Tennis Tracker: Kerberová je maminkou, znovu hrát by mohla už na Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kerberová je maminkou, znovu hrát by mohla už na Wimbledonu

Angelique Kerberová
Angelique Kerberová Instagram Angelique Kerberové
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 1. března?
Moment dne ATP předvedli Van De Zandschulp a Ymer
Livesport CZ
Moment dne WTA ze zápasu Potapovová – Mandliková
Livesport CZ

22:10 – Světová osmnáctka Lorenzo Musetti končí na třetím ze čtyř letošních individuálních turnajů hned po svém úvodním vystoupení. Na antuce v chilském Santiagu nejvýše nasazený Ital prohrál 4:6, 4:6 se Španělem Jaumem Munarem, který uspěl i ve třetím vzájemném duelu a poprvé od loňského července vyhrál v hlavní soutěži dva zápasy po sobě.

20:41 – Katie Volynetsová na domácím turnaji v Austinu zdolala 5:7, 6:2, 7:5 šest zápasů neporaženou nasazenou trojku Anastasii Potapovovou, přestože ve třetím setu prohrávala 0:5 a čelila mečbolu, a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

20:33 Hubert Hurkacz na turnaji ATP 500 v Dubaji porazil 7:5, 6:1 kvalifikanta Pavla Kotova a připsal si šestou výhru v řadě. Ve čtvrtfinále vyzve světovou jedničku Djokoviče.

20:13 – Daniil Medveděv v Dubaji přehrál 6:4, 6:2 Kazacha Alexandera Bublika a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznil na 6:0. Ve čtvrtfinále se 11 zápasů neporažená světová sedmička utká poprvé od podzimu 2019 s Chorvatem Bornou Čoričem.

19:21 – "Vzhledem ke včerejšímu zápasu jsem ani nečekal, že dnes budu hrát tak dobře," vrátil se Djokovič po výhře nad Griekspoorem k zápasu s Tomášem Macháčem.

Pozápasový ohlas Djokoviče
Livesport CZ

18:16 – Novak Djokovič v Dubaji porazil hladce 6:2, 6:3 Nizozemce Tallona Griekspoora a svou neporazitelnost protáhl na 19 utkání.

Sestřih zápasu Djokovič – Griekspoor
Livesport CZ

16:35 – Félix Auger-Aliassime skončil v Dubaji už ve druhém kole a pokračuje v nepřesvědčivých letošních výkonech. Devátý hráč světa si nevypracoval jediný brejkbol, na returnu uhrál jen osm bodů a s Lorenzem Sonegem po dvou hodinách padl 6:7, 4:6. Ital, který vylepšil svou bilanci s TOP 10 na 5:16, si o své první letošní semifinále zahraje se Zverevem.

15:52 – Alexander Zverev musel kvůli zranění kotníku ukončit loňskou sezonu už po French Open a první letošní vítěznou sérii a postup do čtvrtfinále si připsal až nyní v Dubaji, když si ve středu bez ztráty servisu poradil 7:5, 6:4 s kvalifikantem Christopherem O'Connellem.

14:46 – "Jsem moc rád, že se mi daří vyhrávat tyto zápasy proti tak skvělým a houževnatým soupeřům. Uvidíme, co se bude dít dál," nechal se slyšet po postupu do čtvrtfinále v Dubaji Rubljov.

Pozápasový ohlas Andreje Rubljova
Livesport

14:11 – Botic van de Zandschulp si poradil na turnaji v Dubaji ve třech setech s Mikaelem Ymerem – 3:6, 6:3, 6:3 – a postoupil do čtvrtfinále. Nizozemský tenista v něm vyzve Andreje Rubljova.

Sestřih Van de Zandschulp – Ymer
Livesport

13:44 – Andrej Rubljov znovu potvrdil, že se mu letos na turnajích ATP nedaří. V Dubaji, kde obhajuje loňský triumf, mohl skončit už ve druhém kole na raketě Alejandra Davidoviche. V tie-breaku druhé sady však otočil manko 1:6 a Španěla nakonec přemohl 1:6, 7:6(6), 7:6(3).

