Z hostování je přestup. Plzeň potvrdila příchod Sýkory, podepsal na tři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z hostování je přestup. Plzeň potvrdila příchod Sýkory, podepsal na tři roky

Plzeň v minulé sezoně porazila Bohemians 6:0, Jan Sýkora zapsal gól a asistenci.
Plzeň v minulé sezoně porazila Bohemians 6:0, Jan Sýkora zapsal gól a asistenci.Profimedia
V minulém ročníku byl jednou z nejdůležitějších ingrediencí plzeňského týmu, který po čtyřech letech vybojoval ligový titul. Jan Sýkora (28) ze zálohy doručil čtyři góly a šest asistencí a díky povedeným výkonům se vrátil i do národního týmu. Nyní se jeho hostování z Lechu Poznaň změnilo přestup, šikovný záložník podepsal s Viktorií smlouvu na tři roky. Západočeši o tom informovali na svém webu.

Bývalý hráč Brna, Liberce, Slavie nebo Jablonce přišel do Plzně loni v srpnu na roční hostování a pomohl k nečekanému titulu. V uplynulém ročníku odehrál 29 ligových zápasů, jeden přidal v národním poháru a čtyři v reprezentaci, za níž v listopadu dvakrát skóroval v přátelském utkání proti Kuvajtu. 

S Plzní už odjel do Rakouska na soustředění před novou sezonou a ve středu západočeský klub jeho přestup potvrdil. "V minulé sezoně se nám tu se skvělou partou podařil obrovský úspěch a nyní jsou před námi další velké výzvy, kterých se nemůžu dočkat," uvedl Sýkora na klubovém webu.

"Jedná se o hráče, který byl klíčovou součástí našeho mistrovského úspěchu, tudíž byl pro nás jeho příchod prioritou a jsem moc rád, že ho nyní můžeme definitivně přivítat zpátky mezi námi," doplnil šéf klubu Adolf Šádek.

Plzeň, která se chystá na druhé předkolo Ligy mistrů, získala během letní přestávky už osm posil. Angažovala brazilského záložníka či beka Cadua, albánského středopolaře Kristiho Qoseho, křídelníka Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, obránce Filipa Čiháka s Mohamedem Tijanim a brankáře Martina Jedličku.