Trpišovský před Kluží: Zdravotní stránka je nejsložitější za celou dobu, co jsem ve Slavii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trpišovský před Kluží: Zdravotní stránka je nejsložitější za celou dobu, co jsem ve Slavii
Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.Profimedia
Trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský je před čtvrtečním utkáním s Kluží v Evropské konferenční lize ve složité pozici. Z nejrůznějších zdravotních důvodů postrádá hned 10 hráčů, vynucené změny podle něj narušují sehranost týmu. Přesto věří, že pokud dá Slavie první gól, dokáže soupeři vrátit porážku 0:1 z Prahy.

Před týdnem jako svěřenci proti Kluži dominovali, ale nedařilo se jim v koncovce. "Upravovat toho budeme hodně, hlavně vzhledem ke stavu kádru. Nastoupíme v jiném složení než minulý týden. Někteří hráči s námi opět necestovali, další mají problémy a někteří neabsolvují ani předzápasový trénink," řekl Trpišovský, jenž Slavii vede od roku 2017.

Chybí mu desítka hráčů včetně středních záložníků Petra Ševčíka, Lukáše Provoda a Tomáše Holeše. "Zdravotní stránka je momentálně nejsložitější za celou dobu, co jsem ve Slavii. Vynucené změny bohužel narušují sehranost týmu. Trochu jsme si před sezonou malovali, že budeme hrát se středem zálohy Holeš, Provod, Ševčík. Dnes není k dispozici ani jeden," posteskl si kouč.

"Jsme ve fázi, která není dobrá, ale to nic nemění na tom, že ve čtvrtek poskládáme kvalitní jedenáctku. V mužstvu je stále řada dobrých hráčů. Kádr byl stavěný, aby zvládl veškeré tyto situace. I když do zápasu nemůže zasáhnout deset hráčů, máme takový tým, aby se to na něm nepodepsalo a abychom zápas zvládli jak výsledkově, tak herně," prohlásil Trpišovský.

Preview utkání Kluž – Slavia

Slávisté dvakrát za sebou prohráli a ve třech z posledních čtyř soutěžních zápasů neskórovali. "Jsem přesvědčen o tom, že by nám hodně mohl pomoci první vstřelený gól. Potvrzuje to i část sezony, kterou máme odehranou. Když jsme šli v zápase do vedení, potom jsme ještě přidali další gól a náš výkon si držel kvalitu. Když jsme naopak inkasovali jako první, bodově jsme to nezvládli a výkon týmu šel dolů. Ať už to bylo na Slovácku, s Hradcem, Olomoucí nebo právě s Kluží," rekapituloval.

Tabulka skupiny G

Před třemi lety jeho svěřenci výhrou 1:0 v Kluži nakročili k postupu do skupiny Ligy mistrů, který pak stvrdili v domácí odvetě. "Už když nám Kluž nalosovali, vybavila se mi řada vzpomínek. Hráli jsme tu první zápas a nevěděli jsme, jak se to bude celé vyvíjet. Potom přišla také samotná Liga mistrů a krásný zbytek sezony. Vzpomínám si hlavně na přípravu na zápas a také velké očekávání. Vybavily se nám určité věci při příjezdu na hotel a také chvíle, které přišly bezprostředně po utkání. Byl tu s námi Nico Stanciu s celou rodinou, na podobné momenty si vzpomenu rád," dodal Trpišovský.