Sestřih zápasu Rubljov – Davidovich Fokina
Livesport

11:38 – Dominik Palán v indickém Puné nadále sbírá svá první vítězství v hlavních soutěžích challengerů a už je ve čtvrtfinále. Dvaadvacetiletý Čech ve druhém kole přehrál 4:6, 6:3, 6:4 domácího Sumita Nagala a v dalším zápase vyzve nasazenou dvojku Chun-Hsin Tsenga.

7:08 – Nejvýše nasazená Caroline Garciaová ve svém úvodním vystoupení v Monterrey nezaváhala. Francouzská finalistka z roku 2015 si poradila 6:3, 6:4 se Slovinkou Kajou Juvanovou, proti které úspěšně čelila jedinému brejkbolu. O čtvrtfinále si světová pětka zahraje se Španělkou Nuriou Párrizasovou-Díazovou.

Sestřih zápasu Garciaová – Juvanová
Livesport CZ

7:05 – Až 842. hráč světa Jacobo Berrettini, mladší bratr stabilního hráče širší světové špičky Mattea Berrettiniho, si v Acapulcu odbyl vítězný debut na turnaji ATP. 24letý italský kvalifikant hrál s Němcem Oscarem Ottem 3:6, 7:6, 2:1 ve chvíli, kdy mu soupeř vzdal. O čtvrtfinále si zahraje proti světové dvaadvacítce Alexi de Minaurovi z Austrálie.

6:59 – Danielle Collinsová vstoupila do domácího turnaje WTA 250 v Austinu výhrou 6:7, 6:2, 6:4 nad Polkou Magdalenou Frechovou, s níž si během uplynulého půl roku poradila už potřetí. Ve druhém kole se čtvrtá nasazená Američanka utká s krajankou McNallyovou.

3:25 – Camila Giorgiová v Mexiku dva dny po triumfu v Méridě nezvládla vstup do následujícího turnaje WTA 250. V Monterrey italská tenistka nestačila na rumunskou kvalifikantku Elenu-Gabrielu Ruseovou, které podlehla 4:6, 5:7.

Sestřih zápasu Giorgiová – Ruseová
Livesport CZ

2:20 – Dominic Thiem prohrál sedmý z osmi letošních zápasů. Na antuce v chilském Santiagu bývalý vítěz US Open podlehl v duelu hráčů startujících na divokou kartu 2:6, 6:7 domácímu šampionovi z roku 2021 Cristianu Garínovi, který nečelil jedinému brejkbolu.

2:03 – Alex Molčan se na turnaji ATP 500 v Acapulcu dlouho neohřál. Slovenský tenista v úvodním kole vzdal za stavu 0:6 a 0:1 kvůli zranění zápěstí Italu Matteu Berrettinimu, jenž hrál poprvé od pětisetové porážky v prvním kole Australian Open s Andym Murraym.

1:40 – Angelique Kerberová je maminkou. Trojnásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička v sobotu porodila dceru Lianu. Už dříve 35letá Němka prohlásila, že se bude chtít vrátit do turnajového kolotoče. "Myslím, že to vyjde až ke konci roku. Ale když to vyjde už ve Wimbledonu, tak se zlobit nebudu. Nebudu pospíchat, když se se vrátím, tak jedině na sto procent," plánovala si loni na podzim.

0:31 – Osmnáctiletá Erika Andrejevová v americkém Austinu vyhrála nejdelší letošní zápas na turnajích WTA. Finalistka předloňského Roland Garros juniorek a aktuálně 135. hráčka světa, jež nastoupila jako náhradnice za Shuai Zhang, udolala po přežití dvou mečbolů a 3 hodinách a 32 minutách boje 7:6, 3:6, 7:6 Britku Harriet Dartovou a postoupila do 2. kola.

0:12 – Jedenadvacátá hráčka světa Magda Linetteová z Polska na druhém turnaji WTA 250 v Mexiku během dvou týdnů nepotvrdila roli nejvýše nasazené hráčky. V Monterrey semifinalistka letošního Australian Open skončila už v prvním kole po porážce 3:6, 6:4, 4:6 s Varvarou Gračovovou.