Druhá česká výhra se nekonala. Volejbalistky v kvalifikaci na OH nestačily na Nizozemsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Druhá česká výhra se nekonala. Volejbalistky v kvalifikaci na OH nestačily na Nizozemsko
Volejbalistky prohrály ve druhém zápase kvalifikace na OH.
Volejbalistky prohrály ve druhém zápase kvalifikace na OH.Profimedia
České volejbalistky ve druhém utkání olympijské kvalifikace nestačily na Nizozemsko. Bronzovým medailistkám z mistrovství Evropy podlehly 0:3 po setech 13:25, 18:25 a 21:25. Český tým, který na úvod kvalifikace v sobotu zaskočil Dominikánskou republiku, se tentokrát neprosadil proti kvalitní nizozemské obraně.

Nizozemsko – Česko 3:0

Nejproduktivnější českou hráčkou byla se 12 body smečařka Michaela Mlejnková. Nizozemky v utkání skupiny A v čínském Ning-po trápily soupeřky vysokými bloky. "Nizozemky dnes byly velmi agresivní a hrály mnohem lépe než my. Jsou vysoké a nad sítí byly velmi efektivní," uvedl kouč českého týmu Jannis Athanasopulos v tiskové zprávě.

"Je jisté, že některé věci umíme lépe. Naše taktika se soustředila na blokovou obranu, ale byly momenty, kdy jsme nedokázaly soupeřkám konkurovat, protože jsme cítily z holandské strany velký tlak. I naše přihrávka a servis mohly být lepší," dodal řecký trenér.

Nizozemky dominovaly od začátku. S přispěním dvou es vedly v úvodu zápasu 5:0 a pak v první sadě navyšovaly rozdíl. Ten se nakonec zastavil až na dvanácti bodech. V dalším průběhu se české hráčky zlepšovaly, ale na úspěch to nestačilo.

"My jsme dnes nebyly úplně schopné se prosadit, ale měly jsme i skvělé momenty. Poslední dva sety jsme s nimi držely krok a pak se chleba vždy lámal za stavu 18:18, kdy nám pokaždé trochu utekly, my se zasekly v jedné rotaci a už se nám je nepodařilo dohnat," řekla blokařka Ela Koulisiani.

V pondělí mají české reprezentantky volný den před utkáním s domácím výběrem. "Nejdříve si na videu zanalyzujeme zápasy, které jsme už odehrály, probereme si i utkání čínského týmu. Zítra potrénujeme v posilovně a budeme se snažit co nejlépe připravit na ten velký zápas," uvedl kouč. Koulisiani doufá, že budou i volné chvíle. "Rády bychom se i trochu prošly, podívaly se po okolí, protože přeci jen, člověk je v Číně jednou za život," dodala.

Po dvou zápasech má Česko v osmičlenné skupině dva body a je v neúplné tabulce na pátém místě. Na olympijské hry 2024 v Paříži postoupí jen dva nejlepší celky.

Kompletní výsledky kvalifikace volejbalistek o OH