Tři body jsou hlavní, ale musíme se ještě hodně zlepšit, řekl Höjer po výhře Sparty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tři body jsou hlavní, ale musíme se ještě hodně zlepšit, řekl Höjer po výhře Sparty
Sparta šla díky Höjerovi hodně brzy do vedení.
Sparta šla díky Höjerovi hodně brzy do vedení.Profimedia
Obránce Casper Höjer (27) si oddychl, že fotbalisté Sparty na čtvrtý pokus konečně dosáhli na první soutěžní triumf v sezoně a v utkání 2. kola FORTUNA:LIGY vyhráli v Českých Budějovicích 2:0. Dánský bek měl o to větší radost, že přispěl vítěznou brankou, která byla navíc jeho premiérová v letenském týmu. Cítí však, že se Pražané stále ještě potřebují zlepšit.

"Jsem nadšený, opravdu šťastný. Cítím se tak jako celý tým. Pro tým je to opravdu důležité vítězství. Vždy je nejtěžší dosáhnout právě té první výhry. My jsme se s tím prvních pár zápasů potýkali. Doufám, že každý viděl emoce celého týmu, protože to pro nás bylo opravdu velmi důležité a podstatné vítězství," řekl pro klubovou televizi Höjer.

Dánský levý bek, který poprvé v sezoně nastoupil v základní sestavě, otevřel skóre už ve druhé minutě po tečovaném stříleném centru. Ve 13. utkání české ligy se dočkal své premiérové branky. "Samozřejmě je pro mě velmi důležité dát gól. Chci dávat góly, sbírat asistence a podílet se také na ofenzivní hře týmu," prohlásil Höjer.

Do Sparty přišel vloni v červnu a pak prakticky celý podzim promarodil. "Minulý rok to pro mě bylo složité, protože jsem se hned na začátku sezony zranil. Byl jsem mimo hru asi sedm měsíců. Byl to pro mě opravdu těžký rok," uvedl odchovanec FC Kodaň.

Statistiky z utkání Budějovice - Sparta

"Ale teď je čas na změnu, abych se probudil. A aby se samozřejmě probudil také tým. Máme mužstvo, které chce vyhrát titul. Je samozřejmě velmi příjemné tomu pomoci gólem. Nejdůležitější jsou ale z dnešního zápasu tři body," doplnil Höjer.

Sparta částečně odčinila nečekanou porážku 1:2 s Libercem z úvodního ligového kola, v němž rychle inkasovala. "Dnes se cítím asi podobně jako Liberec u nás v minulém zápase, v němž se také dostali brzy do vedení. Pak je to vždycky těžké. Soupeř se může stáhnout a hrát s 10 hráči před balonem. Tentokrát jsme to měli jednodušší my, když jsme šli do vedení. Stejně se ale musíme ještě hodně zlepšit. Teď je ale hlavní zisk tří bodů," dodal Höjer.