West Ham se konečně probral, porazil Aston Villu. Newcastle srovnal v 90. minutě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham se konečně probral, porazil Aston Villu. Newcastle srovnal v 90. minutě

Aktualizováno
Pablo Fornals slaví gól, kterým ve Villa Parku rozhodl o první výhře West Hamu v sezoně.
Pablo Fornals slaví gól, kterým ve Villa Parku rozhodl o první výhře West Hamu v sezoně.Profimedia
Ve Villa Parku se dlouho zdálo, že West Ham zabředá ještě hlouběji do bahna, v němž se na začátku sezony Premier League ocitl. Čtvrt hodiny před koncem se ale po tečované střele prosadil Pablo Fornals (26), dal první gól londýnského týmu v ročníku a rozhodl o vítězství nad Aston Villou 1:0. Newcastle ve Wolverhamptonu dlouho prohrával, v 90. minutě ale srovnal Allan Saint-Maximin (25). Nottingham doma nestačil na Tottenham, dvěma góly rozhodl Harry Kane (29).

West Ham ani Aston Villa nevkročily do sezony 2022/23 šťastně, "Kladiváři" se dokonce krčili na dně tabulky. A první poločas rozpoložení obou soupeřů odpovídal, až na neuznaný gól domácího Ezriho Konsy byl k vidění nudný fotbal bez nasazení a šancí. Ve druhém poločase oba týmy ožily. Jarrod Bowen, který prosvištěl, ale střelu mu na poslední chvíli zablokoval Lucas Digne.

Klíčový moment přišel v 74. minutě, Fornals za vápnem vystřelil a míč po teči přeplachtil Emiliana Martíneze. V dresu vítězů odehrál celý zápas Tomáš Souček, Vladimír Coufal nastoupil ve 23. minutě za zraněného Benjamina Johnsona.

Statistiky zápasu Aston Villa – West Ham

Ve Wolverhamptonu poslal před pauzou tribuny do extáze famózní ranou Rúben Neves, hosté hrající v netradičních bílo-zelených dresech odpověděli v 90. minutě přesnou trefou Saint-Maximina. Jeho gól znamenal nejen remízu, ale i prodloužení série Newcastlu bez porážky na čtyři zápasy. Proti Wolves ale mohli vytěžit víc, v závěru desetiminutového nastavení totiž poslal Anderson hlavou balon jen do břevna.

Statistiky zápasu Wolves – Newcastle

Nováček Nottingham prohrával s Tottenhamem již od páté minuty, kdy Dejan Kulusevski našel Kanea a ten přízemní střelou skóroval. Ve druhé části mohl anglický kanonýr zvýšit, když Steve Cook zahrál ve vápně rukou, jenže Kaneovi chytil penaltu Dean Henderson.

Druhý přesný zásah tak Kane přidal až v 81. minutě, kdy se po centru Richarlisona prosadil hlavou. Byl to jeho 187. gól v Premier League, čímž vyrovnal v historické tabulce střelců třetího Andyho Colea. Tottenham bodově dotáhl druhý Manchester City a je o skóre třetí.