Češky na závěr olympijské kvalifikace nestačily na Kanadu a skončily předposlední

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Češky na závěr olympijské kvalifikace nestačily na Kanadu a skončily předposlední
České volejbalistky obsadili v olympijské kvalifikaci předposlední místo.
České volejbalistky obsadili v olympijské kvalifikaci předposlední místo.cvf.cz
České volejbalistky na závěr neúspěšné olympijské kvalifikace v čínském Ning-po prohrály 0:3 s Kanadou. V konečné tabulce skupiny A obsadily předposlední sedmé místo.

Český tým vstoupil do zápasu dobře a ujal se vedení 4:1. Náskok ale neudržel a nakonec první sadu prohrál 20:25. Druhý set byl jasnou záležitostí Kanady, Češky od začátku jen dotahovaly a ztratily ho v poměru 19:25.

Ve třetím setu si výběr řeckého trenéra Jannise Athanasopulose vypracoval náskok 5:2, ale vyrovnanou sadu prohrál v koncovce. V ní Češky vedly 21:20, Kanaďanky pak ale získaly pět bodů za sebou.

"Rozdíl byl v malých detailech. Kanada byla na hřišti silnější, také jí patří jedenácté místo ve světovém žebříčku," uvedl v tiskové zprávě Athanasopulos. "Vždy je to o tom, že jeden, dva míče udělají v každém setu rozhodující rozdíl," dodal.

"Jedna nesystémová nahrávka, dotek bloku - právě to nám chybělo v zápasech proti těm nejlepším světovým týmům. A právě to se dnes stalo, v tom byl zásadní rozdíl," přidal řecký kouč.

Český tým, který o šanci na postup na olympijské hry přišel už po středeční porážce se Srbskem, zakončil kvalifikaci s bilancí dvou výher a pěti porážek. V Číně porazil Mexiko a Dominikánskou republiku.

"Odehráli jsme pár velmi dobrých zápasů a získali dvě vítězství. Měli jsme i pár slabších chvilek, ale vždycky jsme se zvedli. A to je cesta, jak růst. Zlepšíte se jen tak, že vystoupíte z komfortní zóny, nikoliv zápasy proti slabším soupeřům," uvedl Athanasopulos.

"Turnaj byl pro nás velkou zkušeností, protože je samozřejmě strašně těžké se dostat na olympiádu, kdy ze skupiny postupují jenom dva. A jak je vidět, naše skupina je hodně zamotaná, protože každý porazil každého," přidala nahrávačka Kateřina Valková. "Hodně cenná je pro nás výhra nad Dominikánskou republikou nebo jak jsme bojovaly se Srbkami. A i dnes jsme předvedly dobrý volejbal, takže jsou to pro nás cenné zkušenosti, na kterých musíme příští rok stavě," dodala.

Kanada – Česko 3:0