Volejbalisté Polska jsou po 14 letech mistry Evropy, Slovinsko slaví bronz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Volejbalisté Polska jsou po 14 letech mistry Evropy, Slovinsko slaví bronz
Aktualizováno
Polsko slaví zlaté medaile.
Polsko slaví zlaté medaile.Profimedia
Polští volejbalisté jsou po 14 letech mistry Evropy. Druhý titul získali v Římě po výhře 3:0 nad domácími obhájci zlata Italy a potvrdili pozici lídrů světového žebříčku. Bronz slaví Slovinci po pětisetové bitvě s olympijskými vítězi z Francie.

Itálie – Polsko 0:3

Polsko zahájilo Euro třísetovou výhrou nad českou reprezentací a od té doby mířilo jasně za svým cílem. Ve vyřazovací části si poradilo s Belgií, Srbskem i Slovinskem vždy 3:1, nejlepší výkon předvedlo ve finále. Italy jasně předčilo na servisu, předvedlo i 11 es.

V repríze boje o zlato na posledním světovém šampionátu zatlačili italský celek servisem, celkem mu dali 11 es, z toho pět blokař Norbert Huber. Ten dohromady nasbíral 12 bodů, o jeden více měl kubánský rodák smečař Wilfredo León.

Francie – Slovinsko 2:3

Bronzovou medaili získali Slovinci po pětisetové bitvě s olympijskými vítězi z Francie. Pátou sadu získali 15:11. Čtvrtý cenný kov po třech stříbrech během posledních osm let vybojovali i bez zraněného prvního nahrávače Gregora Ropreta. Šestadvaceti body k tomu pomohl univerzál Rok Možič. Ropret si poranil kotník v semifinále s Polskem, které přehrálo Slovince ve čtvrtek 3:1.