Třetí triumf za čtyři roky. Basketbalistky Žabin Brno znovu slaví zisk Českého poháru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třetí triumf za čtyři roky. Basketbalistky Žabin Brno znovu slaví zisk Českého poháru

Basketbalistky Žabin Brno slaví zisk Českého poháru podruhé v řadě.
Basketbalistky Žabin Brno slaví zisk Českého poháru podruhé v řadě.Profimedia
Basketbalistky brněnských Žabin porazily ve finále Českého poháru Chomutov 88:66 a obhájily loňský triumf. Svěřenkyně trenéra Viktora Pruši získaly cennou trofej podevatenácté historii. Nejlepší střelkyní staronových šampionek byla s 21 body Petra Záplatová (31), její spoluhráčka Natálie Stoupalová (24) zaznamenala se 13 body a 12 doskoky double double. Domácím Levharticím nestačilo ani 22 bodů kapitánky Michaely Krejzové (25). Bronz získala Slovanka, která zdolala Ostravu 93:85.

Žabiny potvrdily při absenci ligového hegemona USK Praha roli favoritek a triumfovaly v poháru potřetí za poslední čtyři sezony. Druhý celek ligové soutěže zdolal Chomutov podeváté za sebou a potřetí v této sezoně.

Levhartice se do finále poháru probojovaly poprvé v historii a chtěly po semifinálovém úspěchu nad Slovankou využít opět výhodu domácího prostředí. Favorizované Žabiny ale od úvodu možnost překvapení nepřipouštěly a po první čtvrtině vedly jasně 26:8. Osmi body se na náskoku podílely Petra Záplatová a Bria Holmesová.

Přehled zápasu Chomutov Ž – Žabiny Brno Ž 66:88

V dalším průběhu úřadující ligové vicemistryně náskok navyšovaly a ve čtvrté čtvrtině vedly rozdílem až 30 bodů (76:46). Chomutov v závěru skóre korigoval, Žabiny ale po závěrečném klaksonu slavily jasné vítězství.

Duel o třetí místo vyhrála Slovanka, která získala první pohárovou medaili v historii. Osmý celek ligové soutěže sice prohrál první čtvrtinu s Ostravou 14:25, do poločasu se ale vrátil na dostřel a v dramatické koncovce strhl výhru na svoji stranu. Ostravě nepomohlo ani 34 bodů Adély Smutné.

Přehled zápasu Slovanka Ž – SBŠ Ostrava Ž 93:85

"Teď se cítíme super. Po začátku utkání bych našemu vítězství úplně nevěřil, ale od Nového roku se tým semknul. Začali jsme fungovat trošku jinak a hráčky si za tím vítězstvím dnes šly," uvedl v tiskové zprávě asistent trenéra Slovanky Petr Stavěl. "Dnes to bylo o morálce a my jsme v tom vydrželi celý zápas. Ostrava pak doplatila na fauly, což nám trochu pomohlo. Bylo to o tom, kdo bude mít víc sil až do konce, a to jsme byli my," dodal Stavěl.