Tennis Tracker: Tisícovka v Indian Wells bez neočkovaného Djokoviče i nemocného Macháče

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Tisícovka v Indian Wells bez neočkovaného Djokoviče i nemocného Macháče

Ve slunném Indian Wells je vše nachystáno.
Ve slunném Indian Wells je vše nachystáno.@BNPPARIBASOPEN
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 6. března?

23:12 – Tereza Martincová na čtvrtém turnaji po sobě končí už v kvalifikaci. Na akci WTA 1000 v Indian Wells v úvodním vystoupení prohrála 1:6, 4:6 s Rumunkou Elenou-Gabrielou Ruseovou, které v pátém vzájemném střetnutí podlehla již počtvrté.

13:24 – Finalistka US Open 2017 a aktuálně 20. hráčka světa Madison Keysová se zasnoubila. O ruku 28letou Američanku požádal krajan a bývalý člen Top 100 žebříčku ATP Bjorn Fratangelo.

12:27 – Max Purcell v uplynulých třech týdnech ovládl všechny tři challengery na půdě Indie. Po Čennaí a Bengalúru dobyl také Puné, kde v nedělním finále přehrál 6:2, 6:3 italského mladíka Lucu Nardiho. 24letý Australan se tak ve světovém žebříčku posunul na 95. místo a poprvé pronikl do elitní stovky.

10:30 – Tomáš Macháč loňské druhé kolo na prvním letošním turnaji Masters 1000 v Indian Wells obhajovat nebude. Český tenista měl v pondělí v Kalifornii vstoupit do kvalifikace, kvůli chřipce se ale odhlásil.

7:34 – Donna Vekičová ve finále turnaje WTA 250 v mexickém Monterrey porazila 6:4, 3:6, 7:5 nejvýše nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou, vzájemnou bilanci upravila na 6:4 a svou letošní bilanci vylepšila na 14:2. V celkově 11. finále 26letá Chorvatka získala 4. titul, první po 17 měsících.

7:21 – Nicolas Jarry na domácí antuce v Santiagu slaví zisk druhého titulu na okruhu ATP. Ve svém čtvrtém finále a prvním po dopingovém trestu (2020) sedmadvacetiletý Chilan udolal 7:6, 6:7, 6:2 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho.

6:34 – O tzv. "Sunshine Double", tedy dvojici přestižních amerických turnajů v Indian Wells a Miami, přijde Novak Djokovič. Srbská hvězda se už odhlásila z blížícího se "pátého grandslamu", důvodem je její postoj vůči covidu-19. Světová jednička není očkovaná a úřady USA ji tak nepovolují vstup do země. To se nelíbí hned mnoha tenisovým osobnostem a mimo jiné ani organizátorům podniku v Miami: "Novak Djokovič je jedním z nejlepších tenistů všech dob a šestinásobný vítěz Miami Open. Věříme, že mu bude umožněn vstup do země, aby lidé na Floridě měli opět příležitost ho sledovat v akci."

6:28 – Kalifornská poušť znovu po roce hostí tradiční turnaj BNP Paribas Open. Ve slunném Indian Wells, kterému se přezdívá také "pátý grandslam", se rozběhne v pondělních večerních hodinách kvalifikace. O místo v hlavní části podniku kategorie ATP i WTA 1000 se začne hrát ve 20:00 SEČ.