Obhajoba nevyjde, čeští volejbalisté podlehli v Evropské lize Turecku 2:3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Obhajoba nevyjde, čeští volejbalisté podlehli v Evropské lize Turecku 2:3
Turci byli nad síly českého výběru.
Turci byli nad síly českého výběru.Profimedia
Čeští volejbalisté v roli obhájců trofeje prohráli v semifinále zlaté Evropské ligy s Tureckem 2:3, rozhodující sadu ztratili v poměru 12:15. Přišli tím zároveň o postup na Challenger Cup o elitní světovou Ligu národů. V neděli si Češi v Zadaru zahrají o bronz buď proti domácím Chorvatům, nebo Ukrajině.

"Určitě si odtud chceme odvézt medaili. Síla našeho týmu je v bojovnosti a soudržnosti. Jakmile je všechno fajn, tak se daří a je to vidět. Jakmile nebudeme hrát spolu, budeme odtažití, nebude se nám dařit. Takže i za nepříznivého stavu musíme držet při sobě a to je a musí být naše devíza po celou dobu jakýchkoliv soutěží a zápasů," řekl kapitán Adam Zajíček v tiskové zprávě.

Svěřenci Jiřího Nováka v loňském finále právě turecký tým přehráli 3:1. Dnes dobře začali a po prvním setu (25:22) získali i třetí (25:19). Poté ale začali být Turci úspěšnější v útoku. Ve čtvrté sadě ještě Češi sedmibodové manko (8:15) stáhli na nerozhodné skóre 20:20, ale koncovka jim nevyšla.

Rozhodující sadu naopak začali čeští reprezentanti výbornou obranou na síti. Brzy utekli na tříbodový rozdíl, jenže turečtí volejbalisté se opět častěji prosadili v útoku a radovali se nejen z povedené odvety za loňské finále, ale i z postupu do boje o zlato a šance na účast v Lize národů.

Druhé semifinále Chorvatsko – Ukrajina má začátek ve 20 hodin. Po nedělním zápase o bronz čekají české volejbalisty hlavní vrcholy sezony – mistrovství Evropy a olympijská kvalifikace.

Utkání Turecko – Česko 3:2