Vyhrát Ligu mistrů? Máme na to, věří Osimhen. Hattrick pro něj nebyl důležitý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhrát Ligu mistrů? Máme na to, věří Osimhen. Hattrick pro něj nebyl důležitý

Victor Osimhen táhne Neapol za Scudettem i evropským úspěchem.
Victor Osimhen táhne Neapol za Scudettem i evropským úspěchem.AFP
Útočník Victor Osimhen (24) pomohl fotbalistům Neapole dvěma góly k domácímu vítězství 3:0 nad Frankfurtem a premiérovému postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Podle nigerijského kanonýra mají lídři italské ligy dostatečně kvalitní tým na to, aby si splnili sen a vyhráli elitní soutěž. Osimhen byl za první branku v osmifinálové odvetě srovnáván s hvězdným Cristianem Ronaldem (38).

Neapol v úvodním utkání ve Frankfurtu zvítězila 2:0 a nad úřadujícím vítězem Evropské ligy dominovala i ve středeční odvetě. Osimhen otevřel skóre v nastavení první půle hlavou, pak zvýšil v 53. minutě a chvíli nato stanovil konečný výsledek Piotr Zieliňski z pokutového kopu.

"Je to úžasný pocit a velké historické vítězství. Gratuluji celému týmu k takovému výkonu. Chceme se podobně prezentovat ve čtvrtfinále. Jsme připraveni i na velké soupeře," řekl v televizním rozhovoru Osimhen, který se jednou trefil také na hřišti Eintrachtu.

"Můžeme Ligu mistrů vyhrát? Všechno je možné. Máme kádr na to, abychom si tenhle sen splnili. Samozřejmě musíme jít krok za krokem. Ale jsme na správné cestě a vede nás skvělý trenér (Luciano Spalletti). Myslím, že máme slušnou šanci," doplnil čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Osimhen mohl v 64. minutě zkompletovat první hattrick v LM, ale penaltu přenechal Zieliňskému. "Zeptal se mě, jestli ji může kopnout. Odpověděl jsem mu, že samozřejmě. Jsem týmový hráč. Nezáleží na tom, kdo dává góly, pokud bude tým úspěšný. To je nejdůležitější," prohlásil autor 23 soutěžních branek v sezoně.

Před první trefou ukázal podobný výskok, jakým se během kariéry několikrát blýskl Portugalec Ronaldo. "Znám Politana, a když má míč na pravé noze, snaží se ho posílat do šestnáctky. Trénujeme to, takže jsem očekával takový balon," řekl Osimhen.

Jeho kouč Spalletti se ostře ohradil proti chvále od trenéra Manchesteru City Pepa Guardioly, jenž nedávno prohlásil, že Neapol je nejlepším mužstvem Evropy. "Ne, nejsem polichocen. Je to hra, kterou lidé hrají, aby dostali pod tlak ostatní týmy. Je to už docela obehrané," prohlásil italský kouč.

Více o zápasu Neapol – Frankfurt 3:0