Tennis Tracker: Norrie úspěšně vykročil za obhajobou titulu v Riu, na úvod zdolal Delliena

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Norrie úspěšně vykročil za obhajobou titulu v Riu, na úvod zdolal Delliena

Cameron Norrie si poradil v prvním kole s Hugem Dellienem.
Cameron Norrie si poradil v prvním kole s Hugem Dellienem.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 20. února?

20:30Gaël Monfils v prvním kole turnaje v Dauhá porazil Nizozemce Botice Van de Zandschulpa 6:1, 7:6 a uštědřil mu třetí porážku na turnajích ATP v řadě. V dalším zápase se 37letý Francouz, který na tomto podniku kraloval v roce 2018, utká s Číňanem Zhizhen Zhangem.

20:11Coco Gauffová v Dubaji svůj úvodní zápas zvládla a po výhře 6:1, 7:5 nad Elisabettou Cocciarettovou, která se do hlavní soutěže dostala jako poražená kvalifikantka a v předchozím zápase překvapila výhrou nad Elise Mertensovou, udělala první krok k obhájení loňského semifinále.

18:22Karolína Plíšková pokračuje na vítězné vlně i v Dubaji a protáhla svou aktuální neporazitelnost na 11 zápasů. Bývalá světová jednička je na dalším podniku WTA 1000 po dvou výhrách už v osmifinále. Ve druhém kole musela po prohraném tie-breaku otáčet zápas s Američankou Ashlyn Kruegerovou, která startuje na divokou kartu. Češka v sobě našla sílu na obrat a po výhře 6:7, 6:3, 6:4 zvládla i čtvrtý tříseťák během osmi dnů.

18:22Jakub Menšík si zahraje v Dauhá o své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym. Dvojnásobný šampion a loňský finalista zdolal 6:1, 7:6 Alexandreho Müllera a dočkal se svého prvního vítězství od října a také konce série šesti porážek.

18:07Iga Šwiateková přišla na nedávném Australian Open o sérii 18 vítězství, ale před týdnem v Dauhá nastartovala další šňůru výher a katarský podnik už třetím rokem po sobě ovládla. Světová jednička vstoupila úspěšně i do další tisícovky v Dubaji, když ve dvou setech, ale až po dvou hodinách zdolala 6:4, 6:4 Sloane Stephensovou. Další soupeřkou loňské finalistky bude Elina Svitolinová.

17:16Adam Pavlásek s Arielem Beharem úspěšně vstoupili do deblové soutěže na akci ATP 250 v Dauhá a postoupili do čtvrtfinále. Česko-uruguayský tandem smetl dvakrát 6:1 Roberta Bautistu a domácího Mubaraka Shannana Zayida.

16:43 – Krátce po vyřazení Marie Bouzkové drží český prapor ve čtyřhře na WTA 1000 v Dubaji bývalá světová jednička Kateřina Siniaková. Spolu s Australankou Storm Hunterovou si v osmifinále poradily 6:2, 6:2 s asijským duem Miju Katóová, Aldila Sutjiadiová.

16:38Marie Bouzková se na tisícovce v Dubaji rozloučila už i s deblovou soutěží. S Maďarkou Tímeou Babosovou nestačily v osmifinále 4:6, 5:7 na japonsko-srbskou dvojici Šúko Aojamaová, Aleksandra Kruničová.

16:19Karolína Muchová se začala na US Open, kde absolvovala své poslední soutěžní zápasy, trápit se zápěstím a problém se nakonec rozhodla vyřešit operačním zákrokem. Operaci zvolila po doporučení týmu lékařských specialistů a s cílem zajistit plné uzdravení a návrat do profesionálního tenisu. Zdravotní pauza trvající od půlky září se tak ještě o několik měsíců protáhne.

16:10Qinwen Zheng zazářila v lednu postupem do finále Australian Open, ovšem na Blízkém východě se jí moc nedaří. Nasazená šestka přijela do Dubaje po nezdaru v osmifinále v Dauhá a o postup do čtvrtfinále bude po vítězství 5:7, 6:2, 6:2 nad kvalifikantkou Nao Hibinovou bojovat také ve Spojených arabských emirátech. V osmifinále vyzve Anastasii Potapovovou.

