Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Utrápená remíza. Tecl vystřelil z penalty Slavii bod, Van Buren další neproměnil

Aktualizováno
Slavia překvapivě darovala Teplicím bod.
Slavia překvapivě darovala Teplicím bod.Profimedia
Fotbalisté Teplic remizovali ve 20. kole FORTUNA:LIGY se Slavií 1:1. Blíže k vítězství měli po většinu zápasu domácí, které poslal v úvodu do vedení Tadeáš Vachoušek (19). Sešívaným ale poté k bodovému zisku pomohla tradiční zbraň v podobě pokutových kopů. Ten první sice ještě Mick van Buren (30) neproměnil, po dalším faulu už však srovnal v 77. minutě Stanislav Tecl (32).

Vachoušek způsobil velkému favoritovi už ve 3. minutě několik vrásek na čele, když se dostal do šťastného úniku a střelou na bližší tyč překonal gólmana Ondřeje Koláře. Blízko vyrovnání byl ve 12. minutě Ibrahim Traoré, z hranice vápna ale trefil pouze tyč. Slávisté sice celý první poločas udávali tempo hry, nedokázali si však přes poctivou obranu Teplic vypracovat další nebezpečné šance.

Utkání Teplice – Slavia 1:1

I po změně stran hru kontrolovali sešívaní. Blízko brance byl v 51. minutě Tecl, na centr Matěje Juráska ale nedosáhl. O šest minut později měli Pražané velké štěstí, když Igoh Ogbu při obranném skluzu nasměřoval centr Tadeáše Vachouška na vlastní bránu. Míč však mířil přesně na nohy Koláře.

V 60. minutě měl z pokutového puntíku možnost na srovnání Van Buren. Proti jeho penaltě ale vytáhl perfektní zákrok Tomáš Grigar, jediný pamětník posledního vítězství Teplic nad Slavií v dresu Sklářů. Jenže právě domácí gólman zapříčinil druhý pokutový kop pro hosty, při němž už mířil Tecl neomylně.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

Vedoucí tým tabulky tak na severu Čech překvapivě narazil a získal jen bod. V příštím kole Slavia 26. února přivítá Slovácko, Teplice se tentýž den představí v Jablonci.

Livesport hráč utkání: Tadeáš Vachoušek (Teplice)