Události Serie A: Inter pomýšlí na bájnou stovku a v Neapoli ožila vzpomínka na Maradonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Serie A: Inter pomýšlí na bájnou stovku a v Neapoli ožila vzpomínka na Maradonu

Události Serie A: Inter pomýšlí na bájnou stovku a v Neapoli ožila vzpomínka na Maradonu
Události Serie A: Inter pomýšlí na bájnou stovku a v Neapoli ožila vzpomínka na MaradonuProfimedia
Úvodní kolo italské Serie A nenabídlo ani jednu remízu, v tom druhém se jimi naopak nešetřilo. Dělbou bodů skončil například šlágr mezi Atalantou a AC Milán, což značně potěšilo druhý milánský celek Inter. Radost mají ale i v Neapoli, v divokém městě pod Vesuvem řádí Gruzínec Chviča Kvaracchelija (21). Co dalšího přinesl druhý hrací víkend v Itálii?

Chyběly vám v 1. kole Serie A remízy? V tom druhém jste pak museli být zcela spokojení. Nerozhodně skončilo hned šest z deseti zápasů a ve čtyřech z nich nepadl ani jeden gól. Patří mezi ně i utkání Juventusu v Janově, kde se naplno projevila absence Ángela Di Maríi, který byl před týdnem nejlepším hráčem Bianconeri.

Trenér Massimiliano Allegri tak nebude mít před blížícím se klíčovým soubojem s AS Řím lehké spaní. Jeho dvě největší letní posily jsou mimo hru – nenastoupí ani Paul Pogba – a téma nepohledných výkonů Juventusu je znovu zpátky na stole. Tím spíš, že autor dvou branek z minulého týdne Dušan Vlahović působil opět velice osamoceně. 

Na světlo světa okamžitě vyplula i zajímavá statistika. Srbskému útočníkovi bylo odmáváno už šest ofsajdů – nejvíce v celé Serii A. Řeči o tom, že do herního systému preferovaného toskánským koučem nepatří, se tak mohly opět naplno rozběhnout. Allegri se ale nenechal rozhodit a novináře pošťouchl prohlášením, že je spokojený – Juventus totiž zatím ani jednou neinkasoval.

Výsledky 2. kola italské 1. ligy

Rozpačitý vstup do nového ročníku je naopak zapomenut v sídle Interu. Jestliže se jeho první letošní vítězství na půdě nažhaveného nováčka z Lecce rodilo v bolestech, to druhé proti Spezii už splňovalo veškeré požadavky náročných fanoušků největšího aspiranta na mistrovský titul.

Příznivci Nerazzurri se ostatně nenechali zahanbit. Na San Siro jich dorazilo přes 70 tisíc, a napodobili tak týden starou návštěvu utkání svého úhlavního rivala. A na to, že přijela podprůměrná Spezia, vyprodukovaly góly domácích tak bouřlivé ovace, že v okolí slavného stánku mohl leckdo pojmout podezření, že do Itálie dorazila Liga mistrů s předstihem.

Tabulka italské 1. ligy

Trenér Spezie Luca Gotti prohlásil, že některé zápasy jsou prostě nehratelné. Je potřeba mu dát za pravdu, a to zejména když k nim přistoupíte jako jeho svěřenci, kteří nepředvedli zhola nic, jak ostatně dokazuje i nula v kolonce jimi vyprodukovaných střel na branku.

Není se čemu divit, dvojice Lautaro Martínez, Romelu Lukaku řádila jako za starých časů. Úvodní gól dal první jmenovaný a šlo o vskutku výstavní zásah, na který asistoval belgický obr. Šikovný Argentinec si téměř po dvou letech připomněl, jaké to je skórovat z větší dálky. Branku zpoza pokutového území totiž naposledy vstřelil v září 2020 proti Fiorentině.

Jeho znovunalezený parťák následně hlavou trefil pouze břevno. To samozřejmě nebylo vše, Lukaku byl také na počátku akce, po níž skóroval Hakan Calhanoglu. Trefa tureckého reprezentanta byla zajímavá i proto, že šlo o vůbec jeho první gól v barvách Interu vstřelený z pokutového území, pokud tedy nepočítáme penalty.

Program 3. kola

Inter mohl dát klidně šest nebo sedm branek, na konečných 3:0 ale upravoval Joaquín Correa. To už bylo na hřišti střídající duo útočníků – argentinskému snajprovi nahrával Edin Džeko. Právě ohromná ofenzivní síla a možnost vybírat z kvalitních útočníků dodala kouči Inzaghimu sebevědomí k nebojácnému prohlášení.

Inter má podle jeho slov za cíl vstřelit letos v Serii A sto branek, což by byl vskutku ojedinělý výkon. Bájná stovka byla v nejvyšší italské soutěži překonána v historii jen sedmkrát a naposledy se to podařilo v sezoně 1950/51. 

Hráč kola

Gruzínský fotbalista Chviča Kvaracchelija aspiruje na titul "nákup roku". Do Neapole dorazil s nelehkým úkolem nahradit Lorenza Insigneho, ale zatím se mu to daří na výbornou. Povedenou předsezonní přípravu jen podtrhla branka v úvodním kole. Dvě další do sítě Monzy v tom uplynulém už byly výrazně nad plán.

Neapolí se okamžitě rozletěla jeho nová přezdívka – Kvaradona. Pracovitý Gruzínec si navíc všechny získal prohlášením, že hezčí město ještě v životě neviděl, a má našlápnuto velmi dobře. Spolu s ním je prozatím spokojený také prezident klubu Aurelio De Laurentiis, který dokázal díky letním změnám výrazně ušetřit a dle výsledků prvních dvou kol, v nichž jeho tým zaznamenal devět branek, se zdá, že i kvalitně posílit.

Gól kola

Už se stalo takovým koloritem, že kolem Domenica Berardiho ze Sassuola se v létě tvoří zástupy zájemců. Věrný kapitán malého klubu ale pokaždé odolal a minulý týden dokonce prodloužil až do roku 2027. Při svém prvním domácím vystoupení proti Lecce pak ukázal, proč je pro Sassuolo tak důležitý.

Neroverdi v létě opustili střelci Gianluca Scamacca a Giacomo Raspadori a po první prohře 0:3 na půdě Juventusu to s nimi nevypadalo ideálně. Tři body za domácí výhru však zařídil poslední fotbalový romantik Berardi, který se výstavně trefil po rohovém kopu, když z první napálil odražený míč za hranicí pokutového území přesně do dolního rohu branky.