Atlético ovládlo divoký duel 2:0, v Betisu hrálo Bilbao bez branek. Rayo o sérii nepřišlo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético ovládlo divoký duel 2:0, v Betisu hrálo Bilbao bez branek. Rayo o sérii nepřišlo

Aktualizováno
Joao Felix vstřelil vítězný gól Atlética Madrid.
Joao Felix vstřelil vítězný gól Atlética Madrid.AFP
Po Premier League a Ligue 1 se klubový fotbal vrátil také do Španělska. La Liga restartovala svou sezonu ve čtvrtek 15. kolem a porcí tří zápasů. V tom prvním udrželo Vallecano sérii neporazitelnosti, zatímco Gironě pomohly k remíze 2:2 dvě penalty. Druhý duel byl o poznání nudnější, souboj Betisu s Bilbaem gól nenabídl, za to červenou kartu ano. Poslední zápas čtvrtečního programu ovládlo Atlético Madrid 2:0.

Girona – Vallecano 2:2

Neuběhly ani dvě minuty a hostující Camello využil velkého zaváhání domácí obrany, když se vydal do samostatného úniku a přesnou ranou na zadní tyč otevřel skóre. Girona se pak sice pokusila převzít otěže zápasu do svých rukou a držela většinu času balon na kopačkách, výraznější šance však nepřicházely. To se změnilo až po půlhodině hry, kdy rozhodčí po zhlédnutí videa nařídil za předchozí faul v hostující šestnáctce penaltu, kterou s přehledem proměnil Castellanos. Krátce před odchodem do šaten mohl dokonat obrat Rodrigo Riquelme, ten však neuspěl, a v poločase tak na ukazateli svítil nerozhodný stav.

Po změně stran si tak opět vzalo slovo Vallecano a v 62. minutě z toho byl gól. Hosté díky presinku na útočné třetině hřiště vybojovali míč, rychle s ním zakombinovali, načež se ho ujal Isi Palazón a krásným obstřelem k tyči vrátil svému týmu vedení. Ani tento náskok ale dlouho nevydržel. V 75. minutě totiž zahrál rukou ve vápně jeden z obránců Raya a střídající Saiz proměnil také druhý pokutový kop Gironistes. Tento úspěch vybudil domácí výběr k závěrečnému náporu, během kterého mohl rozhodnout Christhian Stuani, jeho dobrou hlavičku však skvělým způsobem zneškodnil brankář, a utkání tak dospělo k dělbě bodů.

Betis – Bilbao 0:0

Bilbao remizovalo na půdě Betisu 0:0. Utkání nenabídlo především v prvním poločase příliš atraktivní podívanou. Ve druhé půli přece jen Betis převzal iniciativu do svých rukou, avšak ani ta nestačila na vstřelení vítězného gólu zápasu. Oba týmy tak přečkají závěr roku se stejným počtem 25 bodů, které jim průběžně zajišťují pozice v pohárové Evropě.

Atlético Madrid – Elche 2:0

Atlético Madrid vstoupilo zpět do klubového fotbalu vítězně, když porazilo Elche 2:0. Utkání bylo poznamenáno červenými kartami na obou stranách. V 10 hráčích byli nakonec úspěšnější domácí, jimž zajistil vítězství rozhodujícím gólem Joao Felix, o kterém se v posledních týdnech silně spekuluje, že by mohl změnit působiště. Los Colchoneros zároveň napravili poslední tři ligová zaváhání, v nichž získali pouhý jeden bod.