Žebříček ofenzivy ve fotbalových ligách: Slavia je v polovině sezony druhá v Evropě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Žebříček ofenzivy ve fotbalových ligách: Slavia je v polovině sezony druhá v Evropě
Žebříček ofenzivy ve fotbalových ligách: Slavia je v polovině sezony druhá v Evropě
Žebříček ofenzivy ve fotbalových ligách: Slavia je v polovině sezony druhá v EvropěProfimedia
Převážná většina evropských fotbalových soutěží je v polovině sezony a zajímavý je pohled na to, jak atraktivní hru jednotlivé týmy předvádějí. V žebříčku nejofenzivnějších týmů kontinentu si zdatně vede i pražská Slavia, které před jarní částí patří krásné druhé místo.

Z nejprestižnějších pěti evropských soutěží se mohou drtivým útokem pochlubit Bayern Mnichov, Paris Saint-Germain a Manchester City, tedy aktuální lídr Bundesligy, vedoucí celek Ligue 1 a také momentálně druhý tým Premier League. 

Elitní evropskou desítku týmů z 20 nejrespektovanějších lig starého kontinentu sestavili tvůrci twitterového účtu The Sweeper. Do TOP 10 se tak dostaly i týmy jako Crvena Zvezda Bělehrad, Zenit Petrohrad, PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam, Dinamo Záhřeb či Celtic Glasgow.

Českého fanouška musí těšit umístění pražské Slavie. Aktuálně druhý tým FORTUNA:LIGY nastřílel během šestnácti odehraných kol celkem 51 gólů, což ho v průměru (3,19) řadí na druhé místo hned za bavorský kolos Bayern Mnichov (3,27). Slavia na podzim těžila z kvality širokého kádru hráčů – branku zaznamenalo hned 17 fotbalistů.

Góly na zápas
Góly na zápasLivesport

Pro úplnost je potřeba dodat, že existují ještě čtyři další týmy, které mají lepší bilanci než Bayern či Slavia. Nejvíce branek v první polovině sezony nastřádal velšský TNS (celkem 80 ve 21 zápasech). Kousek za ním je gibraltarské duo Lincoln (41/11) a Europa FC (36/10). Lucemburské Hesperange potěšilo své fanoušky 51 góly v 15 zápasech (3,4 gólu na zápas), následuje androrský Inter Escaldes pak bilancí 48/18 (3,21).

Speciální kategorií jsou pak země, kde ligová sezona končila v zimě. Zde úřaduje norský Bodo/Glimt s 86 góly v 30 utkáních (2,87).