Tenisový Livesport Prague Open bude čekat na konec deště. Variantou je i pondělní finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tenisový Livesport Prague Open bude čekat na konec deště. Variantou je i pondělní finále
V Praze se kvůli dešti nehraje.
V Praze se kvůli dešti nehraje.Marek Kratochvíl / Livesport
Tenisový Livesport Prague Open zřejmě po odehraných čtvrtfinálových zápasech čeká neplánovaná pauza. V sobotu a v neděli má totiž v české metropoli pršet. Už po pátečních čtvrtfinále organizátoři zakryli centrální kurt plachtou a budou čekat na lepší počasí.

Pokud počasí dovolí, měly by se v sobotu odehrát dva semifinálové zápasy. K tomu prvnímu by měly nastoupit Jaqueline Cristianová z Rumunska a Nao Hibinová z Japonska. Druhou semifinálovou dvojici tvoří domácí Linda Nosková a Tamara Korpatschová z Německa.

"Bude se čekat na možnost, začít hrát. Tenistky ale už byly informovány o variantě, že by se celý sobotní program mohl přesunout na neděli. Pokud by nebylo možné hrát ani v neděli, je variantou i to, že by se turnaj dohrával v pondělí," informoval v průběhu pátečního večera tiskový mluvčí turnaje Karel Tejkal.

Nastalou situaci komplikuje i účast Japonky Nao Hibinové ve finále čtyřhry. Té se v Praze daří a v neděli by měla hrát společně s Gruzínkou Oksanou Kalašnikovovou zápas proti americko-francouzské dvojici Quinn Gleasonová – Elixane Lechemiová.

V 18:00 bylo definitivně rozhodnuto o zrušení programu sobotního hracího dne a jeho přesunutí na neděli 6. 8. S ohledem na počasí jsou obě semifinále v plánu od 10:00 souběžně na centrkurtu (Nosková vs. Korpatsch) a kurtu č. 1 (Cristian vs. Hibino). V platnosti zůstávají vstupenky ze dne 5. 8.

Finálové duely na centrálním kurtu by měly s ohledem na počasí následovat hodinu a půl po skončení obou semifinále, čas bude upřesněn. Na finále platí vstupenky zakoupené na 6.8.

Výsledky Livesport Prague Open