Události Premier League: Ten Hagovi přibývají problémy, Liverpool nedokáže vítězit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Premier League: Ten Hagovi přibývají problémy, Liverpool nedokáže vítězit

Události Premier League: Ten Hagovi přibývají problémy, Liverpool nedokáže vítězit
Události Premier League: Ten Hagovi přibývají problémy, Liverpool nedokáže vítězitProfimedia
Když Erik ten Hag (58) v poločase sledoval, jak jeho Manchester United opouští hřiště a prohrává s Brentfordem 0:4, působil dojmem muže, který si právě koupil nový dům, jen aby mu před očima shořel. Ve funkci trenéra je teprve druhý zápas, ale aktuálně se mu všechno hroutí.

Je složité, ale na druhou stranu velmi jednoduché říci, co je s Manchesterem United špatně. Vlastně prakticky všechno. Otázka je, jak chyby napravit. U porážky 0:4 byly k vidění i dvě výrazné individuální hrubky, což je problém, který se opakuje už roky. Stejné chaotické přihrávky, stejný neefektivní presink, stejné problémy směrem dopředu.

Ať už z toho vinit dlouhodobě špatné řízení ze strany Glazerů nebo chybující hráče na hřišti, každá část tohoto kdysi historického fotbalového klubu vyhnívá. Velkou otázkou nyní je, jak Ten Hag dokáže problémy co nejlépe vyřešit. Musí se rychle rozhodnout, kteří hráči mohou jeho filozofii realizovat.

Z prvních dvou zápasů sezony je velmi obtížné vidět byť jen jednoho člena týmu, který by to dokázal. Po porážkách s Brightonem a Brentfordem čeká Rudé ďábly příští pondělí zatím nejtěžší zkouška proti Liverpoolu a mohou jen doufat, že tento soupeř dokáže skupinu zatím bezradných hráčů nabudit k životu.

Statistiky z utkání Brentford - Manchester United

Jedinou nadějí Manchesteru United před tímto zápasem je, že Liverpool se v této sezoně zatím jen těžko prosazuje. V pondělí večer nedokázal v deseti lidech porazit Crystal Palace, remizoval 1:1 a jen navázal na remízu z úvodního kola s Fulhamem. Sezona sice sotva začala, ale United už teď ztrácí čtyři body na největšího aspiranta na titul Manchester City.

Ano, je velmi brzy a do konce sezony zbývá odehrát 36 zápasů, takže Jürgen Klopp nepanikaří, ale to, že jeho nová posila Darwin Núňez byla vyloučena za hrubé chování, mu přidělává starosti. Liverpool, který v posledních dvou sezonách začal zostra, bude chtít příští týden proti Manchesteru United udělat tlustou čáru za nepovedenými výkony a ukázat, že je v této sezóně skutečně připraven bojovat.

Daleko od severozápadu Anglie se v Londýně schylovalo k boji. To když se Thomas Tuchel a Antonio Conte - trenéři Chelsea, respektive Tottenhamu - téměř dostali do křížku poté, co jejich týmy v neděli remizovaly 2:2.

Od rozjezdu Premier League uplynulo 30 let a nenajdete mnoho zápasů, ve kterých by se dva šéfové tak rozvášnili. V případě Spurs tomu pomohl Conte, který svým pochodováním na postranní čáře vnesl do hry více vášně, a bylo cítit, že to pomohlo vyburcovat i soupeře.

Rozhodnutí sudích nehrála do karet Chelsea. A to ani v situaci, kdy Cristian Romero zjevně zatahal za vlasy novou akvizici Marca Cucurellu. Atmosféra tohoto vždy nervózního zápasu však byla skvělou reklamou na Premier League. Šlo o bitvu, která se protáhla daleko za závěrečný hvizd. 

Hráč kola

Kevin de Bruyne - Je těžké v rámci tohoto článku dojít tak daleko a nezmínit Manchester City. Na hřišti favorit dominoval, tentokrát proti Bournemouthu a de Bruyne byl znovu v čele ofenzivy. Gólem a asistencí pomohl svému týmu k výhře 4:0. Belgický playmaker je klíčovým mužem během perfektního startu City do Premier League, a ten neskončí, pokud si hráč udrží tuto vynikající formu.

Statistiky utkání Manchester City - Bournemouth

Gól kola

Gabriel Jesus vnesl do týmu Arsenalu svěží vítr. Jeho první gól - kroucená střela, která z hranice pokutového území našla horní roh - byl skvělým příkladem toho, jak může být pro Gunners platnou posilou. Při výhře 4:2 nad Leicesterem City vstřelil ještě jeden gól a mohl jich mít i víc, nakonec mu ale jeden zásah k hattricku chyběl. Na Emirates Stadium to v sobotu pěkně vřelo, a pokud bude Jesus dál skórovat, fanoušci budou domů chodit nadšení.

Statistiky utkání Arsenal - Leicester