Polští volejbalisté prošli přes Srby do semifinále ME, uspěli také Italové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Polští volejbalisté prošli přes Srby do semifinále ME, uspěli také Italové
Aktualizováno
Polsko vyhrálo 3:1 na sety.
Polsko vyhrálo 3:1 na sety.Profimedia
Domácí Italové a volejbalisté Polska zkompletovali semifinalisty evropského šampionátu. Úřadující světoví šampioni před svými fanoušky v Bari v pětisetové bitvě přetlačili Nizozemce s nahrávačem Wesselem Keeminkem (30), oporou Karlovarska. Lídři světového žebříčku Poláci porazili 3:1 srbský tým, který ukončil v osmifinále pouť české reprezentace. Itálie se ve čtvrtek utká v Římě s Francií, polské reprezentanty čeká Slovinsko. Šampionát vyvrcholí v sobotu.

Polsko – Srbsko 3:1

Polští volejbalisté zvládli i sedmý zápas na šampionátu. V koncovce sice ztratili úvodní sadu, ale klíčovou třetí získali po maratonském závěru 36:34. Celkově sedmdesátou rozehru ukončili blokem. Těch celkem nasbírali 15, jen v posledním setu sedm, i díky tomu čtvrtou sadu vyhráli už jasně 25:17. Srbský kouč Nikola Grbič tak dovedl vicemistry světa k vítězství proti svým krajanům.

Itálie – Nizozemsko 3:2

Italové zvládli i sedmý zápas na Euru a druhý pětisetový. V polovině prvního setu se jim zranil blokař Roberto Russo, bolavý kotník už ho na palubovku nepustil. To možná mužstvo poznamenalo a ztratilo úvodní sadu 19:25. Pak se ale domácí volejbalisté dostali do svého strojového tempa, z něhož zase vypadli až ve čtvrté sadě, kdy rapidně klesla jejich úspěšnost v útoku. V rozhodujících chvílích však opět dominovali (15:12).