Třígólový Zohornův návrat. Je vidět, že máme kvalitu, řekl pardubický autor hattricku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třígólový Zohornův návrat. Je vidět, že máme kvalitu, řekl pardubický autor hattricku

Tomáš Zohorna skóroval proti Kladnu hned třikrát.
Tomáš Zohorna skóroval proti Kladnu hned třikrát.Profimedia
Útočník Tomáš Zohorna (34) oslavil svůj návrat do extraligy a Pardubic hattrickem na ledě Kladna. I díky němu Dynamo vyhrálo v prvním kole soutěže nad Rytíři 5:4. Reprezentant byl po utkání rád, že se mu střelecky dařilo. Důležitější však pro něj byl dvoubodový zisk.

"Je to super, ale jsem hlavně rád, že máme dva body a neodjíždíme s nulou," řekl Zohorna novinářům.

Vítězství v prodloužení si cenil hlavně proto, že ještě čtyři minuty před koncem základní hrací doby Pardubice prohrávaly 2:4. "Od začátku jsme hráli špatně. Bylo vidět, že Kladno na nás nastoupilo. Prohrávali jsme hodně puků, díky tomu vedli. Nevypadalo to s námi úplně dobře sedm osm minut před koncem. Ale tým to odmakal, je vidět, že máme kvalitu a podařilo se nám to otočit," zhodnotil Zohorna celé utkání a pochválil domácí za výkon.

Utkání Kladno - Pardubice

Východočeši v úvodní třetině přestříleli Kladno 16:5, ale prohrávali 0:1. Rodák z Havlíčkova Brodu v této fázi viděl na hře Dynama jen negativa. "Nemyslím si, že bychom Kladno přehrávali. Měli jsme hodně propadů ve středním pásmu a oni se dostávali do přečíslení. Tak jsme to viděl já. Nějaké šance jsme měli, ale ne tak vyložené jako oni," řekl Zohorna.

Účastník olympijských her v Pchjongčchangu a v Pekingu se nejprve střelecky prosadil dvakrát ve druhé třetině a poté v čase 58:55 svou třetí trefou poslal zápas do prodloužení. "Ani jeden nebyl hezký, ale to nikoho nezajímá. Je to prostě gól, to se počítá," pousmál se Zohorna, který si v extralize připsal první hattrick v kariéře. "Loni ve Švédsku jsem dal svůj (úplně) první," uvedl člen elitní pardubické formace.

Zápas se hrál na nově zrekonstruovaném kladenském stadionu před vyprodaným hledištěm. Rytíří se domů vrátili po roce v chomutovském azylu.

Tabulka extraligy

"Otvírání nového stadionu je vždycky velká show, bylo to super pro domácí. My přijeli jako soupeř, moc jsme to nesledovali. Přijeli jsme za něčím jiným, než koukat na show," podotkl Zohorna. Moc změn oproti minulosti si nevšiml. "Sedm let jsem tu nebyl, ale je to hodně podobné, co to bylo. Jen tu nevoní klobásy v rohu, to bude velká změna," pousmál se.