Zdravotní problémy mu vystavily definitivní stopku, Hazard ve 32 letech ukončil kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zdravotní problémy mu vystavily definitivní stopku, Hazard ve 32 letech ukončil kariéru

Hazard už další zápasy nepřidá.
Hazard už další zápasy nepřidá.Profimedia
Belgický fotbalista Eden Hazard ve dvaatřiceti letech ukončil profesionální kariéru. Oznámil to na Instagramu. Někdejší záložník či křídelník působil v Lille, Chelsea a Realu Madrid, poslední čtyři roky ho ale trápila zranění.

"Musíte poslouchat sami sebe a ve správnou dobu skončit. Po 16 letech a více než 700 odehraných zápasech jsem se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Splnil jsem si sen, hrál jsem a bavil se na hřištích po celém světě. Během kariéry jsem měl štěstí na skvělé manažery, trenéry a spoluhráče. Všem vám za úžasné časy děkuji, budete mi chybět," napsal Hazard. Čemu se bude věnovat, ve svém prohlášení neuvedl.

V roce 2011 vyhrál s Lille francouzský titul a za další rok přestoupil do Chelsea, kde se potkal s brankářem Petrem Čechem. V londýnském celku se vypracoval mezi nejlepší fotbalisty světa a s "Blues" mimo jiné získal po dvou prvenstvích v anglické lize a Evropské lize.

Statistiky Hazarda na klubové úrovni.
Statistiky Hazarda na klubové úrovni.Livesport

V létě 2019 ho Real Madrid jako tehdy nejdražší klubovou posilu v historii koupil za 115 milionů eur (přes 2,8 miliardy korun). Až letos ho překonal záložník Jude Bellingham.

Hazard se však po celé čtyři sezony v dresu "Bílého baletu" potýkal se zraněními, kvůli nimž odehrál jen 76 soutěžních zápasů, v kterých dal sedm branek. S Realem vyhrál dvakrát španělskou ligu a jednou i Ligu mistrů. Letos v červnu se v klubu dohodl na předčasném rozvázání smlouvy.

Za belgickou reprezentaci, v níž se setkal i s mladším bratrem Thorganem, si připsal 126 startů a 33 gólů. Jakožto kapitán dovedl "Rudé ďábly" na mistrovství světa 2018 v Rusku k bronzu.