Obhájce z Třince padl s Motorem, prohrála i Sparta, Kladno dlouho trápilo Pardubice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Obhájce z Třince padl s Motorem, prohrála i Sparta, Kladno dlouho trápilo Pardubice
Aktualizováno
Obhájce z Třince padl s Motorem, prohrála i Sparta, Kladno dlouho trápilo Pardubice
Obhájce z Třince padl s Motorem, prohrála i Sparta, Kladno dlouho trápilo PardubiceProfimedia
Po čtvrtečním zahajovacím zápase Brna s Karlovými Vary, který Kometa ovládla 6:1, se naplno rozběhla sezona hokejové extraligy. A nebyla nouze o zajímavé výsledky. V roli šampiona z posledních tří dohraných ročníků Třinec před svými diváky překvapivě prohrál 0:2 s Českými Budějovicemi. Padla i Sparta, z Mladé Boleslavi si odváží porážku 2:4.

Oba góly Budějovic padly v úvodních jedenácti minutách, trefili se Mikuláš Hovorka a Martin Hanzl. Čisté konto udržel Dominik Hrachovina, který zneškodnil 44 střel. Neúspěšnou premiéru si tak na lavičce Ocelářů odbyl trenér Zdeněk Moták, který vystřídal před sezonou Václava Varaďu.

Utkání Třinec - České Budějovice

Výhru Vítkovic 3:2 režírovaly americké posily, které Ostravané přes léto přivedli. Dvě branky dal Peter Mueller, jenž přišel z Brna, ale v bodování jej předčil spoluhráč a krajan Peter Krieger, jenž si angažmá vysloužil skvělou sezonou ve slovenském Zvolenu. Dnes se odvděčil jako autor všech tří gólových přihrávek. Za domácí vyrovnával v polovině utkání Andrej Kudrna a v 56. minutě už pouze korigoval stav Šimon Stránský.

Utkání Litvínov - Vítkovice

Mladá Boleslav si vyšlápla na startu ročníku na nadupanou Spartou a vyhrála 4:2. Domácí vedli už po 12 minutách 2:0, třemi nahrávkami přispěl k vítězství útočník Róbert Lantoši. Gól a asistenci zaznamenal v dresu Bruslařského klubu obránce Matěj Stříteský.

Utkání Mladá Boleslav - Sparta

Olomouc dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející duel a Plzeň porazila 2:1. Vítěznou branku Hanáků zaznamenal v 54. minutě Jan Káňa, který už nemůže těžit ze spolupráce s Davidem Krejčím. Západočeši i přes deset nových jmen v sestavě neuspěli, jedinou branku zaznamenal novic Zdeněk Sedlák.

Utkání Plzeň - Olomouc

Pardubice vyhráli na ledě Kladna 5:4 v prodloužení, ale neměly to snadné. Utkání na nově zrekonstruovaném stadionu rozhodl v čase 64:40 Robert Říčka, hattrickem se pod výhru jednoho z hlavních adeptů na titul podepsal Tomáš Zohorna. V domácím dresu se dvakrát prosadil Adam Kubík. Kladno se doma představilo po roce, kdy hrálo v azylu v Chomutově. Utkání bylo vyprodané.

Utkání Kladno - Pardubice

Liberce vyhrál na branky velmi skromný duel v Hradci Králové 2:1 v prodloužení. Za stavu 0:1 totiž v koncovce utkání využil dvě přesilové hry a zásluhou gólu obránce Uvise Balinskise v čase 61:05 získal dva body.

Utkání Hradec Králové - Liberec

Více o 1. extraligovém kole:

Třígólový Zohornův návrat. Je vidět, že máme kvalitu, řekl pardubický autor hattricku

Starty mám pomalejší, tak to s věkem chodí, řekl Frolík po liberecké premiéře

Sedlák skóroval a dojal otce, ale na Olomouc to nestačilo. V neděli budeme v pohodě, říká

Flek po gólu Varům, za něž hrál 10 let: Nechtěl jsem slavit, ale ruce mi vyletěly