14:13Jakub Menšík pokořil další dva velmi důležité milníky. Talentovaný teenager absolvuje v Dauhá svůj debut v hlavních soutěžích na turnajích ATP a při své premiéře porazil 7:6, 6:4 nasazenou pětku a čtvrtfinalistu posledních dvou ročníků katarské akce Alejandra Davidoviche. Po prvním skalpu TOP 50 zabojuje o své premiérové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, do cesty se mu postaví bývalá světová jednička Andy Murray, nebo kvalifikant Alexandre Müller. Více informací najdete v článku.

13:51 Jelena Rybakinová vstoupila do letošního ročníku podniku WTA 1000 v Dubaji soubojem bývalých finalistek s Viktorií Azarenkovou. S bývalou světovou jedničkou ztratila první set, ale pak skóre srovnala a Běloruska jí za stavu 6:4, 2:6 ze svého pohledu kvůli zranění vzdala. Nasazená čtyřka se v osmifinále utká s kvalifikantkou Magdalenou Frechovou.

13:44 – Předloňská šampionka Jelena Ostapenková zvládla druhé kolo na tisícovce v Dubaji a vylepšila svou bilanci v aktuální sezoně na 16:3, všechny tři porážky zapsala proti Viktorii Azarenkové. Vítězka dvou letošních turnajů přehrála 6:4, 6:3 divokou kartu Lulu Sunovou a v osmifinále se střetne s Annou Kalinskou.

12:07Aryna Sabalenková bez ztráty jediného setu obhájila triumf na lednovém Australian Open, ovšem na tisícovce v Dubaji skončila hned po prvním zápase, ačkoli vedla o set a brejk. Bývalá světová jednička podlehla 7:6, 3:6, 0:6 Donně Vekičové a se svou neoblíbenou soupeřkou si zhoršila vzájemnou bilanci na 2:6. Chorvatka, která dosáhla na svůj první skalp TOP 10 od června, si o své premiérové čtvrtfinále na podnicích WTA 1000 zahraje se Soranou Cirsteaovou. Více informací najdete v článku.

10:13Markéta Vondroušová si v úvodním zápase na tisícovce v Dubaji poradila 6:1, 5:7, 6:2 s trápící se Peyton Stearnsovou, se kterou vyhrála i třetí vzájemný souboj, a zaznamenala své teprve druhé vítězství na individuálních turnajích po čtvrtfinále na US Open. Úřadující wimbledonská šampionka se v osmifinále utká s Ljudmilou Samsonovovou. Více informací najdete v článku.

09:54Maria Sakkariová dorazila do Dubaje, kde při všech třech předchozích startech v hlavní soutěži ztroskotala na první soupeřce, s letošní bilancí 1:3 na individuálních turnajích a se sérií tří porážek. Řecká jednička, která po více než dvou letech vypadla z TOP 10 žebříčku, ale tentokrát uspěla a přehrála 6:2, 6:4 rozjetou Emmu Navarrovou. O první čtvrtfinále od října si zahraje s Jasmine Paoliniovou.

08:11 – Thanasi Kokkinankis porazil v prvním kole turnaje v Los Cabos Jacka Drapera 4:6, 7:6, 6:4 a letos si připsal první výhru v hlavní soutěži na podniku ATP. Australan se ve druhém kole střetne s dalším Britem Danielem Evansem, který porazil pátého nasazeného Romana Safiullina.

06:22 – Cameron Norrie vstoupil vítězně do turnaje v Riu de Janeiru a úspěšně tak vykročil za obhajobou loňského titulu. Brit si na úvod brazilského podniku ATP kategorie 500 poradil s Bolívijcem Hugem Dellienem ve dvou setech 6:3, 6:2. Aktuálně 23. hráč světového žebříčku v dalším kole vyzve Chilana Tomase Barriose Veru.