němž čeká domácí Linda Nosková.

17:10 – O vítězce Livesport Prague Open ve Stromovce se v neděli pravděpodobně nerozhodne a turnaj bude muset být prodloužen do pondělí. Linda Nosková totiž ve finále dál čeká na vítězku druhého semifinále mezi Nao Hibinovou a Jaquelinou Cristianovou, které bylo za stavu 1:1 ve třetím setu podruhé přerušeno kvůli dešti. A vzhledem k předpovědi počasí budou pořadatelé rádi, když se dnes rozhodne alespoň o druhé finalistce.

16:57Brenda Fruhvirtová vyhrála i své 10. finále. Na antukovém podniku ITF W60 v německém Hechingenu šestnáctiletá Češka porazila 6:3, 6:1 Slovinku Živu Falknerovou a získala svou nejcennější trofej.

14:50 – Pár minut po postupu Lindy Noskové do finále je program na Livesport Prague Open opět přerušený kvůli dešťové přeháňce. Druhé semifinále mezi Nao Hibinovou a Jaqueline Cristianovou bude pokračovat za stavu 4:6 a 3:1 při servisu Japonky.

14:43 – Více než den dlouhé čekání na lepší počasí Lindu Noskovou nevykolejilo. Na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce smetla 6:1, 6:1 Němku Tamaru Korpatschovou a těsně před dalším očekávaným přerušením programu kvůli dešti stihla postoupit do svého druhého finále na okruhu WTA. O premiérový titul si osmnáctiletá Češka zahraje ještě dnes, pokud to počasí dovolí, s Japonkou Nao Hibinovou, nebo Rumunkou Jaqueline Cristianovou.

Sestřih zápasu Nosková – Korpatschová
Livesport

12:15 – "Pokud se turnaj nedohraje ani v pondělí, turnaj skončí tam, kde zrovna je. Hráčky dostanou body za semifinále (finále) a turnaj bude nedohrán," odpovídal ředitel turnaje Miroslav Malý na nejčastější dotazy ke změně programu.

12:14 – Začátek nedělního programu na Livesport Prague Open se znovu odkládá o další hodinu. Tenistky se na kurt nedostanou před 13:30. 

11:20 – Začátek nedělního programu na Livesport Prague Open se opět odkládá o další hodinu. Tenistky se na kurt nedostanou před 12:30. 

10:25 – Drobný déšť opět kazí ranní optimismus pořadatelů Livesport Prague Open. Semifinálové duely na kurtech ve Stromovce nezačnou dříve než v 11:30.

09:37 – "Cítil jsem, že jsme oba chtěli přijít na kurt a předvést skvělé finále. A myslím, že to byl opravdu skvělý zápas. Alex hrál úžasně a já se jen snažil udržet krok s jeho hrou. Jsem moc rád, že se nám finále povedlo. Publikum bylo plně vtaženo do hry," komentoval Tsitsipas vítězné finále v Los Cabos. 

Rozhovor se Stefanosem Tsitsipasem po triumfu v Los Cabos
Livesport

08:59 – Aktuálně z Livesport Prague Open: Před hodinou přestalo pršet, hráčky se už rozcvičují v posilovně. Z kurtů mizí plachty a dosouší se po 24hodinovém dešti. V 10:00 by měly odstartovat semifinálové duely ve dvouhře Linda Nosková – Tamara Korpatschová a Nao Hibinová – Jaqueline Cristianová. I když je předpověď počasí na neděli příznivější, déšť pravděpodobně znovu promluví do zápasového programu.

08:30 – Diváci na Livesport Prague Open se v sobotu nedočkali jediné tenisové výměny, přesto v areálu ve Stromovce několik desítek fanoušků téměř celý den čekalo a věřilo v lepší počasí. Nedočkali se, někteří z nich se ale odnesli aspoň podepsané kartičky domácích tenistek.

07:52Stefanos Tsitsipas hned na prvním turnaji po obnovení spolupráce s australským trenérem Marcem Philippoussisem ukončil čekání na první triumf od loňského června. Řecký tenista potvrdil roli největšího favorita na podniku ATP 250 v mexiickém Los Cabos, kde v závěrečném duelu porazil 6:3, 6:4 Australana Alexe de Minaura, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 11:1 a přerušil šňůru pěti finálových neúspěchů

Sestřih zápasu Tsitsipas – de Minaur
Livesport

07:47Daniel Evans na 'pětistovce' ve Washingtonu porazil 6:3, 7:6 Bulhara Grigora Dimitrova a počtvrté v kariéře a poprvé na takto velkém turnaji postoupil na okruhu ATP do finále. O druhý titul si třiatřicetiletý Brit zahraje s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (h2h 2:0).

Sestřih zápasu Evans – Dimitrov
Livesport

07:43 Tallon Griekspoor v 27 letech pokračuje v životní sezoně. Na podniku ATP 500 ve Washingtonu zdolal 3:6, 6:3, 6:2 sedm zápasů neporaženou světovou devítku Taylora Fritze, na 10. pokus si připsal skalp hráče TOP 10 a postoupil do třetího a dosud největšího finále. Letos v Puné i Hertogenboschi v něm nizozemský tenista zvítězil.

Sestřih zápasu Griekspoor – Fritz
Livesport

07:39Coco Gauffová na domácím turnaji WTA 500 ve Washingtonu porazila dvakrát 6:3 loňskou šampionku Ljudmilu Samsonovovou a po sedmi měsících postoupila do finále. O čtvrtý titul si devatenáctiletá Američanka zahraje s Řekyní Mariou Sakkariovou (h2h 1:4).

06:25 – Finálové duely by se měly odehrát také v americkém Washingtonu, kde se v rámci mužského turnaje utká Tallon Griekspoor s Danielem Evansem. Mezi ženami stále může triumfovat domácí hráčka, Američanka Cori Gauffová se střetne s Marií Sakkariou.

06:00 – Tenisový turnaj Livesport Prague Open by měl v neděli pokračovat semifinálovými duely a následným finále – tedy pokud to ovšem počasí dovolí. Během sobotního dne se nehrálo pro vytrvalý déšť a v neděli zatím předpověď nevypadá o moc lépe. Ve hře je stále také Linda Nosková, jež by se měla utkat s Tamarou Korpatschovou.

Preview utkání Nosková – Korpatschová (10:00)