Vzala kartu a nelituje. Jen škoda, že jsem to nedotáhla, řekla po vypadnutí Kvitová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vzala kartu a nelituje. Jen škoda, že jsem to nedotáhla, řekla po vypadnutí Kvitová

Petra Kvitová po utkání s Jelenou Rybakinovou smířlivě konstatovala, že soupeřka byla lepší.
Petra Kvitová po utkání s Jelenou Rybakinovou smířlivě konstatovala, že soupeřka byla lepší.Profimedia
Na ostravském centrkurtu proti sobě stanuly dvě wimbledonské šampionky. Petra Kvitová (32) sice nejslavnější turnaj světa vyhrála dvakrát, na Jelenu Rybakinovou (26), která se pyšní jediným, ale zato čerstvým titulem, však nestačila. A to měla k dispozici domácí prostředí.

A tak když přišlo na hodnocení zápasu, mluvila česká tenistka hodně smířlivě a rivalce pogratulovala. “Výborně podávala, dala mi spoustu es a ten zápas obecně byl velice kvalitní. Ona hrála líp a zasloužila si vyhrát. Je psychicky náročné chodit ze strany na stranu a čekat, že tam zase přiletí eso. Říkala jsem si, že jí to tak dlouho nemůže fungovat, ale nedočkala jsem se,” konstatovala Kvitová.

Rybakinová měla po Wimbledonu malý útlum, ale postupem času zase víc a víc potvrzuje, že je zaslouženou vládkyní wimbledonském trůnu. “Tak, jak hrála dneska, tak naprosto rozumím tomu, že tam vyhrála. Délka jejích úderů, i to, jak jsou placaté, je i tady v hale silná zbraň. A na trávě to všem musí dělat ještě větší problémy.”

Z Ostravy ale česká hráčka úplně zklamaná neodjíždí. “Vzala jsem tady divokou kartu, bylo to neplánované. Ale bylo to lepší, než trénovat, nebo to proležet doma. Nakonec jsem opravdu ráda, že jsem to udělala, protože fanoušci tady jsou skvělí. Jen mě mrzí, že jsem to nedotáhla. Takovou podporu jinde mít nebudu,” tušila před odletem do zámoří.

Tam ji čekají turnaje v San Diegu a v Mexiku. “Uvidím, co zdraví dovolí, ale chtěla bych tyto dva turnaje odehrát. Ano, je to daleká cesta a zatím si to neumím zrovna představit. Tady jsme v hale, tam to bude v teple pod širým nebem. Ale chuť je, i když je to vždycky na konci sezony náročnější. Tisícovka v Mexiku je velký turnaj, tam jsem ještě nikdy nehrála, tak aspoň uvidím něco nového,” plánovala.

Pak už nastane konec sezony. Možnost zahrát si v českém dresu na Billie Jean King Cupu v Glasgow Kvitová rezolutně odmítá: “Ne, tam hrát nebudu. Těžko se to plánuje a já bych si chtěla odpočinout a připravit se na další sezonu.”