Wembley, 29. dubna. Fury a Usyk znají termín zápasu o absolutní titul mistra světa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wembley, 29. dubna. Fury a Usyk znají termín zápasu o absolutní titul mistra světa
Fury se s Usykem utká o to, kdo bude mít v držení mistrovské pásy všech významných organizací.
Fury se s Usykem utká o to, kdo bude mít v držení mistrovské pásy všech významných organizací.Profimedia
Zástupci Tysona Furyho (34) a Oleksandra Usyka (36) se dohodli na tom, že jejich sjednocovací souboj o mistra světa v těžké váze se uskuteční 29. dubna v londýnském Wembley. Agentuře Reuters to řekl Usykův právník.

Fury s Usykem se domluvili na duelu, jehož vítěz bude mít v držení mistrovské pásy všech významných organizací a bude absolutním mistrem světa těžké váhy, koncem minulého roku. Několik týdnů předtím obhájil Brit Fury titul organizace WBC proti Dereku Chisorovi.

Podle dohody dostane Fury 70 % výdělku ze zápasu, Usyk zbývajících 30 %. Usyk podle ESPN žádal, aby součástí smlouvy bylo, že Fury věnuje milion dolarů jeho rodné Ukrajině, která se už přes rok brání ruské invazi. Zda s tím Fury souhlasil, není jasné.

Fury na začátku prosince v Londýně obhájil titul WBC ve třetím vzájemném souboji s krajanem Chisorou. Hned po zápase vyzval šampiona zbývajících hlavních organizací WBA, WBO a IBF Usyka na souboj. Ukrajinec naposledy boxoval v srpnu, kdy podruhé porazil jiného Brita Anthonyho Joshuu, jehož o mistrovské pásy připravil v září 2021.

Oba rivalové jsou v profesionálním ringu neporažení. Usyk vyhrál všech 20 soubojů, Fury má za sebou 34 zápasů a bilanci mu lehce kazí jen čtyři roky stará remíza s Američanem Deontayem Wilderem, kterého ale poté dvakrát porazil.