Zbořil oslavil svůj první gól v NHL, za Detroit se trefili Kubalík s Hronkem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zbořil oslavil svůj první gól v NHL, za Detroit se trefili Kubalík s Hronkem
Jakub Zbořil se v NHL trefil poprvé a hned z toho byla vítězná branka.
Jakub Zbořil se v NHL trefil poprvé a hned z toho byla vítězná branka.
Profimedia
Hokejový obránce Jakub Zbořil (25) svým prvním gólem v kariéře v NHL pomohl Bostonu k výhře 3:1 nad Buffalem. Bodově se pod vítězství Bruins podepsali také asistující Tomáš Nosek (30) a David Pastrňák (26). Jedinou branku NY Rangers v zápase s Nashvillem vstřelil Filip Chytil (23), prohru 1:2 ale neodvrátil. Do statistik se výrazně zapsali také Dominik Kubalík (27) s Filipem Hronkem (25), kteří si shodně připsali bilanci (1+1), porážku Detroitu 3:4 na ledě LA Kings však nezabránili.

Buffalo - Boston 1:3

Zbořil v 53. minutě obstaral vítěznou branku Bostonu a v 65. zápase v NHL ukončil své čekání na gól. Český bek po Noskově přistrčení dostal spoustu času na zamíření a střelou nad beton překonal gólmana Craiga Andersona.

"Viděl jsem Tomáše (Noska) na puku a zdálo se mi, že hledá, komu by ho poslal. Možná přemýšlel nad jinou variantou, ale já si zakřičel a nakonec puk dostal. Pak jsem už jen zamířil a doufal, že moje střela projde až za gólmana. Na první trefu jsem čekal dost dlouho, je příjemné být konečně odměněný," řekl odchovanec brněnské Komety, kterého si Bruins na draftu v roce 2015 vybrali jako 13. v pořadí.

Dvě minuty před koncem se do statistik zapsal také David Pastrňák, jenž povedenou otočkou začal akci, na jejímž konci byl kapitán Bruins Patrice Bergeron. Pastrňák zaznamenal 23. bod v sezoně a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Havířovský rodák asistencí odčinil své zaváhání z první třetiny, kdy v přesilové hře nezvládl přechod do útočného pásma, na modré čáře přišel o puk a jeho ztrátu potrestal zakončující Tage Thompson. Americký útočník vstřelil 11. gól v sezoně a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Sabres.

"Myslím, že jsme dnes Boston značnou část zápasu přehrávali, oni jsou ale zkušený tým, který dokáže využít i nepatrných chyb. Přesně to se jim dnes podařilo. Ve třetí třetině jsme přišli o puk v obranném pásmu a oni našeho zaváhání okamžitě využili. Dnes jsme odehráli dobrých 55 minut a nestačilo to, musíme být konzistentní po celý zápas," řekl Thompson.

Přehled zápasu Buffalo - Boston

Nashville - NY Rangers 2:1

K bodům nevedl gól Filipa Chytila. Rangers prohráli v Nashvillu 1:2 a ztratili čtvrtý z posledních pěti zápasů. Český útočník v polovině duelu vystřelil z prostoru mezi kruhy a čtvrtou trefou v sezoně snížil na 1:2.

Rangers sice přestříleli Predators 35:18, v zakončení se ale trápili. "Jsem z naší prohry zklamaný. Myslím, že jsme hráli dobře, ale ani to nám dnes bohužel nestačilo. Měli jsme spoustu šancí, v nichž jsme bohužel neobstáli," litoval Vincent Trocheck, jenž v úvodu druhé třetiny trefil tyčku. Povedený debut v NHL prožil útočník Predators Jusso Pärssinen. Jednadvacetiletý Fin ho ozdobil gólem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Přehled zápasu Nashville - NY Rangers

Colorado - Carolina 4:1

Vydařené utkání odchytal brankář Colorada Francouz. Plzeňský rodák kryl v souboji s Carolinou 24 střel a poprvé v sezoně se radoval z vítězství. Jedinou branku český gólman inkasoval ve 35. minutě, kdy ho po přečíslení dva na jednoho překonal Jordan Staal.

Přehled zápasu Colorado - Carolina

NJ Devils - Arizona 4:2

Vítězné tažení Arizony skončilo na třech zápasech. Coyotes, v jejichž brance Vejmelka zastavil 22 střel, nestačili na rozjeté New Jersey a prohráli 2:4. Devils, jimž chyběli zranění Ondřej Palát a Vítek Vaněček, naopak prodloužili svou sérii výher na devět zápasů.

Přehled zápasu NJ Devils - Arizona

LA Kings - Detroit 4:3

Hokejisté Los Angeles domácí zápas s Detroitem odstartovali rychlou trefou. Carl Grundström prostřelil brankáře Alexe Nedeljkovice již po devíti sekundách a postaral se o druhý nejrychlejší gól v klubové historii.

V páté minutě Detroit zásluhou české přesilovkové souhry srovnal na 1:1. Kubalík dostal nabito od Filipa Hronka a střelou z pravého kruhu poprvé překonal Calvina Petersena. V 58. minutě si česká dvojice role vyměnila. Kubalík našel na modré čáře osamoceného Hronka a ten svým prvním gólem v sezoně snížil na 3:4. Více ale hokejisté Red Wings nestihli a prohráli potřetí za sebou.

Přehled zápasu LA Kings - Detroit

Další výsledky NHL